Veel gestelde vragen SEO

Voor wie is zoekmachine marketing interessant?

Eigenlijk voor alle bedrijven die via het Internet hun producten en diensten aanbieden. Zo is zoekmachine marketing bijvoorbeeld uitstekend in te zetten ter ondersteuning van traditionele verkoopkanalen (mond-tot-mondreclame).

Waarom zou ik een gedeelte van mijn reclamebudget besteden aan zoekmachine marketing?

Omdat:

  • Meer dan 9 miljoen Nederlanders minimaal één keer per week op het internet zijn
  • Deze internetters een normale afspiegeling van de samenleving zijn
  • 81% van hen zoekt naar informatie over producten en diensten
  • Men internet bij de kooporiëntatie verkiest boven andere communicatievormen
  • Meer dan 91% een zoekmachine gebruikt als start van het zoek en aankoop proces
  • Zoekmachine Marketing de meest kosteneffectieve marketing methode is

Redenen des te meer gebruik te maken van de diensten van Webton. Goede resultaten in Google leveren meer op dan dure advertenties in de Gouden Gids of advertenties in tijdschriften en kranten.

Hoe komt het eigenlijk dat mijn huidige website nu helemaal niet of nauwelijks gevonden wordt?

Zoekmachine Google is zeer gevoelig voor de manier waarop een website gebouwd en opgezet is. Een reden voor de onvindbaarheid zou kunnen zijn dat u uw huidige website in flash of in frames opgebouwd heeft. Google heeft dan namelijk de grootste problemen met het indexeren van uw website. Met behulp van de landing page die wij voor u ontwerpen (wij hoeven uw huidige website dus niet te veranderen!) kunnen we ervoor zorgen dat uw website alsnog zeer goed in Google gevonden gaat worden.

Waarom richten de diensten van Webton zich hoofdzakelijk op zoekmachine Google?

Uit meerdere onderzoeken (onder andere uit het onderzoek verricht door Mediabureau Checkit, 2006) blijkt dat Google nog steeds de onbetwiste leider is in zoekmachineland. Nagenoeg alle Nederlandse internetgebruikers kennen Google, 95% gebruikt deze zoekmachine wel eens en maar liefst 91% geeft aan Google het meest te gebruiken. De marktaandelen van de overige zoekmachines zijn haast verwaarloosbaar in vergelijking met marktleider Google.

Wat is een ‘landing page’?

De landingspagina is het belangrijkste en meest onderschatte onderdeel zoekmachine marketing. De landingspagina is de pagina waar de bezoeker terecht komt als hij op één van de zoektermen van uw bedrijf heeft gezocht. De landingspagina moet als het ware het antwoord zijn waar de bezoeker naar op zoek is. Hier bepaalt hij wat zijn volgende stap zal zijn: doorgaan of weggaan. Als de landingspagina niet relevant is, bijvoorbeeld een te algemene homepagina, en de bezoeker gaat weer weg dan is de kans gemist. Google hecht ook veel waarde aan de kwaliteit van de landingspagina. Webton ontwerpt voor elke zoekterm een unieke landingspagina, ook de teksten die de bezoeker te zien krijgt worden door Webton geschreven (uiteraard in goed overleg met de klant).

Wie adviseert mij welke zoektermen ik moet kiezen voor mijn bedrijf?

Webton beschikt over software die u kan adviseren over de manier waarop potentiële klanten zoeken als zij op zoek gaan naar diensten die uw bedrijf aanbiedt. Vaak zoeken mensen anders naar producten dan u zelf geneigd bent te denken (bedrijfsblindheid). In samenspraak met u selecteren wij een aantal zoektermen. Voor elke zoekterm bouwt Webton een aparte geoptimaliseerde pagina (de landingpages dus) die achter uw website wordt gekoppeld. Na gemiddels zes weken wordt deze pagina gezien in Google en wordt u vervolgens op deze bijbehorende zoekterm goed gevonden.

Als ik van de diensten van Webton gebruik maak hoe lang duurt het dan eer mijn website goed gevonden wordt in Google?

Google stuurt gemiddeld eens per maand een robot (de Googlebot) langs die uw website indexeert. Na zes tot acht weken zijn de eerste resultaten van uw bedrijf in Google zichtbaar.

Als mijn concurrent ook klant bij Webton is, hoe kunt u dan voor zorgen dat mijn bedrijf ook goed gevonden wordt in Google?

Wij zijn ervan overtuigd dat voor elk bedrijf unieke zoektermen te bedenken zijn die alleen specifiek van toepassing zijn op dat bedrijf. Willen twee klanten van Webton op dezelfde zoekterm gevonden worden dan geldt: wie het eerst komt die het eerst maalt.

Hoe kan ik zien of de diensten van Webton een positief effect hebben op mijn website / bedrijf?

Om de effecten van de zoekmachine campagne optimaal te kunnen meten wordt er gestart met een nulmeting. Hierbij wordt voor Google bepaald hoe de website momenteel scoort op de geselecteerde zoektermen. Nadat Webton uw website geoptimaliseerd heeft wordt er een bezoekersteller meegeleverd. Zo kunt u exact zien wie, wanneer op welk moment van de dag de landingpage bezoekt. U krijgt van ons eens per halfjaar een rapport met daarop de actuele score van de zoektermen in Google. Na evaluatie met u kunnen we eventueel de zoektermen aanpassen of nieuwe zoektermen toevoegen.

Wat echt aan te bevelen is, is om een statistiekenpakket op uw website te installeren zodat u exact kunt zien waar de bezoeker op uw website binnengekomen is. Google Analytics is een perfect gratis statistiekenpakket met deze mogelijkheden.

Waarom moet ik jaarlijks aan Webton betalen en betreft het niet een eenmalig tarief?

Het verkrijgen van een hoge positie in Google is niet een eenmalig proces. Google kan op elk moment van de dag haar algoritme iets veranderen. Het is dus noodzakelijk deze aanpassingen op de voet te volgen en tijdig actie te ondernemen om posities te behouden. Daarom houdt Webton uw zichtbaarheid goed in de gaten en stuurt deze bij door een constant onderzoek naar zoektermen die specifiek van toepassing zijn op uw bedrijf. U krijgt van ons eens per half jaar een rapport met daarop de score van de zoektermen in Google. Het verkrijgen van topposities in Google is een continu proces. Na evaluatie met u kunnen we eventueel de zoektermen aanpassen of nieuwe zoektermen toevoegen.

Welke technieken voor zoekmachine optimalisatie gebruikt Webton?

Webton maakt geen gebruik van technieken die door de Google afgekeurd zijn. Wij houden ons 100% aan de richtlijnen die Google opgesteld heeft. Uw website wordt op eerlijke wijze hoog in Google weergegeven. De programmeertalen die we voor de ‘landing page’ gebruiken zijn ASP, PhP en HTML.

Kunnen er garanties afgegeven worden met betrekking tot het behalen van een goede positie?

Garanties voor topposities zijn onmogelijk. Google kan op elk moment van de dag haar algoritme iets veranderen. De absolute garantie die wij u echter wel kunnen bieden is dat wij al onze kennis en ervaring zullen aanwenden om een zo goed mogelijk resultaat te scoren, zonder toepassing van illegale technieken. Wij richten ons op het werken mèt de zoekmachines in plaats van tegen. Onze zoekmachine optimalisatie technieken zullen nooit een website, en nog veel belangrijker, een bedrijf in gevaar brengen.

Terug naar zoekmachine marketing