4 minuten

Hoe kan ik betrouwbare backlinks kopen?

Backlinks zijn inkomende links die verwijzen naar jouw website. Deze links zijn afkomstig van andere domeinen en van origine bedoeld om gebruikers op relevante informatie te wijzen. Websites met veel backlinks, kenmerken zich over het algemeen door het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige informatie.

In die context is het niet zo vreemd dat Google backlinks in de loop der jaren is gaan gebruiken als zwaarwegende ranking factor. Hoe meer mensen immers naar een site verwijzen, hoe relevanter de site waarschijnlijk is. In de begindagen van de zoekmachine gold daarom dat websites met de meeste inkomende links vaak de hoogste posities in de zoekresultaten behaalden.

Een sterk linkprofiel is een van de belangrijkste voorwaarden voor succes in Google. Dat begint allemaal met het aanleggen van de juiste backlinks. Inmiddels is de invloed van links wat afgezwakt, maar spelen ze nog altijd een belangrijke rol op het gebied van rankings. In zijn algemeenheid geldt dat het linkprofiel van een website voor circa 50% de positie in de zoekresultaten bepaalt. Meer informatie over het laten uitbesteden van linkbuilding vind je hier. Hieronder een overzicht van onze linkbuilding pakketten en prijzen:

Betrouwbare backlinks kopen, hoe realistisch is dat?

Backlinks kun je op een aantal manieren verkrijgen, namelijk op de natuurlijke manier, het zelf actief verzamelen of door ze te kopen. Over het ervoor betalen wordt echter vaak gewaarschuwd. Er zijn bronnen die melden dat je je hier maar beter verre van kunt houden. Als redenen worden opgegeven dat backlinks niet altijd van goede kwaliteit zijn, relevantie missen, afkomstig zijn van buitenlandse sites en Google keihard ingrijpt zodra het erachter komt. Hoeveel is hiervan waar, en bestaat er überhaupt wel zoiets als het kopen van veilige en betrouwbare backlinks?

De tijd dat je met het enkel verzamelen van zoveel mogelijk backlinks een zo hoog mogelijke Google-ranking kreeg, ligt voorgoed achter ons. Meer dan ooit doet de kwaliteit van de links ertoe. Deze moeten relevant zijn en meerwaarde bieden. Dat betekent dat ze op de één of andere manier verbonden moeten zijn met het product of de dienst die je aanbiedt.

De populariteit van de verwijzende site is daarbij van groot belang. Hoe hoger deze scoort in Google, hoe groter de kans dat de zoekmachinegigant constateert dat jouw site dan dus ook wel waardevol moet zijn. Dat backlinks nog altijd voor 50% de dienst uitmaken voor goede online vindbaarheid, zegt genoeg over de rol die het vandaag de dag nog steeds speelt. De verwachting is dat dit de komende jaren niet gaat veranderen.

Het staat buiten kijf dat het op een natuurlijke manier komen aan backlinks het mooist en het voordeligst is. De bezoeker vindt specifieke content, of je site in het algemeen, zo interessant dat het om die reden een vermelding krijgt op de website van de lezer en/of wordt gedeeld via socialmediakanalen. Dit vraagt echter om de nodige kennis en tijdinvestering voor het creëren van waardevolle informatie, want een goede website komt je niet aanwaaien. Loopt er ook nog eens concurrentie in je nek te hijgen, dan is er meer nodig.

Zelf bedrijven benaderen om backlinks te charteren is ook een optie, maar wordt afgeraden. Daarvoor moet je op de hoogte zijn van alle ins en outs qua Google-richtlijnen en kennis hebben van linkbuilding strategieën. Fouten wil je namelijk te allen tijde voorkomen, want Google is in staat je flink op je vingers te tikken. Buiten dat om staan bedrijven er doorgaans niet om te springen om deel te nemen aan jouw ruilhandel. Zij nemen daarmee namelijk ook een risico.

Een effectief gebleken optie is het kopen van backlinks. Je geeft de taak om je website goed te laten ranken uit handen. Maar het enkel betalen ervoor wil niet per definitie zeggen dat je krijgt wat je denkt te ontvangen.

Waarom moet ik voorzichtig zijn als het gaat om een Google Penalty?

Waar namelijk brood mee te verdienen valt, daar liggen ook bedrijven op de loer om hier dankbaar misbruik van te maken. Het is dus ook in de linkbuilding-business belangrijk om louche firma’s eruit te kunnen pikken.

Het gebeurt nog regelmatig: je ontvangt een mailtje of telefoontje met het goede nieuws dat de betreffende firma jouw site al binnen een paar dagen op een toppositie kan krijgen in Google. Je neemt hiervoor een kant-en-klaar pakket af dat bestaat uit honderden links, en je betaalt er ook nog eens slechts een paar euro voor. Dit zijn zogeheten linkuitwisselingsprogramma’s, afkomstig van ondernemingen die het niet bepaald nauw nemen met de regels.

Neem je zo’n pakket af, dan is de kans aanwezig dat er inderdaad gebeurt wat ze je beloofd hebben: je website neemt binnen no-time een top-ranking in, maar je keldert vervolgens net zo hard weer naar beneden, omdat de backlinks kwalitatief slecht zijn. Google bestraft dit soort praktijken ongenadig hard met een Google Penalty zodra het erachter komt. Je loopt het risico compleet uit de zoekresultaten te verdwijnen, wat tegenwoordig betekent dat je bedrijf ten dode is opgeschreven. Slechte backlinks wil je kortom koste wat kost vermijden.

Quick fix vs langetermijninvestering

Een goed aangeschreven Google-gecertificeerde firma biedt je geen grote backlink-bundels aan, dat is een ding dat zeker is. In plaats daarvan nemen ze je hele website onder de loep. Daar komt vervolgens een zorgvuldig uitgedachte linkbuildingstrategie op maat uit. Het voor jou verzamelen van kwalitatieve en betrouwbare backlinks is hiervan slechts een onderdeel. Deze bedrijven doen niet aan een quick fix, maar investeren op een goede manier in je website waar je op de langere termijn genomen profijt van zult hebben.

Het kost je wel wat, maar daar staat tegenover dat je ervan op aan kunt dat er wordt gewerkt volgens de regels en je te maken krijgt met het best mogelijke resultaat: een goede naamsbekendheid en groei van je bedrijf. Jij blij en Google blij.

Als je met je website snel wilt stijgen in Google, is linkbuilden dan ook nog altijd een absolute noodzaak. Als backlinks zo bepalend zijn voor de positie van je site in Google, ligt de conclusie voor de hand. Je wilt ze zelf plaatsen. Gratis, en het liefst zoveel mogelijk. Helaas moeten we je teleurstellen, want die strategie pakt in 9 van de 10 gevallen verkeerd uit.

Het aanleggen van backlinks brengt namelijk risico’s met zich mee, die zeker niet onderschat mogen worden. Daar waar het in het verleden vooral de kwantiteit van links was die de ranking van je site bepaalde, is het inmiddels de kwaliteit ervan. Dat betekent dat de website waarop je de backlinks plaatst een zeer goede reputatie moet hebben bij Google. Anders werkt het linkbuilding juist averechts.

Helaas voldoen de meeste sites waarop je zelf gratis backlinks kunt plaatsen niet aan dit criterium. Ga maar na: als jij je links er zo eenvoudig kunt plaatsen, geldt dit voor anderen net zo goed. De kwaliteit van dit soort links laat dan ook zeer te wensen over. Het alternatief is simpel: betrouwbare backlinks kopen bij een specialist die wél toegang heeft tot een breed netwerk kwaliteitswebsites.

linkbuilding infographic

Maar hoe kun je nu betrouwbare backlinks kopen? Door voor een bedrijf te kiezen dat al jarenlang actief is op het gebied van linkbuilding en zelf ook topposities in Google bekleedt. Een partij die bovendien talloze lovende recensies van klanten heeft, zodat jij zeker weet dat de links betrouwbaar zijn en duurzame resultaten opleveren.

Want dat laatste is iets dat niet ieder je bedrijf je kan beloven. Natuurlijk zijn er prijsstunters in de markt, die tegen lage tarieven grote hoeveelheden backlinks maken. Het resultaat is dat je site op korte termijn snel stijgt in de zoekresultaten. Maar vergeet niet: als de tarieven zo laag zijn, kan het nooit om kwaliteitslinks gaan. En dat betekent dat Google de links vroeg of laat devalueert.

In gewone mensentaal: de zoekmachine beoordeelt de aangelegde backlinks als spammy en bestraft jouw poging tot manipulatie met een lagere positie in de zoekresultaten. Hierdoor ben je dus alleen maar verder van huis. Als je sterke backlinks wilt krijgen om op lange termijn hoog in Google te scoren, is het kopen van betrouwbare links verreweg je beste optie.

betrouwbare backlinks kopen

In tegenstelling tot andere partijen, nemen wij geen onverantwoorde risico’s bij het maken van backlinks. Het is immers de toekomst van jouw site die op het spel staat. Kwaliteit is daarom altijd leidend. Ga je met Webton in zee, dan kun je rekenen op een sterk en gevarieerd linkprofiel dat bestaat uit zeer betrouwbare backlinks. Niet voor niets zijn wij een gecertificeerd Google Partner.

Wil je weten of het kopen van backlinks bij Webton de moeite waard is? Gebruik dan een backlinks checker om het huidige linkprofiel van je site te controleren. Zo krijg je een aardig beeld van je huidige situatie en mogelijke verbeterpunten. Onze specialisten adviseren je daarnaast graag telefonisch over jouw stijgingskansen in Google in vergelijking met jouw concurrenten.

Als er één les is die je uit dit artikel mag trekken, dan is het wel dat betrouwbare backlinks kopen in 2020 belangrijker is dan ooit. Nog niet overtuigd? Lees de vele positieve reviews van klanten die ons gemiddeld met een 9,6 waarderen of bel vrijblijvend naar 074-3030400 voor meer informatie.

Ton Heerze

Over de auteur

Ton Heerze
Eigenaar en oprichter

In 1999 heb ik Webton opgericht. Het verbeteren van organische vindbaarheid in Google is een passie van me waarmee ik graag andere bedrijven ook verder help!

138 artikelen

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reageren
STRATEGY DIGITAL DESIGN
Deel dit artikel