4 minuten

Hoe kan ik betrouwbare backlinks kopen?

Backlinks zijn inkomende links die verwijzen naar jouw website. Deze links zijn afkomstig van andere domeinen en van origine bedoeld om gebruikers op relevante informatie te wijzen. Websites met veel backlinks, kenmerken zich over het algemeen door het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige informatie.

In die context is het niet zo vreemd dat Google backlinks in de loop der jaren is gaan gebruiken als zwaarwegende ranking factor. Hoe meer mensen immers naar een site verwijzen, hoe relevanter de site waarschijnlijk is. In de begindagen van de zoekmachine gold daarom dat websites met de meeste inkomende links vaak de hoogste posities in de zoekresultaten behaalden.

Een sterk linkprofiel is een van de belangrijkste voorwaarden voor succes in Google. Dat begint allemaal met het aanleggen van de juiste backlinks. Inmiddels is de invloed van links wat afgezwakt, maar spelen ze nog altijd een belangrijke rol op het gebied van rankings. In zijn algemeenheid geldt dat het linkprofiel van een website voor circa 50% de positie in de zoekresultaten bepaalt. Meer informatie over het laten uitbesteden van linkbuilding vind je hier. Hieronder een overzicht van onze linkbuilding pakketten en prijzen:

Als je met je website snel wilt stijgen in Google, is linkbuilden dan ook nog altijd een absolute noodzaak. Als backlinks zo bepalend zijn voor de positie van je site in Google, ligt de conclusie voor de hand. Je wilt ze zelf plaatsen. Gratis, en het liefst zoveel mogelijk. Helaas moeten we je teleurstellen, want die strategie pakt in 9 van de 10 gevallen verkeerd uit.

Het aanleggen van backlinks brengt namelijk risico’s met zich mee, die zeker niet onderschat mogen worden. Daar waar het in het verleden vooral de kwantiteit van links was die de ranking van je site bepaalde, is het inmiddels de kwaliteit ervan. Dat betekent dat de website waarop je de backlinks plaatst een zeer goede reputatie moet hebben bij Google. Anders werkt het linkbuilding juist averechts.

Helaas voldoen de meeste sites waarop je zelf gratis backlinks kunt plaatsen niet aan dit criterium. Ga maar na: als jij je links er zo eenvoudig kunt plaatsen, geldt dit voor anderen net zo goed. De kwaliteit van dit soort links laat dan ook zeer te wensen over. Het alternatief is simpel: betrouwbare backlinks kopen bij een specialist die wél toegang heeft tot een breed netwerk kwaliteitswebsites.

linkbuilding infographic

Maar hoe kun je nu betrouwbare backlinks kopen? Door voor een bedrijf te kiezen dat al jarenlang actief is op het gebied van linkbuilding en zelf ook topposities in Google bekleedt. Een partij die bovendien talloze lovende recensies van klanten heeft, zodat jij zeker weet dat de links betrouwbaar zijn en duurzame resultaten opleveren.

Want dat laatste is iets dat niet ieder je bedrijf je kan beloven. Natuurlijk zijn er prijsstunters in de markt, die tegen lage tarieven grote hoeveelheden backlinks maken. Het resultaat is dat je site op korte termijn snel stijgt in de zoekresultaten. Maar vergeet niet: als de tarieven zo laag zijn, kan het nooit om kwaliteitslinks gaan. En dat betekent dat Google de links vroeg of laat devalueert.

In gewonemensentaal: de zoekmachine beoordeelt de aangelegde backlinks als spammy en bestraft jouw poging tot manipulatie met een lagere positie in de zoekresultaten. Hierdoor ben je dus alleen maar verder van huis. Als je sterke backlinks wilt krijgen om op lange termijn hoog in Google te scoren, is het kopen van betrouwbare links verreweg je beste optie.

betrouwbare backlinks kopen

In tegenstelling tot andere partijen, nemen wij geen onverantwoorde risico’s bij het maken van backlinks. Het is immers de toekomst van jouw site die op het spel staat. Kwaliteit is daarom altijd leidend. Ga je met Webton in zee, dan kun je rekenen op een sterk en gevarieerd linkprofiel dat bestaat uit zeer betrouwbare backlinks. Niet voor niets zijn wij een gecertificeerd Google Partner.

Wil je weten of het kopen van backlinks bij Webton de moeite waard is? Gebruik dan een backlinks checker om het huidige linkprofiel van je site te controleren. Zo krijg je een aardig beeld van je huidige situatie en mogelijke verbeterpunten. Onze specialisten adviseren je daarnaast graag telefonisch over jouw stijgingskansen in Google in vergelijking met jouw concurrenten.

Als er één les is die je uit dit artikel mag trekken, dan is het wel dat betrouwbare backlinks kopen in 2019 belangrijker is dan ooit. Nog niet overtuigd? Lees de vele positieve reviews van klanten die ons gemiddeld met een 9,6 waarderen of bel vrijblijvend naar 074-3030400 voor meer informatie.

Ton Heerze

Over de auteur

Ton Heerze
Eigenaar en oprichter

In 1999 heb ik Webton opgericht. Het verbeteren van organische vindbaarheid in Google is een passie van me waarmee ik graag andere bedrijven ook verder help!

137 artikelen

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reageren
STRATEGY DIGITAL DESIGN
Deel dit artikel