24-10-2016

Promotie van je website

promotie websiteIs jouw site na een lange voorbereidingsfase eindelijk gelanceerd? Dan is een gedegen promotie van je website de volgende stap. Het opbouwen van bekendheid bij je doelgroep is immers een absolute voorwaarde om je online doelstellingen te realiseren. Dit alles begint met de ontwikkeling van een zorgvuldig uitgedacht promotieplan.

In het promotieplan analyseer je op welke manieren je online in contact wilt komen met je doelgroep en hoe je dit wilt bereiken. Wij adviseren om concrete actiepunten te benoemen, zodat je hierna zo snel mogelijk tot handelen kunt overgaan. Een effectieve promotie van je website is dan ook een kwestie van eerst denken, dan doen.

Hoe promoot ik mijn website of webwinkel?

Over de best mogelijke promotie van je website of webshop is online een verscheidenheid aan informatie te vinden. Ook zijn over dit onderwerp talloze boeken geschreven, zoals bijvoorbeeld De kleine je website promoten voor dummies. Eén aspect hebben al deze bronnen gemeen: ze dichten een belangrijke rol toe aan de zoekmachine Google.

beter gevonden wordenDat is niet zo vreemd, want Google is tegenwoordig verantwoordelijk voor een groot deel van het bezoekersverkeer naar websites. Veel mensen beginnen hun online reis met een zoekopdracht in de zoekmachine, waarna ze worden doorgeleid naar een relevante bron van informatie. Je site promoten is Google is dan ook een van de effectiefste promotie tactieken die je kunt hanteren.

De geheimen van Google ontrafeld

Gratis mijn site promoten in Google

Bij het promoten van een website of webwinkel in Google, denken veel mensen direct aan het plaatsen van een betaalde advertentie. Dat heeft zowel voordelen als nadelen. Adverteren in de zoekmachine zorgt namelijk voor een effectieve promotie op korte termijn, maar op lange termijn zijn de resultaten niet duurzaam. Een advertentiebudget is immers niet ongelimiteerd.

Vroeg of laat zal de advertentie uit de zoekresultaten verdwijnen en daarmee jij plotsklaps al je exposure. Een beter alternatief is daarom om een website in Google gratis te promoten. Dit is weliswaar een traject van de lange adem, maar vereist een lagere investering die zichzelf op termijn altijd terugverdient.

Professionele promotie van je nieuwe website

actualiteitGratis promotie van een website werkt echter alleen wanneer je zelf alle promotieactiviteiten op je neemt. Denk hierbij onder meer aan het schrijven van content, het bedrijven van linkbuilding, het optimaliseren van webpagina’s en het ontwikkelen van een responsive webdesign. In de praktijk blijkt dat het veel ondernemers aan de tijd en kennis ontbreekt om dit soort zaken zelf te doen.

binnenkant-kerk Het inschakelen van een ervaren webdesign bureau zoals Webton is in dat geval vaak de gulden middenweg. Wij verzorgen de promotie van je website tegen zeer concurrerende tarieven en boeken hiermee aansprekende resultaten in Google. Wil je meer weten over onze dienstverlening? Twijfel dan niet en stel je vraag vrijblijvend via info@webton.nl of bel ons via 074 – 3030400.

Tips om een website effectiever te promoten

Beschik je echter wel over de tijd om zelf gratis je website te promoten? Dan is het belangrijk om eerst te investeren in je vaardigheden op het gebied van SEO (ook wel bekend als Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie) en aanverwante disciplines. Pas als je de verschillende methoden binnen dit vakgebied aardig onder de knie hebt, kun je een succesvolle promotiestrategie ontplooien.

Binnen de online marketing onderscheiden we naast zoekmachine optimalisatie, ook methoden als linkbuilding en content marketing. Dit zijn allemaal uitstekende technieken om je site bij een breed publiek te promoten en zo meer online bekendheid voor je bedrijf te vergaren. Hieronder geven we een aantal tips om deze promotiemiddelen zo optimaal mogelijk te benutten.

Promotie

Linkbuilden voor een betere online reputatie

Linkbuilden is misschien wel de meest effectieve strategie als het gaat om online promotie en marketing. Backlinks naar je website zijn namelijk voor minimaal 50% verantwoordelijk voor je positie in de zoekresultaten van Google. En zoals je eerder in dit artikel hebt kunnen lezen, is een hoge positie in die zoekmachine een van de belangrijkste voorwaarden voor online succes.

Het gratis promoten van je eigen site begint daarom met het opbouwen van relevante backlinks naar de pagina’s die je wilt versterken. Die links kun je op tal van manieren verzamelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schrijven van gastblogs, het plaatsen van berichten op forums of het benaderen van andere webmasters voor promotie. Maar let op: alleen kwalitatieve backlinks op sterke websites hebben meerwaarde voor jouw doeleinden.

Voordelen linkbuilding voor website promotie:

 • Je website makkelijk promoten op autoritatieve sites
 • De juiste backlinks leveren veel bezoekersverkeer op
 • Kwalitatieve links staan garant voor duurzame resultaten
 • Bepaalt maar liefst 50% van je rankings in Google

Lees meer:

Hoeveel links heb ik nodig om mijn website te promoten?

Hoe promoot ik mijn site bij de juiste doelgroep?

Kan ik linkbuilding ook uitbesteden aan een SEO bureau?

Werkt mijn promotie d.m.v. linkbuilding? Doe de gratis scan!

Promoot je website met zoekmachine optimalisatie (SEO)

Hoewel linkbuilding met zo’n 50% voor een groot deel verantwoordelijk is voor je rankings, zijn het niet alleen links die de positie van je pagina’s in de zoekresultaten bepalen. Cruciaal in het online promoten van je bedrijf is ook zoekmachine optimalisatie, dat helpt om de relevantie van je site te verhogen voor bepaalde zoekopdrachten van gebruikers.

Hoe relevanter een pagina is voor een bepaalde zoekterm, hoe groter de kans dat Google de pagina hoog in de zoekresultaten plaatst. Dit maakt SEO een uiterst effectieve manier om je website direct bij jouw doelgroep te promoten. Door hoog te scoren op specifieke (long tail) zoekwoorden waar gebruikers op zoeken, weet je immers zeker dat je de juiste mensen bereikt.

Voordelen SEO voor website promotie:

 • Gratis bezoekersverkeer uit organische zoekresultaten
 • ROI (Return On Investment) van promoten via SEO makkelijk meetbaar
 • Kosteneffectief in vergelijking met andere technieken op het gebied van promotie
 • Website promoten via SEO zorgt voor betere gebruikerservaring

Lees meer:

Wat is SEO? Meer over de definitie en betekenis

Zoekmachine optimalisatie voor het MKB

Veelvoorkomende SEO blunders bij het promoten van je site

De kracht van longtail zoektermen voor promotie

website promotie seo

Content marketing als zakelijk promotiemiddel

Een steeds populairdere methode om je website te promoten, is content marketing (ook wel bekend als zakelijk bloggen). Het achterliggende principe is simpel: je creëert op je blog regelmatig unieke, waardevolle content voor bezoekers, zodat je autoriteit opbouwt binnen je vakgebied en een vertrouwensrelatie met potentiële klanten.

De effectiviteit van content marketing zit hem in het gratis karakter van de blogartikelen die je schrijft. Deze zijn interessant om te lezen voor jouw doelgroep en zijn hierdoor een niet-opdringerige vorm van promotie. De kennis die je etaleert in je blog straalt immers positief af op jouw kennis en expertise en daarmee op het imago van je bedrijf. Ook gastbloggen kan in dit kader zeer waardevol zijn.

Voordelen content marketing voor website promotie:

 • Meer content op je website betekent eenvoudiger promotie
 • Betere zichtbaarheid in Google helpt om website online te promoten
 • Regelmatig bloggen leidt tot hogere conversieratio dankzij vertrouwensband met lezer
 • Zelf je website promoten tegen relatief lage kosten

Lees meer:

Cornerstone content: dé manier om je website te promoten

Hoe Kan ik linkbuilden met zakelijke relaties?

Schrijf artikelen voor promotie bij de juiste doelgroep

Hoe creëer ik content die altijd actueel blijft?

Tips voor het publiceren en promoten van nieuwe blogartikelen

Website promoten via social media zoals Facebook

Hoewel we hierboven verschillende vormen van online marketing bespreken, hebben we één variant nog niet genoemd: social media marketing. Deze vorm van online promotie benut de kracht van social media kanalen om onder de aandacht te komen van een zo breed mogelijk publiek. En dat zonder dat je site hiervoor hoog in Google hoeft te ranken!

Door regelmatig nieuwsberichten, blogberichten en andere interessante actualiteiten te delen via social media, kun je nieuwe gedeelten van de markt aanboren en je website effectief promoten bij uiteenlopende groepen mensen. Via social media zoals Facebook, Twitter en LinkedIn is het bovendien ook mogelijk om te adverteren, om jouw doelgroep op deze manier nog gerichter te benaderen.

website promoten

Mijn webshop promoten: hoe doe ik dat?

Als je een webshop hebt in plaats van een reguliere website, gelden over het algemeen dezelfde spelregels om je site te promoten. Wel is het als retailer raadzaam om naast je gewone promotie ook te adverteren op specifieke producten. Zo word je direct gevonden door klanten met een hoge aankoopbereidheid.

Een belangrijke vorm van promotie voor een webshop zijn ook gebruikerservaringen en reviews. Zorg daarom dat je aanwezig bent op platforms zoals The Feedback Company en Trustpilot, zodat mensen positieve commentaren over jouw webwinkel op dit soort onafhankelijke sites kunnen terugvinden. Blijf je website daarnaast promoten met behulp van de hierboven beschreven marketingtechnieken. Hier pluk je op termijn onvermijdelijk de vruchten van.

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!