Onze vakspecialisten helpen je graag aan een goede website

Onze werkwijze is vrij simpel. Wij hanteren voor het realiseren van websites een vaste ontwikkelmethode. Dit geldt voor elk onderdeel van het proces. Tijdens het gehele traject heb je als opdrachtgever inzicht in de voortgang van het project zodat je zelf ook wensen kunt melden. Voor veel websites die wij ontwerpen en bouwen geldt dat wij werken in 8 fases.

1 kennismaking

1. Kennismaking

We nodigen je graag uit voor een kennismaking in onze kerk of op jouw locatie om je wensen ten aanzien van de nieuwe website te bespreken. Tijdens dit gesprek bepalen we wat het doel is van de website en welke (communicatie)onderdelen voor jouw organisatie belangrijk zijn om online te presenteren. Uiteraard denken we actief mee hoe de website kan bijdrage aan het succes van je bedrijf. Als we een goed beeld hebben van je situatie en de online mogelijkheden bepaald hebben, stellen we een offerte op maat op.

2 offerte

2. Offerte

Als alle wensen en mogelijkheden duidelijk zijn, stellen we een offerte voor je op. Doordat we tijdens de kennismaking doorvragen naar je exacte wensen kunnen we een goede calculatie maken. We werken met een fixed-price principe. Dit betekent dat je niet voor verrassingen achteraf komt te staan. Ook wordt in de offerte onze exacte werkwijze voor jouw project uitgelegd, zodat je als opdrachtgever een duidelijk beeld krijgt wie wat precies gaat doen.

3 kick-off

3. Kick-off

Wanneer onze offerte akkoord is, gaan we van start! Als eerste plannen we een kick-off meeting in en vragen we je vóór dit gesprek alvast zo veel mogelijk input (logo, fotomateriaal, teksten) naar ons toe te sturen. Tijdens deze bespreking gaan we samen kijken naar de functionaliteiten, indeling en inhoud van de website. Uiteraard geven we je advies over mogelijke oplossingen en modern websitegebruik. Aan het einde van dit gesprek is bekend hoe de website moet gaan werken en stellen we een planning op.

Middel 1

4. Functioneel ontwerp

Bij complexere websites zullen we eerst een functioneel ontwerp maken. Dat betekent dat de indeling van de pagina’s en de onderlinge samenhang van de verschillende pagina’s uitgewerkt wordt. Dit wordt ook wel een wireframe genoemd: we zorgen dat duidelijk is wat per menuknop gebeurt en welke informatie waar precies komt te staan. We leggen dit digitaal aan je voor en vragen hierbij actief om feedback.

5 visueel ontwerp

5. Grafisch ontwerp

Wanneer duidelijk is hoe de website moet functioneren, ontwikkelen we het ‘echte’ design van de website. In deze fase wordt de website vormgegeven in de huisstijl en gewenste uitstraling. De verschillende pagina’s geven we per stuk vorm, zodat je een goed beeld krijgt hoe professioneel en verzorgd de website er straks uit komt te zien. Als het grafische ontwerp ook door jou is goedgekeurd, gaan we de website technisch opbouwen.

6 technische realisatie

6. Technische realisatie

Zodra je het ontwerp van je website hebt goedgekeurd, start de technische realisatie. Dit betekent dat de ontwerpen omgebouwd worden naar een werkende website. We ontwikkelen je website op maat en maken daarbij gebruik van het Content Management Systeem (CMS) WordPress. Met dit systeem kun je zelf eenvoudig alle onderdelen van je website beheren. Een groot deel van de inhoud wordt door ons gevuld tijdens de technische realisatie. Op die manier wordt je ontzorgd en kunnen wij de website optimaal testen in verschillende browsers en schermformaten (computers, tablets en smartphones).

7 online gaan

7. Online gaan

Uiteraard presenteren we je graag de nieuwe website. Hiervoor nodigen we je uit op onze locatie. Tevens krijg je tijdens dit gesprek een uitleg van het Content Management Systeem. We maken duidelijke afspraken over de laatste stappen die gezet moeten worden alvorens we live kunnen en plannen een datum waarop we de website online plaatsen. Bij het online plaatsen worden de allerlaatste checks gedaan om ervoor te zorgen dat jouw website optimaal op het internet verschijnt.

8 support

8. Support

Een website met bijbehorend Content Management Systeem vraagt om onderhoud. De technieken op het internet gaan namelijk zo snel, dat updates binnen het CMS nodig zijn. Denk hierbij aan plugins die verbeterd en geüpdatet worden. Updates die betrekking hebben op het verbeteren van de laadtijd van je website of technische updates die hackers buiten de deur houden. Om de website zo goed mogelijk te onderhouden bieden we een servicecontract. Naast het waarborgen van de technisch correcte werking van de site is het servicecontract ook bedoeld om je laagdrempelig te kunnen adviseren en ondersteunen bij kleine wijzigingen op je website. Ons team staat dus altijd voor je klaar!