Promotie van je website

promotie websiteIs jouw site na een lange voorbereidingsfase eindelijk gelanceerd? Dan is een gedegen promotie van je website de volgende stap. Het opbouwen van bekendheid bij je doelgroep is immers een absolute voorwaarde om je online doelstellingen te realiseren. Dit alles begint met de ontwikkeling van een zorgvuldig uitgedacht promotieplan.

In het promotieplan analyseer je op welke manieren je online in contact wilt komen met je doelgroep en hoe je dit wilt bereiken. Wij adviseren om concrete actiepunten te benoemen. Zo ga je hierna zo snel mogelijk tot handelen over. Een effectieve promotie van je website is dan ook een kwestie van eerst denken, dan doen.

Hoe promoot ik mijn website of webwinkel?

Over de best mogelijke promotie van je website of webshop is online veel informatie te vinden. Ook zijn over dit onderwerp talloze boeken geschreven, zoals De kleine je website promoten voor dummies. Eén aspect hebben al deze bronnen gemeen: ze dichten een belangrijke rol toe aan de zoekmachine Google.

beter gevonden wordenDat is niet zo vreemd, want Google is tegenwoordig verantwoordelijk voor een groot deel van het bezoekersverkeer naar websites. Veel mensen beginnen hun online reis met een zoekopdracht in de zoekmachine. Daarna worden ze doorgeleid naar een relevante bron van informatie. Je site promoten in Google is dan ook een van de effectiefste promotietactieken die je kunt hanteren.

De geheimen van Google ontrafeld

Gratis mijn site promoten in Google

Het promoten van een website of webwinkel in Google gaat verder dan het plaatsen van een betaalde advertentie. Adverteren in de zoekmachine heeft zowel voordelen als nadelen. Het zorgt namelijk voor een effectieve promotie op korte termijn, maar op lange termijn zijn de resultaten niet duurzaam. Een advertentiebudget is immers niet ongelimiteerd.

Vroeg of laat zal de advertentie uit de zoekresultaten verdwijnen. En daarmee verlies jij plotsklaps al je exposure. Een beter alternatief is daarom om een website in Google gratis te promoten. Dit is weliswaar een traject van de lange adem, maar de lagere investering verdient zichzelf op termijn altijd terug.

Professionele promotie van je nieuwe website

actualiteitGratis promotie van een website werkt echter alleen wanneer je zelf alle promotieactiviteiten op je neemt. Denk hierbij onder meer aan het schrijven van content en het bedrijven van linkbuilding, Maar ook aan het optimaliseren van webpagina’s en het ontwikkelen van een responsive webdesign. In de praktijk blijkt dat het veel ondernemers geen tijd en kennis hebben om dit zelf te doen.

binnenkant-kerk Het inschakelen van een ervaren webdesign bureau zoals Webton is in dat geval de gulden middenweg. Wij verzorgen de promotie van je website tegen zeer concurrerende tarieven. Zo boeken we aansprekende resultaten in Google. Wil je meer weten over onze dienstverlening? Twijfel dan niet en stel je vraag vrijblijvend via info@webton.nl of bel ons via 074 – 3030400.

Tips om een website effectiever te promoten

Beschik je wel over de tijd om zelf gratis je website te promoten? Dan is het belangrijk om eerst te investeren in je vaardigheden op het gebied van SEO en aanverwante disciplines. Dit vakgebied is ook wel bekend als Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie. Pas als je de verschillende methoden aardig onder de knie hebt, kun je een succesvolle promotiestrategie ontplooien.

Binnen de online marketing onderscheiden we naast zoekmachine optimalisatie, ook methoden als linkbuilding en content marketing. Dit zijn allemaal uitstekende technieken om je site bij een breed publiek te promoten. Zo vergaar je meer online bekendheid voor je bedrijf. Hieronder geven we een aantal tips om deze promotiemiddelen zo optimaal mogelijk te benutten.

Promotie

Linkbuilden voor een betere online reputatie

Linkbuilden is misschien wel de meest effectieve strategie als het gaat om online promotie en marketing. Backlinks naar je website bepalen namelijk voor minimaal 50% je positie in de zoekresultaten van Google. En een hoge positie in die zoekmachine een van de belangrijkste voorwaarden voor online succes.

Het gratis promoten van je eigen site begint daarom met het opbouwen van relevante backlinks. Die laat je gaan naar de pagina’s die je wilt versterken. Deze links kun je op tal van manieren verzamelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schrijven van gastblogs, het plaatsen van berichten op forums of het benaderen van andere webmasters voor promotie. Maar let op: alleen kwalitatieve backlinks op sterke websites hebben meerwaarde voor jouw doeleinden.

Voordelen linkbuilding voor website promotie:

 • Je website makkelijk promoten op sites met autoriteit
 • De juiste backlinks leveren veel bezoekersverkeer op
 • Kwalitatieve links staan garant voor duurzame resultaten
 • Bepaalt maar liefst 50% van je rankings in Google

Lees meer:

Hoe promoot ik mijn site bij de juiste doelgroep?

Kan ik linkbuilding ook uitbesteden aan een SEO bureau?

Werkt mijn promotie d.m.v. linkbuilding? Doe de gratis scan!

Promoot je website met zoekmachine optimalisatie (SEO)

Het zijn niet alleen links die de positie van je pagina’s in de zoekresultaten bepalen. Cruciaal in het online promoten van je bedrijf is ook zoekmachine optimalisatie. Dit helpt om de relevantie van je site te verhogen voor bepaalde zoekopdrachten van gebruikers.

Hoe relevanter een pagina is voor een bepaalde zoekterm, hoe groter de kans dat Google de pagina hoog in de zoekresultaten plaatst. Dit maakt SEO een uiterst effectieve manier om je website direct bij jouw doelgroep te promoten. Door hoog te scoren op specifieke (long tail) zoekwoorden waar gebruikers op zoeken, bereik je zeker de juiste mensen.

Voordelen SEO voor website promotie:

 • Gratis bezoekersverkeer uit organische zoekresultaten
 • ROI (Return On Investment) van promoten via SEO makkelijk meetbaar
 • Kosteneffectief in vergelijking met andere technieken op het gebied van promotie
 • Website promoten via SEO zorgt voor betere gebruikerservaring

Lees meer:

Wat is SEO? Meer over de definitie en betekenis

Zoekmachine optimalisatie voor het MKB

De kracht van longtail zoektermen voor promotie

website promotie seo

Content marketing als zakelijk promotiemiddel

Een steeds populairdere methode om je website te promoten, is content marketing (ook wel bekend als zakelijk bloggen). Het achterliggende principe is simpel. Je creëert op je blog regelmatig unieke, waardevolle content voor bezoekers. Daarmee bouw je autoriteit op binnen je vakgebied en een vertrouwensrelatie met potentiële klanten.

Content marketing is effectief doordat de blogartikelen die je schrijft gratis zijn. Deze zijn interessant om te lezen voor jouw doelgroep en zijn hierdoor een niet-opdringerige vorm van promotie. De kennis die je deelt in je blog straalt immers positief af op jouw kennis en expertise en daarmee op het imago van je bedrijf. Ook gastbloggen kan hiervoor zeer waardevol zijn.

Voordelen content marketing voor website promotie:

 • Meer content op je website betekent eenvoudiger promotie
 • Betere zichtbaarheid in Google helpt om website online te promoten
 • Regelmatig bloggen leidt tot hogere conversieratio dankzij vertrouwensband met lezer
 • Zelf je website promoten tegen relatief lage kosten

Lees meer:

Cornerstone content: dé manier om je website te promoten

Hoe kan ik linkbuilden met zakelijke relaties?

Hoe creëer ik content die altijd actueel blijft?

Tips voor het publiceren en promoten van nieuwe blogartikelen

Website promoten via social media zoals Facebook

Eén promotievariant hebben we nog niet genoemd: social media marketing. Deze vorm van online promotie benut de kracht van social mediakanalen om onder de aandacht te komen van een zo breed mogelijk publiek. En dat zonder dat je site hiervoor hoog in Google hoeft te ranken!

Boor nieuwe gedeelten van de markt aan en promoot je website effectief bij uiteenlopende groepen mensen. Dat doe je door regelmatig nieuwsberichten, blogberichten en andere interessante actualiteiten te delen via social media. Via Facebook, Twitter en LinkedIn is het bovendien ook mogelijk om te adverteren, om jouw doelgroep op deze manier nog gerichter te benaderen.

website promoten

Mijn webshop promoten: hoe doe ik dat?

Heb je een webshop in plaats van een reguliere website? Dan gelden over het algemeen dezelfde spelregels om je site te promoten. Wel is het als retailer raadzaam om naast je gewone promotie ook te adverteren op specifieke producten. Zo word je direct gevonden door klanten met een hoge aankoopbereidheid.

Een belangrijke vorm van promotie voor een webshop zijn ook gebruikerservaringen en reviews. Zorg daarom dat je aanwezig bent op platforms zoals The Feedback Company en Trustpilot. Zo vinden mensen positieve commentaren over jouw webwinkel op dit soort onafhankelijke sites terug. Blijf je website daarnaast promoten met behulp van de hierboven beschreven marketingtechnieken. Hier pluk je op termijn zeker de vruchten van.

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!