20-10-2016

Backlinks checker (gratis)

Heb jij al eens gehoord van een backlinks checker? Dit is een onmisbare tool als je probeert om met je website hoog in Google te ranken. Waarschijnlijk heb je al gemerkt dat dit nog niet zo gemakkelijk is. De concurrentie is fors en dus is het zaak om aan de zoekmachine duidelijk te maken dat jouw site toch echt de voorkeur geniet boven concurrerende sites.

Een uitstekende manier om dit te doen is met backlinks: links op externe websites die bezoekers naar jouw site verwijzen. Hoe meer van deze links er op internet te vinden zijn, hoe meer Google beseft dat jouw site voor veel mensen een relevante bron van informatie is. Het aantal links dat naar jouw website verwijst, controleer je met een backlink checker.

Waarom een backlinks checker?

Backlinks bepalen voor bijna 50% de positie van je website in de zoekresultaten. Het is daarom belangrijk om goed in de gaten te houden welke backlinks naar jouw domein linken. Hoe sterker je linkprofiel groeit, hoe meer autoriteit je site in de ogen van Google heeft. Het is tegelijkertijd belangrijk dat de groei niet té snel verloopt, want dan vermoedt de zoekmachine dat er manipulatie in het spel is.

Een backlinks checker is de ideale manier om de ontwikkeling van je linkprofiel nauwgezet te volgen. Met behulp van deze tool zie je exact welke domeinen naar jouw site linken en hoeveel externe links je in totaal hebt opgebouwd. Ook kun je op deze manier achterhalen of je backlinks hebt op websites van lage kwaliteit. Dit is belangrijk, want deze doen de ranking van je website meer kwaad dan goed.

Gratis backlink checker gezocht?

google search-console Een goede backlinks checker is tegenwoordig niet zo moeilijk te vinden. Er zijn talloze gratis backlink checkers waarmee je prima resultaten kunt bereiken. Een goed voorbeeld is Google’s welbekende Search Console, die je in één oogopslag laat zien welke links zoal naar je website verwijzen. Helaas laat deze tool niet het volledige linkprofiel zien.

ahrefsEen prima alternatief is het betaalde Ahrefs, een professionele backlink checker die door veel SEO-specialisten wordt gebruikt. Voor veeleisende gebruikers is de tool zijn geld meer dan waard, want werkelijk alle statistieken met betrekking tot backlinks zijn volledig inzichtelijk. Zo ontstaat al snel een goed beeld van de links die wel of niet een positieve invloed hebben op de ranking van je site.

Is Majestic de beste backlinks checker?

majesticEen andere zeer populaire backlink checker is het gerenommeerde Majestic. De Backlink History Checker in deze software toont weliswaar een minder uitgebreid linkprofiel dan alternatieven zoals Ahrefs, maar bevat hiernaast diverse andere SEO site check tools om de ranking van je site in Google tot in detail te begrijpen.

Altijd beter dan het zelf gebruiken van een backlinks checker, is echter het inhuren van een linkbuilding specialist zoals Webton. Wij gebruiken een brede selectie van de allerbeste software en technieken om jouw site zo snel mogelijk naar topposities in de zoekmachine te brengen. Bel voor meer informatie vrijblijvend naar 074 – 4040300 of mail ons op info@webton.nl.

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!