4 minuten

Waar kan ik mijn linkbuilding strategie uitbesteden?

Bij Online Marketing Bureau Webton!

Het uitbesteden van linkbuilding is tegenwoordig heel gewoon in het bedrijfsleven. Met goede reden, want een corporate website die een effectieve linkstrategie hanteert, scoort beduidend hoger in de zoekmachines dan de concurrentie. In combinatie met zoekmachine optimalisatie leidt dit tot meer bezoekers op de website en een hogere naamsbekendheid voor het bedrijf.

Experts schatten in dat ruwweg 50% van de positie van een website in de zoekmachines wordt bepaald door links naar die website toe. Hoe hoger de kwaliteit van deze zogenaamde backlinks, hoe meer autoriteit een website uitstraalt richting zowel zoekmachines als bezoekers. Er komt dan ook meer bij het aanleggen van sterke backlinks kijken dan slechts het plaatsen van links op andere websites.

Backlinks van hoge kwaliteit dienen namelijk aan verschillende eisen te voldoen. Zo moet het linkprofiel bij voorkeur een natuurlijke groei doormaken en divers van aard zijn. Ook de autoriteit van websites waarop een link wordt geplaatst is erg belangrijk. Een website met een hoge autoriteit zal in principe alleen links plaatsen naar websites van gelijkwaardige kwaliteit. Wanneer de zoekmachine een dergelijke link ontdekt, heeft dit positieve gevolgen voor de positie van de website in de zoekresultaten.

Zelf doen of uitbesteden?

Er zijn dan ook veel bedrijven die door middel van dubieuze linkbuildingstrategieën proberen zo veel mogelijk backlinks te verkrijgen. Geen goed idee, want zoekmachines kunnen detecteren wanneer de groei van een linkprofiel opvallend snel en daarmee niet organisch is. Dit wordt bestraft door de website in kwestie flink te laten dalen in de zoekresultaten!

Het uitbesteden aan een ervaren specialist is daarom een beter idee. Een website is hierdoor verzekerd van een gestaag groeiend linkprofiel van hoge kwaliteit, waardoor bezoekersaantallen onvermijdelijk zullen toenemen. En hoe meer bezoekers op de website, hoe groter de kans op nieuwe klanten. Bekijk hier enkele gratis tips.

Lees meer:

Welke linkbuilding pakketten kiezen?

Linkbuilden kan met verschillende intensiteit worden uitgevoerd en er bestaan dan ook uiteenlopende linkbuilding pakketten. Hoe uitgebreider het pakket, hoe meer kwalitatieve backlinks en bijbehorende SEO-artikelen je doorgaans ontvangt. Het optimale pakket is afhankelijk van factoren zoals het budget, doelstellingen en het huidige linkprofiel van de website.

Hoe bepaal ik mijn linkbehoefte qua strategie?

Heb je bijvoorbeeld een splinternieuwe bedrijfswebsite die nog nauwelijks backlinks heeft opgebouwd? Dan is het in de meeste gevallen onverstandig om meteen het zwaarste pakket te nemen. De abrupte verandering van een leeg linkprofiel naar een snelle stijging van het aantal backlinks kan in de ogen van Google onnatuurlijk overkomen.

Backlinks campagne

De zoekmachine weet namelijk dat een natuurlijk linkprofiel zeer geleidelijk groeit. Die groei verloopt in het begin vaak uiterst langzaam, omdat de website in kwestie zijn reputatie dan nog moet verwerven. Pas jaren na het lanceren van de site begint de groei steeds iets steiler te verlopen. Het liefst wil Google daarom dat het gemiddelde linkprofiel een vergelijkbare ontwikkeling doormaakt.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen op bovenstaande regel. Denk alleen al aan de website voor een evenement of een politieke campagne. Het is dan logisch dat zo’n site al kort na de lancering een grote hoeveelheid links vergaart. Het bijbehorende evenement vindt immers niet veel later plaats en daarom verwijzen mensen in de korte tijd eraan voorafgaand relatief zeer vaak naar de website.

Niet alleen het aantal inkomende backlinks, maar ook het aantal gerelateerde zoekopdrachten in Google laat dan vaak zo’n kortstondige piek zien. Ook in dit geval is het zeer wenselijk de linkbuilding rondom je website uit te besteden. Je weet dan zeker dat je in een beperkt tijdsvenster het maximale uit je backlinks haalt en zoveel mogelijk bezoekers naar je website trekt.

In alle andere gevallen is de weg der geleidelijkheid vaak de beste keuze. Ook als je kiest voor uitbesteden. Je wilt een straf vanuit Google immers ten koste van alles voorkomen. Het kost weliswaar tijd om duurzame topposities in de zoekresultaten te vergaren, maar het is de moeite meer dan waard. De experts van Webton adviseren je graag over het beste pakket op basis van jouw wensen en specifieke situatie.

Lees meer:

Gratis linkbuilding scan

Laat je website scannen

De meerwaarde van uitbesteden aan een specialist

De meerwaarde van een linkbuilding specialist zit voornamelijk in de ruime kennis en ervaring, die bij het uitstippelen van een campagne van onschatbare waarde zijn. Veelvuldig gemaakte blunders worden hierdoor voorkomen en ook een traject dat niet naar wens verloopt, kan tijdig worden bijgestuurd. Een gespecialiseerde partij heeft alle problemen al eens eerder gezien en kent daarom de oplossingen.

Een ander pluspunt van uitbesteden aan een expert, is de expertise op het gebied van competitieve linkanalyses. Je wilt met je website immers niet alleen hoog in Google ranken, maar ook de concurrentie voorbij streven. Een specialist brengt het online landschap in jouw branche feilloos in kaart en ziet exact welke backlinks nodig zijn om jouw tegenstrevers af te troeven in de zoekresultaten.

Lees meer:

Uitbesteden aan linkbuilding bureau voor de beste service

Als zoekmachine marketing specialist voor het MKB weet Webton als geen ander wat de meest effectieve linkbuilding strategie is in elke situatie. Als een van de grootste websitebouwers in en rond Twente, verzorgde ons bureau al linkbuilding diensten voor meer dan 140 tevreden klanten.

Aan ons kun jij je campagne dus met een gerust hart uitbesteden. Wil je meer weten over onze resultaten of de uitgebreide mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze experts of vraag hier een gratis scan aan.

Ton Heerze

Over de auteur

Ton Heerze
Eigenaar en oprichter

In 1999 heb ik Webton opgericht. Het verbeteren van organische vindbaarheid in Google is een passie van me waarmee ik graag andere bedrijven ook verder help!

137 artikelen

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reageren
STRATEGY DIGITAL DESIGN
Deel dit artikel