4 minuten

Waar kan ik mijn linkbuilding strategie uitbesteden?

Bij Online Marketing Bureau Webton!

Het uitbesteden van linkbuilding is tegenwoordig heel gewoon in het bedrijfsleven. Met goede reden, want een corporate website die een effectieve linkstrategie hanteert, scoort beduidend hoger in de zoekmachines dan de concurrentie. In combinatie met zoekmachine optimalisatie leidt dit tot meer bezoekers op de website en een hogere naamsbekendheid voor het bedrijf.

Experts schatten in dat ruwweg 50% van de positie van een website in de zoekmachines wordt bepaald door links naar die website toe. Hoe hoger de kwaliteit van deze zogenaamde backlinks, hoe meer autoriteit een website uitstraalt richting zowel zoekmachines als bezoekers. Er komt dan ook meer bij het aanleggen van sterke backlinks kijken dan slechts het plaatsen van links op andere websites.

Backlinks van hoge kwaliteit dienen namelijk aan verschillende eisen te voldoen. Zo moet het linkprofiel bij voorkeur een natuurlijke groei doormaken en divers van aard zijn. Ook de autoriteit van websites waarop een link wordt geplaatst is erg belangrijk. Een website met een hoge autoriteit zal in principe alleen links plaatsen naar websites van gelijkwaardige kwaliteit. Wanneer de zoekmachine een dergelijke link ontdekt, heeft dit positieve gevolgen voor de positie van de website in de zoekresultaten.

Zelf doen of uitbesteden?

Er zijn dan ook veel bedrijven die door middel van dubieuze linkbuildingstrategieën proberen zo veel mogelijk backlinks te verkrijgen. Geen goed idee, want zoekmachines kunnen detecteren wanneer de groei van een linkprofiel opvallend snel en daarmee niet organisch is. Dit wordt bestraft door de website in kwestie flink te laten dalen in de zoekresultaten!

Het uitbesteden aan een ervaren specialist is daarom een beter idee. Een website is hierdoor verzekerd van een gestaag groeiend linkprofiel van hoge kwaliteit, waardoor bezoekersaantallen onvermijdelijk zullen toenemen. En hoe meer bezoekers op de website, hoe groter de kans op nieuwe klanten. Bekijk hier enkele gratis tips.

Lees meer:

Welke linkbuilding pakketten kiezen?

Linkbuilden kan met verschillende intensiteit worden uitgevoerd en er bestaan dan ook uiteenlopende linkbuilding pakketten. Hoe uitgebreider het pakket, hoe meer kwalitatieve backlinks en bijbehorende SEO-artikelen je doorgaans ontvangt. Het optimale pakket is afhankelijk van factoren zoals het budget, doelstellingen en het huidige linkprofiel van de website.

Linkbuilding uitbesteden voor natuurlijk linkprofiel is in 2020 eerder noodzaak dan een optie

Het doen aan linkbuilding an sich is niet moeilijk. Je plaatst een linkje in een online nieuwsbrief waarop de ontvanger kan klikken en vervolgens naar je site geleid wordt, je schrijft een gastwebblog op een site met autoriteit die relevant is aan de jouwe, of je laat een verwijzing naar jouw website toevoegen op bijvoorbeeld Startpagina.nl. Voilà, je doet aan linkbuilding. Het zijn prima manieren om voor wat exposure te zorgen, maar zorgen zeker niet per definitie voor een hoge ranking in Google. Als het doel is om beter gevonden te worden op het wereldwijde web, dan is er een stuk expertise nodig.

In de nesten werken

De wereld van linkbuildingmarketing is, zeker voor iemand die er niet al te veel van afweet, een behoorlijk ingewikkelde. Er zijn niet alleen veel mogelijke strategieën, ook Google zelf kijkt over je schouder mee naar wat je aan het doen bent. Waarderen ze wat ze zien gebeuren, dan kan dat wonderen doen voor je ranking. Anderzijds werk je jezelf al snel flink in de nesten als je niet op de hoogte bent van alle kwaliteitsrichtlijnen. De kans is een stuk groter dat dit laatstgenoemde je gebeurt. Google heeft er dan geen boodschap aan als je een in hun ogen grote fout niet met opzet hebt gemaakt. Je kunt dan hoog en laag springen, maar je verdwijnt al snel zonder pardon uit de Google-zoekresultaten.

Hoeveel rankingsfactoren bestaan er wel niet?

Google heeft om de kwaliteit te waarborgen meer dan 200 verschillende rankingsfactoren die gebruikt worden voor het beoordelen van sites. Niet alleen is het enorm tijdsintensief om die zelf allemaal door te lezen, het begrijpen en op de juiste wijze kunnen toepassen ervan is ook een vak apart. Daarnaast past het megabedrijf ook nog eens doorlopend de regels aan, bewust, zodat je eigenlijk nooit precies weet hoe de beste zoekmachinestrategie eruitziet.

Welke strategie kan ik het beste inzetten?

Er is één strategie die voor elke website effectief is, of je nu een eenmanszaak hebt of een multinational bent die het als doel heeft om de concurrentie voorbij te streven: een goed doordachte langetermijnstrategie. Waar dit uit bestaat, dat is afhankelijk van een groot aantal factoren. Zelfs de tijd waarin we nu leven is van invloed. De strategie die vandaag werkt, kan over een paar maanden alweer achterhaald zijn.

Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een linkbuildingbureau?

Linkbuildingexperts houden zich dagelijks bezig met de juiste tactieken om jouw website zo goed mogelijk te laten scoren. Waar jij 1,5 dag over zou doen om dingen uit te pluizen, regelen zij al snel in slechts een paar uur, of zelfs nog minder. Een linkbuildingbureau kan dus meer voor elkaar krijgen in een korter tijdsbestek.

Ondernemer zijn betekent buiten dat om niet dat je alles zelf moet kunnen. Juist niet. Het betekent dat je doet wat je moet doen om je bedrijf gezond te houden en te laten groeien. Daar hoort bij dat je taken uitbesteedt waar niet jouw expertise ligt, zodat je je volledig kunt focussen op waar jij goed in bent: het leiden van je bedrijf. Dit levert je niet alleen een flinke tijdsbesparing op, je bespaart hiermee indirect ook geld. Reken maar eens uit wat het je kost als je je aan linkbuilding gewerkte uren berekent op basis van jouw uurtarief.

Wat is de uiteindelijke waarde van een natuurlijk linkprofiel?

Het doel van een linkbuilding bureau is het helpen van jouw website aan een natuurlijk linkprofiel. Dat betekent dat door de ogen van Google gezien de links op een natuurlijke manier moeten zijn verkregen. Het is een misvatting dat dús alles draait om het verzamelen van kwalitatieve backlinks. Een linkprofiel bestaat uit meer dan dat. Het is allesomvattend. Om de gezondheid van jouw site in kaart te brengen, wordt er onder andere een seo-scan uitgevoerd, vindt er een zoekwoordenonderzoek plaats, worden risicovolle backlinks in kaart gebracht (en op basis daarvan de website opgeschoond) en vindt er een koppeling plaats met Google Analytics en Google Console.

Hoe bepaal ik mijn linkbehoefte qua strategie?

Heb je bijvoorbeeld een splinternieuwe bedrijfswebsite die nog nauwelijks backlinks heeft opgebouwd? Dan is het in de meeste gevallen onverstandig om meteen het zwaarste pakket te nemen. De abrupte verandering van een leeg linkprofiel naar een snelle stijging van het aantal backlinks kan in de ogen van Google onnatuurlijk overkomen.

Backlinks campagne

De zoekmachine weet namelijk dat een natuurlijk linkprofiel zeer geleidelijk groeit. Die groei verloopt in het begin vaak uiterst langzaam, omdat de website in kwestie zijn reputatie dan nog moet verwerven. Pas jaren na het lanceren van de site begint de groei steeds iets steiler te verlopen. Het liefst wil Google daarom dat het gemiddelde linkprofiel een vergelijkbare ontwikkeling doormaakt.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen op bovenstaande regel. Denk alleen al aan de website voor een evenement of een politieke campagne. Het is dan logisch dat zo’n site al kort na de lancering een grote hoeveelheid links vergaart. Het bijbehorende evenement vindt immers niet veel later plaats en daarom verwijzen mensen in de korte tijd eraan voorafgaand relatief zeer vaak naar de website.

Niet alleen het aantal inkomende backlinks, maar ook het aantal gerelateerde zoekopdrachten in Google laat dan vaak zo’n kortstondige piek zien. Ook in dit geval is het zeer wenselijk de linkbuilding rondom je website uit te besteden. Je weet dan zeker dat je in een beperkt tijdsvenster het maximale uit je backlinks haalt en zoveel mogelijk bezoekers naar je website trekt.

In alle andere gevallen is de weg der geleidelijkheid vaak de beste keuze. Ook als je kiest voor uitbesteden. Je wilt een straf vanuit Google immers ten koste van alles voorkomen. Het kost weliswaar tijd om duurzame topposities in de zoekresultaten te vergaren, maar het is de moeite meer dan waard. De experts van Webton adviseren je graag over het beste pakket op basis van jouw wensen en specifieke situatie.

Lees meer:

Gratis linkbuilding scan

Laat je website scannen

De meerwaarde van uitbesteden aan een specialist

De meerwaarde van een linkbuilding specialist zit voornamelijk in de ruime kennis en ervaring, die bij het uitstippelen van een campagne van onschatbare waarde zijn. Veelvuldig gemaakte blunders worden hierdoor voorkomen en ook een traject dat niet naar wens verloopt, kan tijdig worden bijgestuurd. Een gespecialiseerde partij heeft alle problemen al eens eerder gezien en kent daarom de oplossingen.

Een ander pluspunt van uitbesteden aan een expert, is de expertise op het gebied van competitieve linkanalyses. Je wilt met je website immers niet alleen hoog in Google ranken, maar ook de concurrentie voorbij streven. Een specialist brengt het online landschap in jouw branche feilloos in kaart en ziet exact welke backlinks nodig zijn om jouw tegenstrevers af te troeven in de zoekresultaten.

Lees meer:

Uitbesteden aan linkbuilding bureau voor de beste service

Als zoekmachine marketing specialist voor het MKB weet Webton als geen ander wat de meest effectieve linkbuilding strategie is in elke situatie. Als een van de grootste websitebouwers in en rond Twente, verzorgde ons bureau al linkbuilding diensten voor meer dan 140 tevreden klanten.

Aan ons kun jij je campagne dus met een gerust hart uitbesteden. Wil je meer weten over onze resultaten of de uitgebreide mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze experts of vraag hier een gratis scan aan.

Ton Heerze

Over de auteur

Ton Heerze
Eigenaar en oprichter

In 1999 heb ik Webton opgericht. Het verbeteren van organische vindbaarheid in Google is een passie van me waarmee ik graag andere bedrijven ook verder help!

138 artikelen

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reageren
STRATEGY DIGITAL DESIGN
Deel dit artikel