Geschiedenis

Door de jaren is Webton gestaag gegroeid. Van het maken van websites op een studentenkamer (2000) naar een wat meer karakteristiek onderkomen. In mei 2016 is de van oorsprong Nederlands Hervormde kerk aan de Oelerweg 95 te Hengelo gekocht. Deze kerk had vroeger naast een religieuze functie ook een sociale rol. Mensen kwamen samen in de kerk, namen hier met elkaar de week door en leerden nieuwe mensen kennen. Deze sociale rol willen we graag in stand houden. Een website is naar ons idee namelijk niet langer meer alleen technisch vernuft!

Oprichting eenmanszaak Oprichting eenmanszaak
01-01-2000

Tijdens mijn eerste jaar van de studie Toegepaste Communicatie Wetenschap aan de Universiteit Twente (1999) kwam ik in aanraking met studenten die de prachtigste websites bouwden. Voorzien van de allernieuwste snufjes. Aangezien ik connecties had met enkele bedrijven die de wens hadden zichzelf te presenteren op de digitale snelweg, was de link snel gelegd. Op 19-jarige leeftijd startte ik in 1999 met Webton Internetdesign. Op de foto zie je mij aan het ‘werk’ in de slaapkamer van mijn ouderlijk huis.

Een eigen bedrijfsruimte Een eigen bedrijfsruimte
01-01-2006

De combinatie van het aanbod van kwalitatief hoogwaardige freelance studenten en de vraag naar professionele websites in het bedrijfsleven bleek succesvol. Ik begon de plaatselijke fotograaf en fietsenwinkel op het Internet te helpen. Daarna kwamen ook de grotere bedrijven. Na mijn afstuderen in juni 2005 besloot ik mij volledig te gaan richten op mijn eigen bedrijf. Een eigen onderkomen was een logische volgende stap. Onderin een flatgebouw aan de Slauerhoffstraat in Hengelo huurden we onze eigen business unit. Enkele freelance studenten waarmee ik fijn kon samenwerken nam ik vaste dienst. Zo ook Kevin van Haare (zie foto), anno nu is hij nog steeds werkzaam bij Webton.

Overname IAN Group Overname IAN Group
06-09-2007

Ons klantenbestand kreeg in 2007 een extra boost met de overname van het bedrijf IAN Group. IAN Group was destijds de websitetak van het bedrijf BiedMeer, later overgenomen door het internationale CCV Shop. Nog steeds doen we prettig zaken met CCV Shop als het gaat om de ontwikkeling van webwinkels.

Lees artikel

Hoofdsponsor van een volleybalvereniging
01-09-2008

Creativiteit en teamwork, daar draait het om bij volleybal. Met solisten en een eenvoudige aanpak kom je niet ver. Dat is voor ons de link tussen volleybal en ons werk als websitebouwers. Sinds 2008 geven we dat concreet invulling door als hoofdsponsor en naamgever van volleybalvereniging Webton Hengelo op te treden. Webton Hengelo is een gezonde vereniging zowel op sportief als financieel gebied. In totaal telt Webton Hengelo op dit moment ruim 400 leden, waarmee zij de grootste volleybalclub in Hengelo is. In totaal speelt Webton Hengelo met ruim 30 teams mee in de verschillende NEVOBO competities.

Uitbreiding volleybalsponsoring op… zand Uitbreiding volleybalsponsoring op… zand
02-07-2010

Hoewel Twente voorlopig nog niet beschikt over een eigen kustlijn is de strandsfeer rond deze inmiddels Olympische sport wel te vinden in Borne. Op de sportaccommodatie ’t Wooldrik gooiden tientallen zandauto’s hun lading leeg op een terrein van zestig bij dertig meter. Het was de aanzet tot het Webton Beach Twente. Op dit moment is er de mogelijkheid om maar liefst 5 beachvolleybal velden te plaatsen. Ook is de accommodatie geschikt voor een groot centercourt beachsoccer, 5 footvolley velden, 3 beachhandbal velden en een beachkorfbal veld. Het eerste contract (2010) tussen Webton en Webton Beach Twente is al enkele keren succesvol verlengd. Onze Rogier Lohuis is voorzitter van Webton Beach Twente.

Een Besloten Vennootschap Een Besloten Vennootschap
20-07-2010

Meer personeel, meer klanten, meer risico… het gevolg: een eigen BV! In 2010 is de verandering van eenmanszaak naar een Besloten Vennootschap een feit. Inmiddels staan er 5 fulltime collega’s op de loonlijst en hebben enkele honderden bedrijven de afgelopen jaren voor websitebouwer Webton gekozen. Naast het bouwen van websites en webshops adviseren we bedrijven steeds meer op het gebied van online marketing.

Zichtbaarheid in Twente Zichtbaarheid in Twente
19-01-2012

In de periode 2012-2016 hebben er dag in dag uit 2 Webton stadsbussen in Twente rondgereden. Deze periode heeft ons bedrijf veel naamsbekendheid opgeleverd en Webton in Twente op de kaart gezet. ‘Zijn jullie niet dat bedrijf die staan op die bussen?’ was afgelopen jaren een veelvuldig gehoorde vraag. Helaas is de regelgeving veranderd en is het sponsoren van totaalbussen niet meer mogelijk.

De Webtonfanshop.nl De Webtonfanshop.nl
31-03-2014

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien fietsen. Een jeugdlid in een Webton trui of een volleyballer in een Webton jas. Sinds 2014 bedrukken we voor volleybalvereniging Webton Hengelo allerlei kleding en gadgets. Leden van de volleybal kunnen zelfs online hun kleding bestellen, zie ook Webtonfanshop.nl. Op deze manier kunnen we als bedrijf Webton maximaal profileren en scheelt het de volleybalvereniging veel tijd en kosten. Mijn ouders helpen af en toe nog even mee (zie foto) als er grote hoeveelheden bedrukt moeten worden. Met ook mijn zus Anke aan boord in het bedrijf lijken we net een echt familiebedrijf!

Sponsor van FC Twente Sponsor van FC Twente
01-09-2015

Juist in moeilijke tijden moet je elkaar helpen. Dit was één van de redenen om FC Twente in 2015 (de club zat midden in de malaise) te sponsoren met 2 reclameborden langs het hoofdveld. Doordat deze zichtbaarheid op het hoogste podium ons enkele klanten heeft opgeleverd, hebben we ervoor gekozen de samenwerking voort te zetten.

Webton verhuist naar kerk
01-05-2016

De ruimte aan de Slauerhoffstraat werd te klein! In mei 2016 is de van oorsprong Nederlands Hervormde kerk (bouwjaar 1934) aan de Oelerweg 95 in Hengelo gekocht. Het interieur heeft vele aanpassingen ondergaan, die ook absoluut noodzakelijk waren om als modern bedrijf te kunnen functioneren, maar de buitenkant wordt zoveel als mogelijk in de oude staat gehouden en daar waar nodig dusdanig aangepast, dat het oorspronkelijke karakter behouden blijft. Wethouder Mariska Ten Heuw heeft Webton in het nieuwe onderkomen verwelkomd.

Open Dag bij Webton
20-11-2016

Om het grote publiek ook kennis te laten maken met onze nieuwe locatie, hebben we familie, klanten, buurtgenoten en vele bekenden uitgenodigd een kijkje te nemen bij ons in de kerk. Hapjes, drankjes, clowns, een pianist en goochelaar zorgden voor een onvergetelijke dag! Bekijk de video voor een sfeerimpressie van deze meer dan geslaagde open dag.

Bekijk Facebook-post met foto’s

Sponsoring

Creativiteit en teamwork, daar draait het om bij volleybal. Met solisten en een eenvoudige aanpak kom je niet ver. Dat is voor ons de link tussen volleybal en ons werk als website bouwers. Sinds 2008 geven we dat concreet invulling door als hoofdsponsor van volleybalvereniging Webton Hengelo op te treden. Volleybal is een mooie metafoor hoe wij tegen ons werk aankijken. Teamwork en elkaar blind kunnen vinden zijn noodzakelijk voor het behalen van successen. Een goed team is sterker dan alle individuen bij elkaar.

Happy Work

Webton bestaat sinds 1999. Door de jaren heen is de markt veranderd en hebben wij ook onze dienstverlening hierop aangepast. In 2016 hebben we extra aandacht besteed om samen met het gehele Webton team te bepalen welke kant we op willen, waarom doen we eigenlijk wat we doen en waar zijn we goed in?

Onze filosofie is dat bepalen en varen van de koers absoluut niet iets is dat een ondernemer alleen kan, wij zijn immers met elkaar Webton. Met plezier naar het werk gaan en na een werkdag opnieuw met een energiek en voldaan gevoel terugkeren naar huis, staat bij Webton hoog in het vaandel.

Uit onderzoek blijkt dat gelukkige medewerkers meer betrokken, creatiever en ondernemender zijn. Daarom besteden we bij Webton veel aandacht aan de mensen en bewaakt Sasja Abbenhues (Chief Happiness Officer) dat het team met plezier naar het werk komt en vol energie weer naar huis keert. Zorgen dat iedereen met passie een bijdrage levert aan het digitale succes van onze opdrachtgevers, is wat haar drijft. In 2016 heeft ze Webton begeleidt bij de transitie Happy Work Webton. En ook in 2017 houdt ze het thema Happy Work op de agenda!

Sasja Abbenhues

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds van de Europese Unie.