Onze vakspecialisten helpen je graag aan een goede website

We maken graag duidelijke afspraken, bewaken de projectvoortgang en kwaliteit. Bij aanvang van het project stellen we samen een planning op. Wij werken met een vaste ontwikkelmethode, waardoor je tijdens het traject precies weet waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht.

1 kennismaking

1. Kennismaking & offerte

We maken graag kennis met je om jouw organisatie te leren kennen en gewenste online situatie te bespreken. Tijdens dit gesprek bepalen we samen wat het doel is van de site en welke communicatie-onderdelen voor jouw organisatie belangrijk zijn om online te presenteren. Uiteraard denken we actief mee hoe de website kan bijdragen aan het succes van je bedrijf. Als we een goed beeld hebben van de situatie en diverse online oplossingen besproken hebben, stellen we een advies op maat op. We werken met een fixed-price principe, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

3 kick-off

2. Kick-off

Wanneer de offerte akkoord is, gaan we van start! We nodigen je uit voor een kick-off meeting en sturen voorafgaand aan dit gesprek huiswerk in de vorm van een vragenlijst toe, zodat beide partijen goed voorbereid om tafel kunnen. Tijdens deze bespreking gaan we nader in op de functionaliteiten, indeling en inhoud van de website. Uiteraard adviseren wij over diverse oplossingen en delen we onze ervaring. Aan het eind van dit gesprek is bekend hoe de website moet gaan werken, stellen we een planning op en gaat de ontwerper aan de slag met een functioneel ontwerp.

Middel 1

3. Functioneel ontwerp

Een functioneel ontwerp (ook wel wireframe genoemd) is een schematische schets van de website, een soort bouwtekening: de indeling en verschillende onderdelen van de website worden digitaal aan je gepresenteerd. Je ziet precies wat er per menuknop gebeurt en welke informatie waar komt te staan. De werking van de website wordt zo een stuk concreter en het wordt duidelijk waar welk type inhoud komt te staan.

2 offerte

4. Content

Belangrijk is dat wij de inhoud (ook wel content genoemd) van de website ontvangen. Denk hier aan alle teksten, foto’s, video’s, digitale folders, etc. die je op je website wilt tonen. Vaak wordt dit door onze opdrachtgevers als een hele klus ervaren, daarom helpen onze tekstschrijver en fotograaf je hier graag bij (additioneel geoffreerd). Natuurlijk kun je ook zelf alle inhoud verzamelen en naar ons toesturen.

5 visueel ontwerp

5. Grafisch ontwerp

Nu duidelijk is hoe de website functioneert en de inhoud bekend is, ontwikkelen we het grafische ontwerp van de website. Het design is in lijn met de huisstijl van je organisatie en de uitstraling past bij de doelgroep. De verschillende pagina’s geven we per stuk vorm en leggen we altijd ter goedkeuring aan je voor, zodat je een goed beeld krijgt hoe professioneel en verzorgd de website wordt.

6 technische realisatie

6. Technische realisatie

Nu alle pagina’s zijn vormgegeven, start de technische realisatie. Dit betekent dat de ontwerpen omgebouwd worden naar een werkende website. We ontwikkelen je website op maat en maken daarbij gebruik van het Content Management Systeem (CMS) WordPress. Met dit systeem kun je zelf eenvoudig alle onderdelen van je website beheren. Een groot deel van de inhoud wordt door ons al in de website geplaatst, zodat jij niet onnodig druk bent met de website en wij de werking optimaal kunnen testen in verschillende browsers en schermformaten (computers, tablets en smartphones).

7 online gaan

7. Online!

Uiteraard presenteren we je graag de nieuwe website, die nu nog achter de schermen staat. Hiervoor nodigen we je uit in onze kerk. Je krijgt tijdens dit gesprek ook een uitleg over het Content Management Systeem. We maken duidelijke afspraken over de laatste stappen die gezet moeten worden voordat we echt live kunnen en plannen een datum waarop de site online gaat. Uiteraard controleren wij nog één keer de gehele werking van de website, zodat deze optimaal op het internet verschijnt. Je site is nu live, gefeliciteerd!

8 support

8. Support

Een website met bijbehorend Content Management Systeem vraagt om onderhoud. De technieken op het internet gaan zo snel, dat updates binnen het CMS nodig zijn. Denk hierbij aan plugins die verbeterd worden en updates die de laadtijd van je site verbeteren of hackers buiten de deur houden. Dit onderhoud bieden wij aan in een CMS servicecontract. Naast het waarborgen van een technisch correcte werking van de site is het servicecontract ook bedoeld om laagdrempelig met elkaar in contact te blijven, je te adviseren en ondersteunen bij kleine wijzigingen op je website. Ons team staat dus altijd voor je klaar!