Waarom is professioneel webdesign nog steeds zo belangrijk?

Webton is dé specialist op het gebied van webdesign. Het design van je website is natuurlijk heel belangrijk. Het is je visitekaartje. Een goed ogende professionele website levert nu eenmaal meer respons op. En niet te vergeten, de bezoeker komt nog eens terug. De kunst van ons vak webdesign is om een website goed aan te laten sluiten bij de huisstijl van jouw bedrijf en dit tegen een aantrekkelijk kostenplaatje. Na het zien van de website moeten (potentiële) klanten een goed beeld krijgen van de werkzaamheden van jouw bedrijf. Indien de website al onduidelijk is, hoe kan men zich dan een goed volledig beeld vormen van de werkzaamheden van jouw bedrijf?

18Jaar ervaring
2789Klanten
2090Websites
12Medewerkers

Waarom kiezen voor Webton als webdesign bureau?

 1. Jarenlange ervaring, sinds 1999 actief. Wij adviseren al 19 jaar meer dan 2000 klanten op het gebied van webdesign.
 2. Een allround creatief webdesign bureau. Een professionele en moderne website is in deze tijd noodzakelijk voor elk ambitieus bedrijf. Het ontwerpen van een aantrekkelijke website die ook nog eens de juiste uitstraling heeft richting de doelgroep vereist echter de nodige expertise. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een betrouwbaar webdesign bedrijf met de benodigde kennis en ervaring.
 3. Een webdesign bedrijf met korte lijnen. Webton is een creatief webdesign bureau dat gevestigd is in Hengelo. Hiermee zijn wij niet alleen uitstekend bereikbaar voor het MKB in en rond Twente, maar vanwege onze uitstekende prijs-kwaliteitverhouding ook zeer interessant voor bedrijven uit andere delen van het land. Als je met Webton samenwerkt, ben je verzekerd van duidelijke afspraken en zeer korte lijnen. Je krijgt namelijk altijd te maken met een vaste contactpersoon die altijd voor je klaarstaat. Wel zo prettig!
 4. Webdesign bedrijf als sparring partner. Ook als je niet tevreden meer bent over je huidige website of over de manier van zaken doen met je huidige webdesign bedrijf, is Webton als sparring partner een uitstekende oplossing. Wij helpen je graag en laten je website weer aansluiten op de hedendaagse tijd. Zo kun je door ons webdesign bedrijf een compleet nieuwe website laten maken of simpelweg je huidige website een moderne make-over geven. En zo kun je met de website van je bedrijf ineens weer jaren vooruit!
 5. Totaalpakket. Je kunt echter voor meer zaken bij ons webdesign bedrijf terecht dan websites alleen. Zo bieden wij ook hosting en domeinnaamregistratie van je nieuwe website en draaien wij onze hand niet om voor zaken als nieuwsbriefmodules en mobiele apps. Wil je een nieuwe website of simpelweg meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze deskundigen en laat je uitgebreid informeren over de mogelijkheden. Naast het adviseren helpen we klanten met meer succes op internet. Natuurlijk door het ontwikkelen van (mobiele) websites, maar ook door de inzet van zoekmachine marketing en linkbuilding.
 6. We helpen organisaties echter verder op internet. Met ons team van vijftien mensen en een heel netwerk van specialisten om ons heen, werken we voor heel veel verschillende opdrachtgevers in Nederland. De vraag naar webdesign groeit nog steeds, net als Webton”, zegt Anke Heerze.
 7. Bekijk hier de lovende reviews en beoordelingen over ons bedrijf. Nog niet overtuigd?

Voor welke bedrijven hebben wij eerder een site gebouwd?

Neem eens een kijkje bij een van onze recent opgeleverde webdesign projecten.

Wanneer letten op responsive webdesign?

Je website hoort met zijn tijd mee te gaan. Tegenwoordig wordt hij namelijk niet meer alleen bezocht vanaf desktop computers. Mensen gebruiken hiervoor tablets, smartphones en een verscheidenheid aan andere mobiele apparaten. Die allemaal een ander schermformaat hebben, waardoor de website er overal anders uitziet. En dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn.

browser
tablet
mobiel
Responsive

Wat is de meerwaarde van schaalbare websites?

We werken bij Webton met responsive webdesign. Dit is een speciale manier van ontwerpen waardoor jouw site er op elk apparaat goed uitziet. Of het nu is op het grote scherm van een desktop computer of het kleine scherm van een mobiele telefoon. Zo is je website op de toekomst voorbereid en heeft hij te allen tijde een uniforme en professionele uitstraling.

Het grote voordeel van een website met een responsive design, is het zelfregulerende karakter ervan. Wij ontwerpen niet voor elk schermformaat een aparte versie van je site, maar creëren één ontwerp dat automatisch schaalt naar het schermformaat van de bezoeker. Hierdoor ziet jouw bedrijfssite er altijd goed uit en bespaar jij veel tijd en kosten in de ontwerpfase.

Lees meer:

Hoe spelen gebruiksvriendelijkheid, snelheid en ranking een rol?

Een belangrijk pluspunt van een responsive webdesign is de grote gebruiksvriendelijkheid ervan. Een website die goed wordt weergegeven, is immers prettiger in gebruik. Bezoekers hoeven op het kleine scherm van hun telefoon niet eindeloos te scrollen en zien direct hoe ze moeten navigeren. Dat wordt door Google beloond met een hogere positie in de zoekresultaten.

Een ander responsive element dat een positieve invloed heeft op rankings, is laadsnelheid. Een mobielvriendelijke website schaalt niet alleen naar het juiste schermformaat, maar schrapt waar nodig ook grote elementen om zo een hoge laadsnelheid te bevorderen. Bezoekers op een smartphone maken namelijk vaak gebruik van een langzamere internetverbinding.

In de ogen van Google is de laadsnelheid van een website onderdeel van de gebruiksvriendelijkheid. Hoe sneller de site is, hoe beter de rankings doorgaans zijn. Dat is zeker het geval in de rechtstreekse strijd met een concurrent in de zoekresultaten. Als alle overige ranking factoren gelijk zijn, is het de sitesnelheid die jouw website een voorsprong geeft in de zoekmachine.

Niet voor niets behoort responsive vormgeving tot de belangrijkste webdesign trends van de afgelopen jaren. Het zorgt voor een mobielvriendelijke, snelle website met een webdesign dat er onder alle omstandigheden professioneel uitziet. Wil jij ook een site met een responsive layout? Als specialist op dit gebied heeft Webton al voor vele opdrachtgevers een professionele website verzorgd.

Lees ook:

Trotse Google Partner

 

De Google Partner badge laat zien dat wij als internetbureau conform de richtlijnen van Google werken. Deze professionele certificering wordt door Google toegekend wanneer aangetoond is dat wij op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen Er zijn strenge eisen om een partner van Google te mogen zijn; ten minste één werknemer moet twee Google AdWords-examens succesvol hebben afgelegd. Daarnaast moet de afgelopen 90 dagen minimaal € 10.000,- aan Adwords-tegoed zijn uitgegeven. Met de prestatieindex wordt de AdWords-prestatie en -klantondersteuning gemeten die wij aan onze klanten leveren. Neem eens contact op om AdWords-mogelijkheden te bespreken!

Klanten zijn erg te spreken over ons.

Uit 185 beoordelingen krijgen wij gemiddeld een:
9.6

Alle beoordelingen

Wij streefden naar een moderne uitstraling van de website die tegelijkertijd onze bedrijfsidentiteit weerspiegelt. Op basis van deze specifieke wensen heeft Webton een compleet nieuwe lay-out voor de website ontworpen. We hebben er inmiddels al veel positieve reacties over gekregen!

Hans Elferink klant Webton

Hans Elferink
Elferink Kerstbomen

Ik werk inmiddels al jaren samen met Webton en ben zeer tevreden over de samenwerking. Webton staat open voor suggesties en mijn creatieve ideeën en onderzoeken altijd of deze te verwezenlijken zijn. Klant- en servicegerichtheid staan bij Webton hoog in het vaandel!

Hanneke Wiefferink klant Webton

Hanneke Wiefferink
Intensmens

Wij denken met Webton de ideale partij gekozen te hebben om ons te helpen met het maken van de nieuwe website. Webton werkt met korte lijnen en is als professioneel bedrijf down to earth: ze zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen. Iedereen binnen het bedrijf en directe omgeving was erg positief.

Sandra van Venrooy klant Webton

Sandra van Venrooy
Van Venrooy Dakbedekking

Zelf je website beheren?

Is de website voor jouw bedrijf eenmaal up and running, dan is het zaak om zoveel mogelijk bezoekers te trekken. Het periodiek vernieuwen van je site speelt in dit opzicht een cruciale rol. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat actualiteit een belangrijk ranking signaal is voor Google. Met andere woorden: hoe vaker je nieuwe content toevoegt, hoe groter de kans op een hoge positie in de zoekresultaten.

Het webdesign van Webton is er compleet op ingericht om het toevoegen van content zo makkelijk mogelijk te maken. Zo kan jij regelmatig zelf je website actualiseren, zonder dat je hiervoor afhankelijk bent van een externe partij. Plaats bijvoorbeeld nieuws, blogberichten of cornerstone content om je bezoekers inhoudelijke meerwaarde te bieden en relevante wetenswaardigheden te delen.

Lees meer:

WordPress: de ultieme webdesign software

Webton werkt met het open source Content Management Systeem WordPress om het beheren van je website nog makkelijker te maken. Aan dit systeem werken wereldwijd duizenden programmeurs, waardoor je te allen tijde verzekerd bent van een up-to-date en gebruiksvriendelijke site. Het publiceren van nieuwe content was nog nooit zo eenvoudig.

WordPress is niet alleen het ideale systeem om je website makkelijk te actualiseren, maar is voor webdesigners ook nog eens zeer prettige software om te mee werken. In technisch opzicht blinkt het CMS uit door de vele functionaliteiten, hoge snelheid en zoekmachinevriendelijke structuur. Hierdoor is de kans een stuk groter dat je met je website hoog in Google weet te ranken.

Lees meer:

Tevreden webdesign klanten

Waarom nu kiezen voor dé webdesigner van Nederland?

Webdesign en online marketing zijn onherroepelijk tot elkaar veroordeeld. Iedereen wil zijn website bovenaan hebben staan, maar wat zijn nu de do’s en de don’ts? Webton is sinds 1999 gespecialiseerd in online marketing en heeft honderden klanten met trefwoorden geholpen aan een mooie positie in Google. Van zoektermen zoals ‘containers’ tot aan ‘vuurwerk’. We zien bij alle klanten dat de conversie toeneemt indien de positie op de ranglijst hoger is. Nadat de bezoekers via Google op je website zijn gekomen optimaliseren wij je website verder.

De synergievoordelen van Webton op een rij

 • Full service internetbureau: van hosting tot en met maatwerk websites. Het moet wel heel gek lopen willen we jou niet kunnen helpen met onze verschillende internetproducten. Maatwerk en techniek staan zeer hoog bij ons in het vaandel.
 • Kennis van linkbuilden en internet adverteren voor hoge posities in Google: beter gevonden worden in zoekmachines is heden ten dage een absolute must. Webton is tevens gecertificeerd Google Partner.
 • Aantrekkelijk uurtarief. Het gemiddelde uurtarief van webdesigners in Nederland bedraagt tussen de € 65,- en € 100,- per uur. Dit is bij veel webdesign bureaus een zeer gangbaar tarief dat vaak gevraagd wordt. Wij van Webton hanteren € 65,- als uurtarief voor een webdesigner. Daarbij nemen we een vrij standaard website zonder bijzondere functionaliteiten als voorbeeld. Hoe meer mogelijkheden uw website heeft, hoe hoger de totaalprijs zal uitvallen. Wij werken niet met studenten en standaard templates.
 • Content marketing campagnes. Het wekelijks toevoegen van unieke content/teksten aan je website zorgt voor een verbeterde vindbaarheid in Google. Onze tekstschrijvers kunnen het schrijven van (SEO) teksten voor jou uit handen nemen. Tevens kunnen, na het schrijven van de teksten, onze tekstschrijvers de content delen op jouw social media kanalen zoals: Facebook, LinkedIn en Instagram.
 • Webdesign inspiration. Door het actief lezen van forums, blogs en online magazines blijven we continu op de hoogte van de laatste trends op ons vakgebied. Het volgen van webdesign cursussen en opleidingen doen we veelvuldig. Zo hebben we onlangs met onze webdesigners de cursus “De effectiviteit van zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine marketing” bijgewoond. Vervolgens proberen we zoveel mogelijk deze kennis met jou te delen in de vorm van (online) workshops en digitale nieuwsbrieven.
 • Workshops. Jaarlijks houdt het bedrijf Webton meerdere workshops om opgedane kennis actief te verspreiden. Afgelopen jaren hebben we workshops gehouden op het gebied van: usability testing, conversie optimalisatie, de voordelen van Google Analytics. Joomla, Drupal en CMS software. Houd onze site in de gaten voor nieuwe workshops. De volgende workshop zal gaan over: “Internetmarketing middels de inzet AdWords (SEA)”. Deelname is gratis.
 • Webdevelopment. Als de website voor jouw bedrijf eenmaal ‘up and running is’, is bewezen dat om bezoekers te blijven trekken, het een noodzaak is een gedeelte van de site periodiek te vernieuwen. Bijvoorbeeld met vermelding van nieuwe producten, diensten en prijzen. Webton werkt met het zeer gebruiksvriendelijk open source CMS (Content Management System) van WordPress waarmee je zelf eenvoudig de content van je website kunt actualiseren. Tevens letten wij er uiteraard op dat de website volkomen mobielvriendelijk is (ook wel ‘responsive webdesign’ genoemd).
 • Conversie optimalisatie. Gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijke navigatie zijn zeer belangrijk zodat potentiële klanten zich een weg kunnen wanen. Het contactformulier of een telefoonnummer kan het uiteindelijke doel zijn. Deze targets en conversies zijn in te stellen en te meten middels het programma Google Analytics. Een AdWords- en een linkbuildingcampagne zouden hierop een wenselijke aanvulling kunnen zijn. Affiliate en Remarketing campagnes zijn via onze internetpartners ook mogelijk. Hierin zal Webton te allen tijde een transparante rol spelen.

Over de auteur

Dylan Kuipers
Bio: Dylan Kuipers is webdesigner van het eerste uur bij Webton. Door zijn jarenlange ervaring en enorme creativiteit is hij een autoriteit op het gebied van webdesign. Middels het volgen van trends, opleidingen en cursussen blijft hij continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Dylan heeft ervoor gezorgd dat we ons webdesign portfolio flink hebben kunnen uitbreiden de laatste jaren.