Enkele linkbuilding voorbeelden & casussen

Hoe kunnen jullie laten zien dat een goede linkbuilding strategie echt werkt? Nou dat kunnen we doen aan de hand van twee praktijkvoorbeelden. Onderstaande twee casussen hebben we uitgewerkt zodat duidelijk te zien is wat de meerwaarde is van het aanleggen van sterke backlinks. De kwaliteit van het linkprofiel neemt langzaam toe, de posities in Google worden beter wat weer vervolgens leidt tot meer bezoekers. Nu tijd om twee ondernemers zelf aan het woord te laten.

Linkbuilding voorbeeld: casus Esteworld

hidde

Hidde Theunissen
Esteworld Haartransplantatie Turkije

“Hoe hoger je in de zoekmachine komt, hoe meer klanten je weten te vinden! De afgelopen jaren zitten we in Google flink in de lift en ranken we rond positie 3. We werken daarom graag samen met Webton.”

Op competitieve zoektermen is het lastig scoren in de hogere regionen van Google. Toch slaagt Hidde Theunissen van Esteworld Haartransplantatie Turkije hier al geruime tijd in. Onder meer dankzij de linkbuilding dienstverlening van Webton, die volgens de ondernemer duidelijk zijn vruchten afwerpt. “Hoe hoger je in de zoekmachine komt, hoe meer klanten je weten te vinden!”

semrush

In bovenstaande grafiek is te zien dat linkbuilding er voor zorgt dat er over de hele linie meer bezoekers op de website terechtkomen.

Ranking in top 3 Google

Hidde kwam enkele jaren geleden in contact met Webton en stond toen met de voor hem belangrijke term haartransplantatie nog op positie 12. Inmiddels is hij flink gestegen. “De afgelopen jaren zitten we in Google flink in de lift en ranken we rond positie 3. Dat maakt in de praktijk een flink verschil voor ons ten opzichte van de eerdere situatie.”

haartransplantatie ranking

Meerdere SEO-maatregelen

Dat is niet zo vreemd. Want daar waar bijna niemand verder kijkt dan de eerste pagina van de zoekresultaten, hebben de bovenste 3 resultaten een aanzienlijk hogere doorklikratio. Hidde: “Dat we daar nu staan, komt mede door het linkbuilden van Webton. Daarnaast hebben wij zelf ook veel geïnvesteerd in SEO, staan we op Feedback Company en zijn we druk bezig met het schrijven van blogs.”

semrush_haartransplantatie

In bovenstaande tabel is te zien dat de zoekterm haartransplantatie verantwoordelijk is voor meer dan 35% van de bezoekers.

Direct antwoord op vragen

Hoewel het lastig kan zijn om meetbaar te maken welke SEO-maatregelen verantwoordelijk zijn voor het succes, merkt Hidde wel dat de bezoekersaantallen door de hogere posities in de organische resultaten ontegenzeggelijk zijn gestegen. “Hierdoor weten meer klanten ons te vinden. We werken daarom graag samen met Webton en dat komt mede door het prettige contact. Als ik ergens om vraag, krijg ik vaak direct antwoord. Dat is een compliment waard!”

aantal-verwijzende-domeinnamen-1

In deze grafiek is te zien dat het aantal verwijzende domeinnamen sinds de start van de linkbuilding campagne sterk is toegenomen.

De backlinks naar de website van Esteworld worden geplaatst op websites met een zeer hoge autoriteit.

source urls backlins

Linkbuilding voorbeeld: casus Hotel ‘t Kruisselt

linda

Linda Piening
Hotel ‘t Kruisselt

“De resultaten van het linkbuilden zijn duidelijk merkbaar, want in een relatief korte tijdsbestek zijn we op deze zoekwoorden toegegroeid naar hoge posities in Google.”

In een tijd waarin steeds meer potentiële gasten op internet actief zijn, is het voor hotels belangrijk om online op professionele wijze aanwezig te zijn. Webton maakte voor Hotel ’t Kruisselt daarom niet alleen een nieuwe website, maar verzorgt ook linkbuilding voor een betere vindbaarheid in Google. En de resultaten? Die zijn uitstekend, zegt directeur Linda Piening.

kruisselt-semrush-startlinkbuilding

In deze grafiek is te zien dat linkbuilding er voor zorgt dat er over de hele linie meer bezoekers op de website terechtkomen.

Hoge posities in Google

Inmiddels vindt de linkbuilding zo’n 8 maanden plaats op zoektermen die voor het hotel relevant zijn. Linda: “Denk hierbij onder meer aan golf gerelateerde termen, die dankzij onze uitdagende 9 holes par 3 baan, gelegen rondom het hotel, voor ons van belang zijn. De resultaten van het linkbuilden zijn duidelijk merkbaar, want in dit relatief korte tijdsbestek zijn we op deze zoekwoorden toegegroeid naar hoge posities in Google en is ook het ledenaantal van de golfclub gestegen.”

kruisselt keywords

Algehele toename van verkeer op website

De goede resultaten in de zoekmachine zorgen voor een betere vindbaarheid van de website en daarmee een stijging van het aantal bezoekers. Of dit ook daadwerkelijk leidt tot meer boekingen, is volgens Linda lastig meetbaar: “Onze doelgroep is de 55-plusser en die boekt nog altijd het liefst telefonisch of naar aanleiding van een offline advertentie.”

kruisselt2

In bovenstaande afbeelding is te zien dat de betrouwbaarheid van het linkprofiel uitermate goed is (Trustflow 42).

Uitstekende samenwerking

Over de samenwerking met Webton is Linda zeer te spreken. “Het websitebeheer verloopt soepel en bij vragen worden we eigenlijk altijd binnen een uur geholpen. Erg netjes! We zijn dan ook zeer tevreden over de samenwerking en gaan hier in de toekomst zeker mee door.”

aantal-verwijzende-domeinnamen

In deze grafiek is te zien dat het aantal verwijzende domeinnamen sinds de start van de linkbuilding campagne sterk is toegenomen.

De backlinks naar de website van ‘t Kruisselt worden geplaatst op websites met een zeer hoge autoriteit.

kruisselt source url

webton linkbuilding resultaten