Wat zijn de kosten voor het bouwen van een website?

Je website laten bouwen hoeft niet veel geld te kosten als je dit uitbesteedt aan Webton. Onze medewerkers zijn specialisten, die zeer efficiënt werken. Websites bouwen wij vanaf een prijs van 5000 euro tot 10.000 euro (voor zeer grote omvangrijke websites). Binnen twee weken kunnen wij je na het accorderen van de website-offerte, een eerste website opzet presenteren. Naast het bouwen van sites kunnen we je ook helpen met linkbuilding en het formuleren van een juiste strategie.

Je website laten bouwen tegen aantrekkelijke prijs en lage kosten

Maak gebruik van onze expertise en laat je website bouwen tegen een zeer concurrerende prijs. Indien je vandaag nog bij ons een offerte aanvraagt, kun je deze prijs direct vergelijken met aanbieders op de internetmarkt. Je kunt zelf vervolgens beoordelen dat je door Webton voor een scherpe prijs een complete website kunt laten maken. Maak vandaag nog een afspraak met één van onze professionals!

Bereken de kosten van je nieuwe website

Een website laten bouwen bij Webton kan al tegen zeer lage kosten. Onze webdesigners zijn ervaren specialisten die uitermate efficiënt werken. De prijzen van Webton variëren hierdoor van slechts 4.500 euro voor een relatief eenvoudige website op maat tot 10.000 euro voor grootschalige en complexe sites met geavanceerde functionaliteiten. Is haast geboden? Al binnen 14 dagen na goedkeuring van de offerte laten wij de eerste opzet van je nieuwe website zien.

indicatief
3010,-

Mail mij dit overzicht

Een richtprijs voor het maken van een nieuwe website

We komen wel eens internetbedrijven tegen die een uurtarief hanteren van 130 euro per uur. Ons uurtarief ligt op 85 euro per uur (ex BTW). De kosten en dus ook de prijs van de uiteindelijke website zijn gebaseerd op dit uurtarief. In de website offerte worden de kosten zeer duidelijke gespecificeerd. Het is dus moeilijk om een eenduidig antwoord te geven op de vraag: “Wat is de prijs van een nieuwe website?”. Maar we kunnen je zeker een indicatie geven en een offerte uitbrengen.

Minimale kosten voor het maken van een website

De bodemprijs voor een website bedraagt bij Webton 2.860 euro. Dit omdat we standaard enkele uren bezig zijn jouw nieuwe website in CMS (WordPress) op te bouwen. Dit proces, neemt naast het ontwerp van je website, een zodanig aantal uren in beslag dat we minimaal 2.860 euro vragen voor het maken van een complete site.

Ondanks de lage prijzen wordt er uiteraard met een team van zeer ervaren professionals gewerkt aan je website. De kwaliteit blijft dus altijd gewaarborgd.

 • Slim werken levert je voordeel op bij het bouwen van een website
 • Onze mensen zijn gespecialiseerd in webdesign
 • Een professionele website laten bouwen voor weinig kosten
 • We brengen eerst een website offerte uit, zodat jouw website prijs vooraf duidelijk is
 • De vindbaarheid in Google staat bij ons hoog in het vaandel

professionele werkwijze website bouwen

Een professionele website bouwen of website maken brengt kosten met zich mee, maar door slim te werken houden wij de prijs voor jou laag. Deze slimme werkmethode wordt in onderstaand interview door directeur Ton Heerze toegelicht.

Interview met Ton Heerze: “Schoenmaker, blijf bij je leest!”

Een representatieve bedrijfswebsite tegen een zeer laag tarief; welke ondernemer wil dat nu niet? Voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten heeft echter ook een keerzijde, aldus Ton Heerze. De directeur van websitebouwer Webton heeft al menig ondernemer voorbij zien komen die, gelokt door een onwaarschijnlijk mooie aanbieding, uiteindelijk meer geld kwijt was dan verwacht. “En daarom moeten bedrijven goed op hun hoede zijn.”

 • Website ‘responsive’, automatische schalen van site op mobiele telefoon
 • Schone codes leiden tot goede indexatie Google
 • Jouw huisstijl doorgevoerd in het webdesign
 • Website geprogrammeerd in WordPress CMS
 • Links naar Twitter, Facebook en LinkedIn
 • De home page wordt door ons invulling gegeven
 • Makkelijk om WordPress CMS uit te breiden met plug-ins
 • Simpel de tekst zelf aan te passen
 • Makkelijk om plaatjes te plaatsen en te bewerken
 • Je website wordt bij het online gaan aangemeld bij Google
 • Google zal door gebruik schone codes je site goed waarderen
 • WordPress CMS biedt kansen om zelf je website SEO vriendelijk te maken
 • Integratie Google Maps plattegrond
 • Formulier integratie zodat klanten contacten op kunnen nemen
 • Het aanmaken van onbeperkt aantal pagina’s
 • Formulieren zijn onbeperkt aan te maken
 • Integratie Google Analytics website teller
 • Eenvouding om Youtube video’s te embedden
 • Makkelijk om menu knoppen en externe url links aan te leggen
 • Website is overal ter wereld te bewerken
 • Absoluut geen technische kennis vereist voor werken met WordPress
 • Een geanimeerde afbeelding in de bovenkant van je website
 • De clean URL’s zullen goed gewaardeerd worden door Google
 • Van je website wordt dagelijks een back-up gemaakt
 • Gegarandeerd de laagste prijs in Nederland
 • Bij oplevering WordPress wordt een handleiding verstrekt
 • Bij vragen kun je ons te allen tijde bellen
 • Het complete websitepakket verkrijgbaar vanaf 2.860 euro (ex BTW)

De prijs van het laten maken van een website

De gemiddelde ondernemer wil zo weinig mogelijk tijd en geld kwijt zijn aan het laten maken van een website, maar streeft wel naar een hoge kwaliteit. Verblind door een lage prijs, trappen veel bedrijven in de valkuil van misleidende aanbiedingen. Heerze: “Dat je als bedrijf voor een enorm lage prijs geen professionele website kunt laten ontwerpen door een externe partij, is natuurlijk logisch. Daarom zijn er veel ondernemers die ervoor kiezen om de website zelf te maken, met alle gevolgen van dien. Een dergelijk bedrijf schaft dan voor enkele tientjes een leuk WordPress-thema aan en denkt vervolgens de nieuwe website online te kunnen zetten.”

TIP: Laat je website niet door studenten bouwen!

En dat kost niet alleen veel tijd, maar zorgt ook voor de nodige frustraties, vervolgt de ervaren websitebouwer. “Bovendien resulteert het vaak in een kwalitatief mindere website. Als wij bij Webton ons kantoor willen verbouwen, doen we dit logischerwijs ook niet zelf. Een aannemer kan dat immers veel beter, omdat het zijn vakgebied is. In dat opzicht is het aloude credo ‘schoenmaker, blijf bij je leest’ nog altijd van kracht. Als gespecialiseerd internetbedrijf kunnen wij MKB-klanten op maat bedienen met een professionele nieuwe website. Wij onderscheiden ons daarbij door een gunstig all-in tarief te hanteren, zodat we ook zeer interessant zijn voor ondernemers met een kleiner budget.”

Fixed price

“Daarnaast werken we met een fixed price, zodat ondernemers altijd van tevoren weten wat de prijs van de website wordt. Wij zien namelijk vaak dat ogenschijnlijk goedkopere concurrenten de klant een website leveren die niet af is. Voordat de website online gaat blijkt er dan bijvoorbeeld nog een module ‘social media‘ of een module ‘contactformulier’ afgesloten te moeten worden, waardoor de klant uiteindelijk meer dan 40% duurder uit is dan hij vooraf had verwacht. Bedrijven moeten daarom goed op hun hoede zijn en zich niet laten misleiden door onwaarschijnlijk lage (studenten)prijzen.”

Klanten zijn erg te spreken over ons.

Uit 194 beoordelingen krijgen wij gemiddeld een:
9.6

Alle beoordelingen

De nieuwe website is qua uiterlijk veel moderner. De bewegende slider met afbeeldingen op de homepage is hier een goed voorbeeld van. Onze nieuwe website is geheel responsive en hierdoor wordt de opmaak op vrijwel elk denkbaar apparaat exact weergegeven zoals de bedoeling is.

Willem Spin Ovi Enschede klant Webton

Willem Spin
OVI Enschede

De eerste indruk van een website moet direct goed zijn, anders klikken bezoekers snel weg. Er is daarom de nodige aandacht geschonken aan het uiterlijk en de laadsnelheid, zodat de site prettig oogt en mensen snel de gewenste informatie kunnen vinden. Mensen waren zeer positief!

Myra Watkostenluiers.nl klant Webton

Myra
Watkostenluiers.nl

Mensen nemen afscheid van een dier waarmee ze soms vele jaren van hun leven gedeeld hebben. Het is dan ook belangrijk om dit gevoelsmatig goed af te sluiten. Dat mag met een beetje warmte en zachtheid. Webton begreep direct dat de website deze eigenschappen moest uitstralen!

Susanne Kellerhuis Stichting Dierenuitvaart

Susanne Kellerhuis
Stichting Dierenuitvaart

De kwaliteit en doorlooptijd van onze gebouwde websites

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat kwaliteit enorm veel geld hoeft te kosten, geeft Heerze aan. “Bij Webton bewijzen we het tegendeel. Wij hanteren normale tarieven, maar onderscheiden ons door het leveren van hoge kwaliteit. Deze kwaliteit komt niet alleen tot uiting in het eindproduct dat we afleveren, maar ook in onze professionele servicedesk die altijd bereikbaar is. Bij ons zal de klant dus geen onverschillige student aantreffen die zijn roes van de vorige dag nog aan het uitslapen is, zoals bij zoveel andere internetbedrijfjes het geval is. Door middel van duidelijke afspraken, een fixed price en uitgebreide expertise onder één dak proberen wij de klant zo goed mogelijk tegemoet te komen.”

Tevreden klanten

En dat doet men bovendien in een hoog tempo, besluit de directeur. “De gemiddelde doorlooptijd voor een nieuwe website is 8-12 weken, maar na 2-3 weken kunnen we vaak al de eerste opzet (functioneel ontwerp) aan de klant presenteren. Op basis van de feedback van de klant kan vervolgens besloten worden om bepaalde zaken te veranderen, of juist dezelfde koers te blijven varen. Door deze duidelijke afspraken weet de klant altijd waar hij aan toe is. En misschien is dat wel een van de redenen dat Webton zoveel tevreden klanten heeft.”

Complete website inclusief mobiele site al vanaf € 2.860,-

Ben je op zoek naar een moderne website voor je onderneming? Een website maken voor je bedrijf is iets dat wij al jaren met veel succes doen. Je nieuwe responsive design website wordt gemaakt door gepassioneerde professionals die de allernieuwste technieken gebruiken. Wij geven je bedrijf het ideale digitale visitekaartje door een professionele website met een makkelijk CMS beheersysteem te ontwikkelen.

De perfecte website vormgeven

De effectiviteit van je website hangt vooral af van de vraag of de stijl van de website in het verlengde ligt van de door jou geformuleerde doelstellingen. Het is daarom verstandig vooraf goed na te denken over de belangrijkste doelstellingen van de website. In de praktijk is er een aantal doelen waar vaak naar gestreefd wordt:

Het delen van informatie of nieuws

delen van informatie of nieuws

Een effectieve website maken waarmee bezoekers informatie of nieuws kunnen delen vereist een stijl die past bij het onderwerp van de site. Hierdoor maakt de website een betrouwbare indruk op bezoekers die interesse hebben in het onderwerp. Een prettige navigatie zorgt er daarbij voor dat bezoekers langer op de website vertoeven en bovendien eerder terugkomen.

Het profileren van een persoon of bedrijf

profileren van persoon of bedrijf

Bij het maken van een website om een persoon of bedrijf onder de aandacht te brengen, is het noodzakelijk om eerst de doelgroep vast te stellen. Een bouwbedrijf en een kapsalon richten zich bijvoorbeeld op compleet uiteenlopende doelgroepen. Daarom is een zakelijk webdesign bij uitstek geschikt voor een bouwbedrijf, terwijl een stijlvol en creatief design weer prima past bij een kapsalon. Als onze klant kun je het webdesign kiezen dat het beste bij je bedrijf past.

De verkoop van producten of diensten

verkoop van producten of diensten

Een website maken waarbij het belangrijkste doel is om een product of dienst aan de man te brengen, vraagt om een website-ontwerp met een logische structuur en prettige navigatie. Zo kan de bezoeker altijd makkelijk en snel producten of diensten vinden. Dit is bijvoorbeeld erg handig bij een website voor een schoonheidsspecialist, tandarts of fitnesswinkel.

De meer dan 2600 websites die wij in de loop der jaren hebben gebouwd, zijn het bewijs van de ervaring die wij hebben opgebouwd. In goed overleg ontwikkelen wij samen met jou een effectieve stijl voor je website, waarmee je gegarandeerd jouw gewenste doelstellingen kunt behalen.

Overige belangrijke criteria bij het ontwikkelen van een website:

Voor iedere website is een bepaald budget beschikbaar. Het is daarom verstandig om de begroting vooraf vast te stellen. Vervolgens kan het budget verdeeld worden over de verschillende onderdelen die bij een website maken horen:

De kosten voor het bouwen van een website maak je maar 1 keer, dus let op!

Dan blijkt echter dat de PHP-versie van de webserver een andere is dan die van WordPress, illustreert Heerze zijn betoog met een voorbeeld. “Vervolgens worden wij als Webton gebeld of we dit op willen lossen. Dit doen we natuurlijk met plezier, maar hier houden de problemen nog niet op. De website in kwestie blijkt vaak namelijk ook niet gevonden te worden door zoekmachines, omdat een website alleen geïndexeerd wordt als bepaalde specifieke WordPress-plugins geïnstalleerd zijn. En dan heb ik het nog niet eens over logo’s die niet goed blijken te passen in het thema, of het feit dat de website niet goed wordt weergegeven op mobiele apparaten zoals tablets en smartphones… Doordat bedrijven in dit soort situaties alsnog een internetspecialist moeten inschakelen om de problemen op te lossen, zijn ze uiteindelijk duurder uit dan wanneer ze het maken van de website in eerste instantie direct hadden uitbesteed aan Webton!”

Wat zijn de kosten voor het laten bouwen van een website?

Aan het bouwen van een website zijn natuurlijk enige kosten verbonden. De kosten voor het zelf bouwen van een website zijn vaak lastig te berekenen omdat je bijvoorbeeld van te voren, niet of nauwelijks kunt inschatten hoeveel werk je er mee hebt. Aangezien wij een professioneel internetbureau zijn kunnen wij een goede inschatting maken van de uiteindelijke kosten. Sterker nog, bij ons krijg je van te voren te horen wat de uiteindelijke prijs is van je professionele website! Dit is een all-in bedrag waarin ook onze uitstekende dienstverlening zit verwerkt. Gemiddeld variëren de kosten zo tussen de 2.860 euro voor een zeer simpele site tot 10.000 euro voor een zeer grote complexe website. De gemiddelde prijs voor een complete website is 2.860 euro (ex BTW).

Een website bouwen tegen lage kosten

Wanneer wij je website mogen gaan maken, stellen wij altijd eerst een plan van aanpak op. Dit plan maken wij op basis van de gesprekken met jou, waarin je al jouw wensen kenbaar kunt maken. Vervolgens kunnen wij je op basis van dit ‘plan van aanpak’ een website offerte prijs aandragen, met eventueel meteen een voorbeeld van een mogelijk webdesign. De kosten voor het bouwen van een kwalitatief hoogwaardige website kunnen wij laag houden doordat wij werken met de beste IT-specialisten. Doordat er bij Webton zeer efficiënt gewerkt wordt, kunnen we de uiteindelijke prijs gemiddeld een stuk lager houden dan bij onze concurrenten het geval is.

Website bouwen met eigen software?

We raden je af om middels eigen software een website te bouwen. De expertise van het bouwen van een website is de afgelopen jaren zo toegenomen dat dit niet meer goed te doen is met een ‘kant en klaar’ software systeem. Deze website-pakketten houden geen rekening met optimale vindbaarheid in Google, daarnaast heb je kans dezelfde website te krijgen als je buurman. Deze software werkt met standaard templates waaruit je kunt kiezen… Wij van Webton bouwen elke website uniek in de huisstijl van je bedrijf en werken dus niet met templates!

Met welke software bouwen wij je website?

Webton werkt veel met programma’s als WordPress, DreamWeaver en Photoshop. Door deze professionele software kunnen wij voor jou een website bouwen waarmee je zich als bedrijf kan onderscheiden. Op deze manier komt het nooit voor dat een website van een concurrent sprekend lijkt op de jouwe.

Indien het unieke ontwerp door jou goedgekeurd is bouwen wij de website in WordPress op. Een CMS systeem waarmee je zelf eenvoudig het onderhoud en beheer van je website kunt uitvoeren. Middels deze gebruiksvriendelijke CMS-Software kun je zelf de belangrijkste wijzigingen doorvoeren.

Werken programma’s als ‘een website bouwen voor dummies’?

Er zijn natuurlijk genoeg programma’s te vinden waarmee je, zogenaamd, eenvoudig en snel een website kunt bouwen. Veel van deze software richt zich op dummies, een benaming die in deze situatie doelt op mensen die niet al te veel technische kennis hebben van computers en websites. Een vaak gezochte naam is dan ook ‘Website bouwen voor dummies’. Deze dummies kunnen bijvoorbeeld kinderen zijn die het leuk vinden om aan de slag te gaan met een website, of beginners die op het punt staan een website te gaan gebruiken om te professionaliseren. Voor kinderen is dergelijke software prima geschikt en tevens een leuk leermiddel om met computers om te gaan. Wanneer je echter een (beginnende) ondernemer bent is het waarschijnlijk verstandiger om het bouwen van een website uit te besteden aan een professioneel internetbureau.

Waarom is het beter een website bouwen uit te besteden?

Er zijn verschillende voordelen aan het uitbesteden aan een professioneel kantoor. Zo worden websites van Webton bijvoorbeeld erg goed gevonden in zoekmachines als bijvoorbeeld Google, zelfgemaakte websites worden juist niet of nauwelijks gevonden. De kosten die je kwijt bent aan een professionele website bij ons, zijn uiteindelijk vaak nog lager dan wanneer je zelf aan de slag gaat. Denk maar eens aan alle uren en de software die je nodig hebt!