Met linkbuilding hoger in Google komen en blijven!

Betrouwbare linkbuilding is nog altijd van grote betekenis als het gaat om een effectieve zoekmachine optimalisatie strategie. Off page optimalisatie bepaalt namelijk nog steeds voor 45% het algoritme van Google. Het uitbesteden van jouw linkbuilding strategie aan onze linkbuilders levert in de praktijk enorme positiestijgingen in Google op.

Gratis Linkbuilding scan aanvragen

Onze Uitleg

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een SEO strategie van het actief plaatsen van meerdere relevante links naar bijvoorbeeld jouw website, waardoor zoekmachines zoals Google jouw website beter waarderen in de zoekresultaten. Het bouwen en kopen van goede backlinks heeft een enorme vlucht genomen!

Maar hoe doe je dat, linkbuilden op een betrouwbare manier? Hoe kan onze linkbuildingservice binnen 2 maanden bijdragen aan extra conversie en omzet? We leggen het middels onze gratis Checklist® uit in 8 praktische stappen.

Meer over Onze methode

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Nog even samenvattend: proces van het verzamelen van backlinks wordt dus ‘Linkbuilding‘ genoemd. Link building is het plaatsen/bouwen van meerdere links naar een website, waardoor zoekmachines zoals Google de website hoger zullen waarderen in de zoekresultaten. Er zijn meerdere voordelen om je linkbuilding strategie aan online marketing specialist Webton uit te besteden:

 • De know-how op het gebied van linkbuilding is sinds 2005 aanwezig!
 • Webton bouwt in korte tijd veel kwalitatieve backlinks
 • De links leggen we in artikelen aan en werken dus niet met startpagina links
 • Ons bureau handelt volgens de richtlijnen van Google
 • Naast de backlinks geven we SEO advies over de nieuwste ontwikkelingen (E-A-T)
 • We werken met een white label reseller mogelijkheid
 • Winnaar van vele prijzen en awards, tevens Google Partner
 • Als beste bureau in Nederland beoordeeld
 • Laagste prijsgarantie in Nederland!

 

Joshua Kuipers
Let bij jouw keuze van een online marketing bureau op de behaalde prestaties
Joshua Kuipers
Online marketeer

Hoe ziet onze (Webton) linkbuilding methode eruit?

 • Onze tekstschrijvers schrijven mooie artikelen over bijvoorbeeld jouw product of dienst.
 • De artikelen worden SEO proof geschreven en bevatten minimaal 600 woorden.
 • In de artikelen worden linkjes aangebracht naar de URL die jij hoger wilt laten scoren in Google.
 • Deze artikelen worden geplaatst op sites, mits die passen bij de branche waarin jouw bedrijf actief is.
 • Artikelen worden bovendien geplaatst op sites met een minimale Page Authority van 25 en een Trust Flow van 20.
 • Alle relevante geplaatste backlinks komen vanaf beveiligde ‘https pagina’s’.
 • De websites waarop de artikelen geplaatst worden hebben tevens geen onderling verband met elkaar.
 • Aangezien we veel know-how hebben op het gebied van linkbuilding, kunnen wij in korte tijd veel kwalitatieve links verzorgen.

Gratis Scan aanvragen

Wij hebben topposities gerealiseerd voor een groot aantal klanten

Vraag nu onze gratis linkbuilding scan aan

Gratis Scan aanvragen

9 Gratis tips

Hoe is linkbuilding effectief in te zetten?

Nooit zomaar iets klakkeloos aannemen is ons devies! Dat is ook de reden waarom we dit artikel geschreven hebben. Onderstaande vragen krijgt ons bureau dagelijks gesteld. Indien de ultieme online marketing vraag er niet tussen staat? Vraag dan onze SEO of SEA experts om advies.

Links van andere websites naar jouw website (check hier de backlinks van jouw site) zijn belangrijk omdat het wat zegt over de populariteit van jouw website. Overeenkomstig: hoe meer links naar je website hoe meer stemmen jouw website krijgt. Gaat het dan alleen maar om kwantiteit en niet om kwaliteit hoor ik je denken? Nee zeker niet! De site waarop de backlink geplaatst wordt is ook zeer belangrijk. Deze site moet betrouwbaar zijn en moet raakvlakken hebben met de werkzaamheden van jouw organisatie. Daarom gaan we hieronder verder de diepte in.

2. Wat is een goede linkbuilding strategie?

De laatste jaren zien we dat het plaatsen van unieke tekstartikelen met daarin links naar jouw website toch een erg slimme SEO strategie is. Vervolgens de uitdaging: Hoe vind ik een website waarop ik het artikel kan plaatsen? Wij hebben jarenlange ervaring kunnen daarom snel passende websites voor jou vinden.

A. Wij plaatsen het SEO artikel dat wij geschreven hebben op een website die al Trust Flow heeft van 20 of hoger en een Page Authority van minimaal 25.

B. We selecteren zo goed mogelijk de websites die uiteindelijk het beste passen bij de branche waarbinnen je bedrijf actief is.

3. Hoe zit het nu met de verdeling van de anchorteksten?

Ook een veelgehoorde vraag. Bij het aanbrengen van anchortags adviseren wij toch altijd te kiezen voor de veiligste weg. Ook wel een ‘natuurlijk linkprofiel’ genoemd. Nooit alleen de zoekterm laten linken, maar kies voor het linken de naam van je bedrijf (branding), afbeeldingen en ‘lees meer’ anchors. Iets wat je zeker niet wilt hebben is over-optimalisatie! Concluderend: het linkprofiel van je website is gevoelig en uitermate kwetsbaar!

4. Wat is jullie methode Webton en waarom is deze zo succesvol?

Webton heeft als online marketing specialist alle ingrediënten in huis zodat we in een korte tijd zeer waardevolle backlinks voor jouw bedrijf aan kunnen leggen. Door onze positie in de Internetwereld hebben we sinds 1999 immers veel contacten met kennispartners opgedaan. Met als gevolg dat je bij ons relatief snel betrouwbare externe links kunt kopen.

5. Waarom zou ik linkbuilding aan jullie uitbesteden?

Allereerst hebben we sinds 1999 alle kennis aan boord om jou te helpen aan meer bezoekers en dus aan meer omzet. Klanten beoordelen onze werkwijze en de resultaten die wij voor hen behalen in Google. Als Google Partner linkbuilden wij anno 2019 voor 2400 bedrijven. Dit varieert van bijvoorbeeld eenmanszaken tot multinationals. Lees hier meer over het uitbesteden. Ook voor resellers hebben wij interessante constructies.

6. Wanneer zie ik de eerste stijgingen in Google?

Tsja, dit blijft lastig te zeggen. Er zijn namelijk meerdere factoren die een rol spelen in het algoritme van Google. De factor link building bepaalt zoals eerder besproken ongeveer 50% van de positie in Google. Dat betekent ook dat als je de rest van je website niet goed voor elkaar hebt: lange laadtijd en geen https beveiligde verbinding, het dweilen met de kraan open blijft.

7. Hebben jullie een overzicht van jullie linkbuilding prijzen?

Het is allereerst mogelijk om zelf websites aan te schrijven en te vragen of ze een artikel willen plaatsen. Echter leert de ervaring dat dan van de 150 verzoeken er 1 wordt gehonoreerd. Vervolgens ben je dan dus gemiddeld een week bezig om het voor elkaar te krijgen 1 artikel geplaatst te krijgen. Dit moet toch sneller en efficiënter kunnen, dachten wij. En dat kan. We werken met deze pakketten zodat je in no time ontzettende sterke artikellinks naar je website kunt verwachten. Mooie service toch?

8. Kunnen jullie wat voorbeelden laten zien?

We hebben een casus uitgewerkt om je een compleet beeld te geven van het proces en de uiteindelijke effecten. Tevens zijn er 40 successen zichtbaar die we graag met je willen delen!

9. Is mijn website getroffen door een Panda of Penguin update?

De Penguin concentreert zich meer op externe zaken. Websites die toch schadelijke backlinks aangelegd hebben worden genadeloos afgestraft. Vervolgens zou het verwijderen of het disavowen oplossing kunnen zijn. Indien je na het uitrollen van een Google algoritme update een forse afname ziet van je bezoekers, dan is er reden voor zorg.

Webton heeft software om in kaart te brengen door welke update je hoogstwaarschijnlijk getroffen bent.

Het onderzoek is afkomstig van de bekende SEO-gigant SEMrush en onderzoekt het verband tussen aan de ene kant het linkprofiel van een website en aan de andere kant de positie ervan in de zoekresultaten. We hebben naar de onderzoeksresultaten gekeken, en hieruit volgt dat het aantal backlinks sterk correleert met de ranking in Google.

Linkbuilden: wat je niet moet doen

Google kan je een penalty geven als je jezelf in laat met foute linkbuilding strategieën, een penalty betekent dat je tientallen posities naar beneden wordt gezet. Met als ergste gevolg dat je niet meer te vinden bent in Google. Linkbuilden heeft dus alleen maar zin als je dit op een eerlijke manier doet. Voorkom dus grote blunders.

Ik help je graag

Ik sta in de startblokken om je te adviseren.

Neem contact op met Joshua

STRATEGY DIGITAL DESIGN