20-03-2018

Hoe wordt mijn website beter vindbaar op Google?

Krijgt jouw site weinig bezoekers uit de organische zoekresultaten? Dan is het zaak jouw website beter vindbaar te maken op Google. Vindbaarheid in de vorm van een positie in de top 50 is namelijk niet genoeg. Voor een optimale zichtbaarheid moet je site op de eerste pagina van Google staan en liefst ook nog eens in de hogere regionen. Hieronder leggen we uit hoe je dat voor elkaar krijgt.

website beter vindbaar maken op google

Waarom vind ik mijn website niet op Google?

Als jij je website helemaal niet terug kunt vinden in Google, is er waarschijnlijk sprake van een technisch probleem. Een onjuist ingestelde migratie naar HTTPS of een andere ingrijpende wijziging kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat Google’s bots je site niet meer kunnen vinden. Zodra je dit probleem oplost, is je website ongetwijfeld weer snel vindbaar via Google.

Vind jij je website weliswaar terug in de zoekresultaten, maar op lagere posities dan gehoopt? Ook dan kunnen technische factoren een rol spelen, maar beter is het om je site eerst te controleren op een goede optimalisatie voor de zoekmachine. Een niet-geoptimaliseerde website voldoet vaak minder aan Google’s wensen en laat hierdoor kansen liggen om hoog te ranken.

Je site vindbaar maken op Google

Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je de zichtbaarheid van je website gratis kunt verbeteren en zo hogerop in Google kunt komen. Zeer belangrijk is bijvoorbeeld de content die je aanbiedt, omdat deze bepalend is voor de informatiewaarde van je site. Hoe beter de door jou geboden informatie, hoe relevanter de zoekmachine jouw website vindt voor een gegeven onderwerp.

Gratis Linkbuilding Scan

Met de gratis Linkbuilding Scan van Webton kun je snel een goed beeld krijgen van hoe het linkprofiel van je website eruit ziet. De Linkbuilding Scan analyseert je website op meerdere facetten. Niet alleen het aantal backlinks wordt in kaart gebracht, maar bijvoorbeeld ook de kwaliteit ervan.

Meer informatie

Je website beter vindbaar maken op Google is daarom vooral een kwestie van je website beter maken. Schrijf diepgaande, kwalitatieve content over jouw favoriete thema’s en actualiseer je site regelmatig met nieuwe artikelen. Pas daarnaast de SEO-tips toe die wij je via onze blog regelmatig gratis geven en je zult zien dat je zichtbaarheid in Google geleidelijk stijgt.

Je website beter vindbaar maken met WordPress

Wist je dat je website vindbaar maken met het Content Management Systeem WordPress nog makkelijker gaat? Dit CMS is er volledig op ingericht om een zoekmachinevriendelijke website te creëren en kan worden uitgebreid met aanvullende plugins zoals Yoast om het SEO-aspect gratis te verbeteren. Ook zijn er in WordPress verschillende tools beschikbaar om de vindbaarheid van je site te testen.

Zo kun jij je site nog meer vindbaar maken via Google

Heb je bovenstaande stappen gevolgd, maar wil jij je site nóg beter vindbaar maken op Google? Dan ontkom je niet aan het aanbrengen van kwalitatief sterke links – dit wordt ook wel linkbuilden genoemd. Het verbeteren van je linkprofiel zorgt er op termijn onvermijdelijk voor dat de vindbaarheid van je website verbetert, doordat steeds meer van je pagina’s hogerop in Google komen.

Als je een maximale zichtbaarheid nastreeft in de zoekmachine, is een combinatie van links en content dan ook de gouden succesformule. Met diensten als content marketing en linkbuilding heeft Webton al voor vele klanten topposities in de zoekmachine gerealiseerd. Je website beter vindbaar maken op Google geeft jouw bedrijf een flinke boost door meer bezoekers en daarmee meer omzet.

Hoe kan ik mijn website op Google zetten?

Is een aantal relatief nieuwe pagina’s van je website momenteel helemaal niet vindbaar in Google én heb je een technisch probleem reeds uitgesloten? Dan is de kans groot dat deze pagina’s simpelweg nog niet door de zoekmachine geïndexeerd zijn. De Googlebot bezoekt je site immers maar eens in de zoveel tijd, waardoor het enige tijd kan duren voordat nieuwe content in kaart is gebracht.

In het verleden was het noodzakelijk om de aanwezigheid van je website handmatig aan Google door te geven. Inmiddels detecteert de zoekmachine dat zelf en dat komt onder andere door de links die vanaf andere websites naar jouw site verwijzen. Nóg een reden dus om je site via linkbuilding beter vindbaar te maken in de zoekresultaten.

Gaat de indexatie jou echter niet snel genoeg, dan kun je zelf een handje helpen door je site handmatig aan te melden via Search Console. Dat doe je via deze URL. Zo weet je zeker dat de zoekmachine index zo spoedig mogelijk wordt bijgewerkt en dat jij jouw website weer een stukje beter vindbaar in Google hebt gemaakt.

Wil je de vindbaarheid van je website gratis door ons laten testen? Vraag dan vrijblijvend een scan aan via info@webton.nl of bel ons op 074 – 3030400. Onze ervaren specialisten maken jouw website graag beter vindbaar via Google.

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!