De webdesigner en webdesigners van Webton

Webdesigners met oog voor kwaliteit

webton-team-homeDe webdesigner van Webton levert professioneel en betaalbaar webdesign met alle diensten die daarbij horen. Ook voor u. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan.

Wilt u een professionele website laten maken en bent u op zoek naar een webdesigner? Onze gespecialiseerde medewerkers ontwerpen voor u de perfecte website, waarbij uw wensen dienen als richtlijn en de nieuwste technieken worden gebruikt. Onze ontwerpers zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van websites die ervoor zorgen dat uw activiteiten in één oogopslag duidelijk zijn. Het is immers de bedoeling dat bezoekers van uw website eenvoudig kunnen navigeren door uw websites en deze ook vaker een bezoek zullen brengen. Hierdoor hechten onze webdesigners veel waarde aan een goede navigatiestructuur.

Wat is een webdesigner en wat doet hij precies?

Een goede webdesigner zorgt ervoor dat uw website ook aansluit bij uw huisstijl en dit is bij de webdesigners van Webton niet anders. Heeft u nog geen uitgesproken huisstijl, of wilt u deze juist veranderen? Ook hiermee helpen onze grafische vormgevers u graag verder.

nietvergetenUit onderzoek is gebleven dat 90% van de mensen voor het eerst een bezoek aan een website brengt via een zoekmachine. Webton hecht daarom veel waarde aan zoekmachine marketing. Niet alleen zorgen zij ervoor dat u een professionele en aantrekkelijk uitziende website krijgt, ook zorgen onze website bouwers ervoor dat uw website een hogere positie in zoekmachines verkrijgt door middel van linkbuilding.

De meerwaarde van een goede vormgever

Een goede webdesigner biedt dus veel meerwaarde, maar wat maakt een webdesigner nu precies goed? Het is een vakgebied dat verder gaat dan het bedenken en ontwerpen van een fraai ogende website. De website kan immers nog zo mooi zijn, als mensen hem niet weten te vinden sorteert de site geen enkel effect. De website moet daarom ook gebruiksvriendelijk en toegankelijk zijn voor bezoekers. En om deze bezoekers op de website te krijgen, zal de website geoptimaliseerd moeten zijn voor bekende zoekmachines zoals Google. Een goede webdesigner houdt rekening met al deze facetten en heeft naast creatieve vaardigheden ook de nodige technische kennis in huis.

Wat maakt een goede webdesigner?

Over het algemeen worden webdesigners gekenmerkt door een aantal eigenschappen die goed van pas komen bij het uitoefenen van hun beroep. Zo beschikken veel webdesigners over een gezonde portie nieuwsgierigheid. Dit is ook nodig, want kennis over de nieuwste technische snufjes is noodzakelijk om een innovatief eindproduct af te kunnen leveren. Ook empathisch vermogen is de meeste grafische vormgevers niet vreemd. Elke klant heeft andere wensen. Een goede webdesigner houdt rekening met de wensen van alle betrokken partijen en kiest voor een ontwerp dat bij de doelgroep in goede aarde valt.

Wat is een webdesigner en wat doet hij?

Creatieve vormgever

Ook creativiteit is natuurlijk een onontbeerlijke eigenschap voor een vormgever. Het is een vak apart om een grafisch ontwerp neer te zetten dat naadloos aansluit op de identiteit en het imago van een bedrijf. Omdat sommige opdrachtgevers zeer uiteenlopende doelgroepen hebben, kan het soms lastig zijn een ontwerp te maken dat iedereen tevreden stelt. In dergelijke gevallen is een standaard ontwerp niet voldoende maar moet er een maatwerkoplossing gevonden worden. Webdesigners die daar keer op keer weer in slagen, zijn gezegend met een flinke portie creativiteit.

Communicatie is belangrijk

Er wordt echter meer gevraagd van webdesigners, want vaak dienen creatieve ideeën aan een opdrachtgever gepresenteerd te worden. Ook moet de wensenlijst van de opdrachtgever geïnventariseerd worden en moet er nauw worden samengewerkt met collega’s om uiteindelijk een product af te leveren dat voldoet aan alle verwachtingen van de klant. Communicatieve vaardigheden en een zekere mate van flexibiliteit komen hierbij dus goed van pas!

Webdesigner gezocht? Denk aan de mobiele bezoeker!

Anno 2018 stellen bezoekers andere eisen aan een website dan vijf jaar geleden. Het verschil zit hem onder meer in de opkomst van mobiele apparaten. Vrijwel iedereen gebruikt tegenwoordig smartphones en tablets en inmiddels is ongeveer 60% van uw websitebezoekers van een mobiel device afkomstig.

Het ontwerpen van een website die goed wordt weergegeven op een desktop computer is dan ook niet meer voldoende. Minstens zo belangrijk is een optimale weergave op de kleine schermen van mobiele apparaten. Sommige webdesigners creëren hiertoe, naast een ‘reguliere’ versie, ook een mobiele versie van een site. Dit brengt echter onnodig veel tijd en kosten met zich mee.

De taken van een goede webdesigner: responsive webdesign

Een belangrijke kerncompetentie van een professionele webdesigner is tegenwoordig dan ook responsive webdesign. Deze ontwerpstroming maakt het mogelijk om één website te ontwerpen, die zowel op desktop als mobiel uitstekend wordt weergegeven. Dat komt omdat het siteontwerp schaalt; het past zich automatisch aan op basis van de schermgrootte van het gebruikte apparaat.

Responsive webdesign voor een goede weergave op mobiele apparaten

Hoewel responsive design de inzet van deskundige webdesigners vereist, bespaart het over het geheel genomen veel tijd en geld. U betaalt één vast bedrag voor een website die voor elke bezoeker optimaal wordt weergegeven én die op de toekomst is voorbereid. Bij Webton maken we tegenwoordig alleen nog responsive sites, zodat u met uw website vele jaren vooruit kunt.

Webton levert de beste webdesigners!

Nu u eenmaal weet over welke eigenschappen een topwebdesigner dient te beschikken, bent u zelf in staat om te beoordelen met welke webdesignbureau u in zee wilt gaan. Bij Webton zijn alle webdesigners zorgvuldig geselecteerd op de eerder genoemde competenties en bent u verzekerd van de allerhoogste kwaliteit. Doordat wij diverse specialismen in eigen huis hebben, kunnen wij een state-of-the-art website ontwerp én de complete technische implementatie hiervan verzorgen. Zo kunt u bij één partij terecht voor al uw online wensen. Via één contactpersoon die u helpt bij al uw vragen. Meer weten? Neem dan contact op met een van onze webdesigners via info@webton.nl of bel naar 074 – 3030 400

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!