Zoekmachine optimalisatie

Een goede strategie voor zoekmachine optimalisatie (SEO) is essentieel om hoger in de zoekresultaten van Google te komen. Vandaag de dag gebruikt maar liefst 96% van de mensen die online iets opzoekt Google als zoekmachine. We kunnen dus gerust stellen dat Google een hele belangrijke rol speelt in het online zoekgedrag van jouw doelgroep. Het ‘gevecht’ om de bovenste plek in de Google zoekresultaten is dan ook moordend te noemen. Een goede SEO-strategie kan uitkomst bieden.

Waarom zoekmachine optimalisatie?

  • Meer websitebezoekers met duidelijke zoek- en koopintenties naar je website
  • Meer organische bezoekers
  • Duurzaam resultaat en 24/7 promotie
  • Topposities in Google
  • Een snelle, veilige en gebruiksvriendelijke website

Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Zoekmachine optimalisatie, uit het Engels vertaald Search Engine Optimization (SEO), is een proces waarbij je jouw website zo optimaal mogelijk inricht om op deze manier hoger in de zoekresultaten van Google te komen. In de praktijk ook wel vaak ‘zoekmachine marketing‘ genoemd.

Vandaag de dag is hoog in Google staan niet meer mogelijk zonder de toepassing van zoekmachine optimalisatie. Een groot voordeel van zoekmachine optimalisatie is dat deze methode nagenoeg niets kost. Het is een kwestie van tijd en de juiste kennis van de techniek.

Belangrijke factoren bij zoekmachine optimalisatie zijn:

  • Kwalitatief goede content
  • Goede techniek achter je website
  • Een hoge online autoriteit

We voeren een zogeheten nulmeting uit om de huidige stand van zaken inzichtelijk te krijgen. Uit deze nulmeting halen we al veel informatie over de huidige situatie en een realistische doelstelling. Ons team van SEO-specialisten buigt zich over deze data en stelt vervolgens een Plan van Aanpak op waarmee we jouw SEO-strategie in gang zetten. Omdat het internet natuurlijk dagelijks in beweging is, is het van belang dat je je SEO continu blijft bijsturen waar nodig. Monitoren en meten is hierbij heel belangrijk. Wij van Webton hebben daar de juiste mensen en tools voor aan boord zodat we je ook hierin kunnen blijven ondersteunen.

Ik help je graag

Ik sta in de startblokken om je te adviseren.

Neem contact op met Joshua

STRATEGY DIGITAL DESIGN