2 minuten

Webton verhuist naar kerk uit 1934

Hightechbedrijf in kerk uit 1934

‘Mooi contrast, dat past bij Webton’

kerk-oelerweg

HENGELO. Directeur Ton Heerze van Webton Internetdesign is de nieuwe eigenaar van de voormalige Bethlehemkerk, aan de Oelerweg 95. Per 23 mei 2016 verhuist hij met zijn bedrijf naar het nieuwe adres.

Sinds 2004 was Groothuis + Postma Architecten in de vroegere Bethlehemkerk, aan de rand van Tuindorp ’t Lansink gevestigd. Begin dit jaar werd het architectenbureau failliet verklaard. Het kerkgebouw stond al meer dan een jaar te koop.

Ruimtegebrek

Webton was gevestigd in een kantoor op de begane grond van een flat aan de Slauerhoffstraat, in Groot Driene. Op het huidige adres kampt het bedrijf met ruimtegebrek. Daarnaast was Heerze (35) op zoek naar een onderkomen met méér uitstraling.

“Dat hoeft geen glazen pand aan de snelweg te zijn. Een klassiek gebouw past heel goed bij ons. Het contrast, dat vind ik juist mooi. Een hightechbedrijf in een kerk uit 1934: dat ligt niet voor de hand, dat verwacht niemand. Zoiets past bij Webton: dingen anders doen dan anderen.”

Monument

De voormalige Bethlehemkerk staat op de gemeentelijke monumentenlijst. Het was de tweede hervormde kerk van Hengelo. Vanwege de terugloop van het aantal leden besloot de hervormde gemeente in 2001 om de Bethlehemkerk af te stoten. Qua inrichting moet er volgens Heerze nog wel het een en ander aan gebeuren. “Maar we gaan niets aan de gevel veranderen of zo.”

Heerze begon met het bedrijf toen hij 19 jaar was, op zijn studentenkamer. In de loop der jaren is Webton gestaag gegroeid. Anno 2019 telt het bedrijf 25 medewerkers.

bethlehemkerk-hengelo
De voormalige Bethlehemkerk, aan de Oelerweg, is verkocht aan directeur Ton Heerze van Webton.

oelerweg95

bethlehemkerkhengelo

binnenkant

webton-oelerweg95

Ons nieuwe adres: Oelerweg 95, 7555 GL te Hengelo.

Ton Heerze

Over de auteur

Ton Heerze
Eigenaar en oprichter

In 1999 heb ik Webton opgericht. Het verbeteren van organische vindbaarheid in Google is een passie van me waarmee ik graag andere bedrijven ook verder help!

138 artikelen

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reageren
STRATEGY DIGITAL DESIGN
Deel dit artikel