Social Media

Social media is een verzamelnaam voor alle internet-toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen op een gebruiksvriendelijke en vaak leuke wijze. Het betreft niet alleen informatie in de vorm van tekst (nieuws, artikelen). Ook geluid (podcasts, muziek) en beeld (fotografie, video) worden gedeeld via social media websites.

Bekijk hier de mogelijkheden om social media aan ons uit te besteden (prijzen en mogelijkheden).

Twitter, Facebook, Linkedin, Instagram, etc. zijn veelgenoemde termen die onder de social media vallen. Veel bedrijven maken een account aan op een van deze social media platformen, plaatsen een bericht en dan… blijft het account leeg en verlaten achter.

(Social) Media expert nodig? Zo helpen we je!

Je kunt niet alles zelf weten. Daarom huur je soms expertise in van specialisten. Bijvoorbeeld een media expert. Als full-service marketingbureau kun je ook voor advies, inkoop en invulling van media bij ons terecht. Enerzijds helpen we je verder met een overkoepelende marketingstrategie en anderzijds met de concrete handvatten die je nodig hebt om je media-inzet optimaal te benutten.

Hoe bereik je jouw doelgroep?

Het eerste dat je doet als je nadenkt over je communicatie is de basisvragen beantwoorden. Bijvoorbeeld wie je doelgroep is. Of misschien heb je wel meerdere doelgroepen. Maar wie zijn die mensen en welke media gebruiken ze? Dat is nuttige informatie, want als media-expert weet je pas welk advies je het beste kunt geven als je de doelgroep en hun mediagedrag kent. Daarom is dat de eerste vraag die we je stellen.

De invulling van je mediastrategie kunnen we ook voor je verzorgen. Met bijvoorbeeld content marketing en zoekmachinemarketing als speerpunten. Maar ook met een overkoepelend creatief concept en offline uitwerkingen. Naast SEO en SEA zijn we namelijk ook op design- en contentgebied jouw ideale partner. We doen er immers alles aan om jouw doelgroep optimaal te bereiken.

Eerst je doelgroep bepalen, dan de juiste media kiezen

Wat heb je te bieden voor welke doelgroep? Dat is vraag 1. Daarom stellen we je die meteen. Maar we helpen je ook om het antwoord te formuleren. Met verschillende modellen brengen we je doelgroep(en) in kaart. Vervolgens bedenken we samen hoe je deze mensen via verschillende media kunt overtuigen met een aansprekend concept. Waarin je kernboodschap, missie en visie duidelijk verwerkt is. Zo komen we van de strategie naar de juiste media-inkoop, een passende tone of voice en relevantie vormgeving.

Media expert voor offline en online

Onze media experts hebben vele jaren ervaring in zowel offline als online media. Daarom kun je ook bij ons terecht voor advies op beide gebieden. Wij gaan eigenlijk altijd voor crossmedia, want je doelgroep is altijd op meerdere plekken te vinden. Samen bepalen we welke contactmomenten er écht toe doen. Want dat is de manier hoe we uiteindelijk de sympathie winnen van je doelgroep.

Ook als het gaat over de inhoud van de boodschap, maar ook de opmaak ervan, denken we met je mee. Wij zorgen dat je opvalt, welk medium je ook inzet. Via tekst en beeld. Daarom maken we vanuit de media expertise ook altijd een contentplan met uitgewerkte middelen in een tijdsplanning. Helemaal volgens je strategie en gespecificeerd per doelgroep en per medium. Zo weet je precies welke boodschap we gaan uitdragen op welk moment. Zo gaan we voor een perfect eindresultaat.

PR als middel voor linkbuilding

Een klein inkijkje in hoe wij te werk gaan als het gaat om brede media-inzet: we denken ook aan een goede linkbuildingstrategie. Enerzijds heeft dat te maken met onze ervaring op online gebied, maar anderzijds is ‘good old’ PR eigenlijk ook een vorm van linkbuilding. Laten we op deze manier de offline en online mediawereld samenbrengen. Na een productieve brainstormsessie bedenken we de relevante content waarmee je goede links kunt scoren. Vervolgens kom je ook nog eens offline in de publiciteit als het gaat om een goede PR-actie. Zo bouwen we in verschillende media aan autoriteit.

We beginnen met een adviesgesprek

Ben je benieuwd geworden hoe het proces verloopt als je ons inhuurt als media expert? Nou, we beginnen altijd met een kopje koffie of thee. Want als we kennismaken, krijgen we al direct inzicht in je wensen en eisen. Maar ook bijvoorbeeld in je bedrijf of merk. En hoe je jouw doelgroep op dit moment overtuigt om klant te worden. Dat helpt ons vervolgens weer om een goed beeld te krijgen.

social media shares

Vanuit dit eerste gesprek kunnen we een advies voor je maken. Daarin staat precies wat je van ons kunt verwachten, maar ook wat we van jou verwachten. Want we doen het niet alleen, we doen het samen. Op basis van ons eerste advies duiken we graag dieper de materie in. Zoals een overzicht van relevante media gespecificeerd per communicatieboodschap.

Voorbeelden van media waarover we meedenken:

 • Folders en brochures
 • Adverteren in offline media
 • Campagnes opzetten in Google Ads
 • Adverteren via social media
 • Digitale nieuwsbrieven
 • SEO-strategie voor je eigen website

Jouw ervaringen combineren we met onze

Als je bedrijf of merk al langer bestaat, heb je uiteraard al vaker met het mediabijltje gehakt. Daarom luisteren we graag naar je ervaringen. Want daar kunnen we van leren. Anderzijds vertellen we jou ook graag over onze ervaringen met bepaalde offline en online media voor onze andere klanten. Zo komen we gaandeweg steeds dichter bij het doel dat we voor ogen hebben: optimale media-inzet!

Besteed aandacht aan je social media kanalen

Onze media experts staan voor je klaar voor bijvoorbeeld:

 • Het ontwikkelen van een complete marketingstrategie die als basis dient voor alle uitingen die je online en offline doet.
 • Een concreet mediaplan. Wat gaan we via welke kanalen communiceren richting welke doelgroepen?
 • Briefen en schrijven van SEO-content op basis van keywordonderzoeken;
 • Linkbuilding vanuit een duidelijke PR-strategie, om zo online en offline een autoriteit te worden;
 • De concrete invulling en planning van je middelen op basis van een contentplan.

Zo simpel is het, ons als Social Media expert inhuren!

De enige stap die je hoeft te zetten als je ons wilt inhuren als media expert is contact met ons opnemen. We pakken er een inspirerend kopje koffie of thee bij en dan brainstormen we samen over onze visie. We leggen je graag uit hoe we het optimale rendement halen uit jouw media-inzet.

Als internetbureau adviseren wij je over hoe je social media kunt inzetten voor jouw organisatie. Zo ontwerpen wij bijvoorbeeld ook zakelijke Facebook pagina’s, bekijk hier een voorbeeld.

Volg ons ook op social media!

En blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.