24-10-2016

Promotie van je website

promotie websiteIs jouw site na een lange voorbereidingsfase eindelijk gelanceerd? Dan is een gedegen promotie van je website de volgende stap. Het opbouwen van bekendheid bij je doelgroep is immers een absolute voorwaarde om je online doelstellingen te realiseren. Dit alles begint met de ontwikkeling van een zorgvuldig uitgedacht promotieplan.

In het promotieplan analyseer je op welke manieren je online in contact wilt komen met je doelgroep en hoe je dit wilt bereiken. Wij adviseren om concrete actiepunten te benoemen, zodat je hierna zo snel mogelijk tot handelen kunt overgaan. Een effectieve promotie van je website is dan ook een kwestie van eerst denken, dan doen.

Hoe promoot ik mijn website of webwinkel?

Over de best mogelijke promotie van je website of webshop is online een verscheidenheid aan informatie te vinden. Ook zijn over dit onderwerp talloze boeken geschreven, zoals bijvoorbeeld De kleine je website promoten voor dummies. Eén aspect hebben al deze bronnen gemeen: ze dichten een belangrijke rol toe aan de zoekmachine Google.

beter gevonden wordenDat is niet zo vreemd, want Google is tegenwoordig verantwoordelijk voor een groot deel van het bezoekersverkeer naar websites. Veel mensen beginnen hun online reis met een zoekopdracht in de zoekmachine, waarna ze worden doorgeleid naar een relevante bron van informatie. Je site promoten is Google is dan ook een van de effectiefste promotie tactieken die je kunt hanteren.

De geheimen van Google ontrafeldVideo afspelen

Gratis mijn site promoten in Google

Bij het promoten van een website of webwinkel in Google, denken veel mensen direct aan het plaatsen van een betaalde advertentie. Dat heeft zowel voordelen als nadelen. Adverteren in de zoekmachine zorgt namelijk voor een effectieve promotie op korte termijn, maar op lange termijn zijn de resultaten niet duurzaam. Een advertentiebudget is immers niet ongelimiteerd.

Vroeg of laat zal de advertentie uit de zoekresultaten verdwijnen en daarmee jij plotsklaps al je exposure. Een beter alternatief is daarom om een website in Google gratis te promoten. Dit is weliswaar een traject van de lange adem, maar vereist een lagere investering die zichzelf op termijn altijd terugverdient.

Professionele promotie van je nieuwe website

actualiteitGratis promotie van een website werkt echter alleen wanneer je zelf alle promotieactiviteiten op je neemt. Denk hierbij onder meer aan het schrijven van content, het bedrijven van linkbuilding, het optimaliseren van webpagina’s en het ontwikkelen van een responsive webdesign. In de praktijk blijkt dat het veel ondernemers aan de tijd en kennis ontbreekt om dit soort zaken zelf te doen.

binnenkant-kerk Het inschakelen van een ervaren webdesign bureau zoals Webton is in dat geval vaak de gulden middenweg. Wij verzorgen de promotie van je website tegen zeer concurrerende tarieven en boeken hiermee aansprekende resultaten in Google. Wil je meer weten over onze dienstverlening? Twijfel dan niet en stel je vraag vrijblijvend via info@webton.nl of bel ons via 074 – 3030400.

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!