3 minuten

Hoe kan ik meer en goede backlinks krijgen?

Backlinks zijn links die vanaf andere sites naar jouw website verwijzen. Mensen plaatsen een backlink als ze vinden dat jouw site een relevante bron van informatie is. De verwijzing hiernaar is dan een waardevolle toevoeging aan hun eigen content. Hoe meer van dit soort links je website heeft, hoe meer dit zegt over de waarde van de door jou geboden informatie.

Alle hoog noterende websites in Google hebben één ding gemeen: ze hebben veel goede backlinks achter zich. Backlinks en dus linkbuilding zijn bepalend anno 2019. SEO-experts zijn het erover eens dat deze links nodig zijn om anno nu optimaal vindbaar te zijn in de zoekmachine. Wil jij weten hoe ook jij meer van deze backlinks naar je website kunt krijgen? Bekijk dan onze tabel hieronder:

Elke backlink naar jouw site kun je zien als een positief oordeel dat iemand velt over jouw content. Ook Google weet dit en beloont sites met veel backlinks daarom met een hogere positie in de zoekresultaten. Dit principe is zó krachtig, dat het voor circa 50% de positie van je website in de zoekmachine bepaalt. Daarmee is het een cruciaal onderdeel in elke SEO-strategie.

Meer goede backlinks krijgen

Met deze wetenschap in het achterhoofd, wil jij natuurlijk weten hoe je meer en goede backlinks kunt verkrijgen. En dat het liefst gratis. De succesformule is verrassend simpel: dat is het publiceren van goede content. Dit trekt automatisch sterke links aan, simpelweg omdat veel mensen ernaar willen verwijzen.

Daarnaast kun je zelf gratis backlinks plaatsen op andere sites waarvan je de inhoud vrij mag bewerken. Gebruik bijvoorbeeld een backlinks checker om je huidige linkprofiel (verzameling van alle inkomende links naar je site) te analyseren, uit te breiden en geleidelijk sterker te maken.

Deze laatste tactiek, het zelf plaatsen van gratis backlinks, werkt echter lang niet altijd even goed. Waarom is dat? Kwaliteit is hier het sleutelwoord. Niet elke site staat hoog aangeschreven bij Google en een backlink vanaf zo’n site straalt daarom negatief af op jouw eigen website. Gratis backlinks plaatsen op zo’n site werkt in sommige gevallen zelfs averechts.

Wat je wilt, is een backlink vanaf een site met een goede reputatie. Zo’n link heeft een hoge kwaliteit en maakt je linkprofiel een stuk sterker. Het verkrijgen van zulke goede backlinks is een lastig karwei. Allereerst moet je ijzersterke content publiceren. Vervolgens kun je de webmaster aanschrijven met het verzoek om een link. Hou wel rekening met een laag slagingspercentage…

Het op deze manier verkrijgen van meer en goede backlinks is zó lastig, dat er enorm veel tijd, geld en energie in gaat zitten. Gelukkig is er een alternatief en dat is het kopen van deze links. Dat doe je bij een backlink service die gespecialiseerd is in SEO. Zo’n partij heeft toegang tot een sterk netwerk van sites met een uitstekende reputatie bij Google, waardoor de links hiervandaan goud waard zijn.

Het kopen van dit soort backlinks heeft nog een ander voordeel: het verzekert je van links met een hoge relevantie. Dit is een belangrijk criterium voor Google, omdat het niet-relevante links als signaal ziet van bewuste manipulatie. We hoeven je niet te vertellen wat dit doet met je positie in de zoekresultaten…

Het kopen van relevante backlinks bij de juiste backlink service verzekert je van een krachtige uitgangspositie in de zoekresultaten. Dit soort backlinks zijn betrouwbaar, leveren langetermijnresultaat op en boosten je bedrijfsnaam op ongeëvenaarde wijze in de zoekmachine.

Wil jij meer weten over SEO en het kiezen van de juiste backlink service? Neem dan contact op met de specialisten van Webton. Wij weten als geen ander hoe je meer en goede backlinks naar je website kunt krijgen. Onze talloze klanten die hoog in Google staan vormen het bewijs. Bel nu naar 074 – 3030400 of mail ons op info@webton.nl.

Ton Heerze

Over de auteur

Ton Heerze
Eigenaar en oprichter

In 1999 heb ik Webton opgericht. Het verbeteren van organische vindbaarheid in Google is een passie van me waarmee ik graag andere bedrijven ook verder help!

138 artikelen

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reageren
STRATEGY DIGITAL DESIGN
Deel dit artikel