Webdesign software

Webdesign software voor eersteklas websites

Webton maakt gebruik van speciale webdesign software die het bouwen van websites vergemakkelijkt. Onze klanten kunnen met deze software bovendien zelf op gebruiksvriendelijke wijze hun website actualiseren. Je nieuwe website moet immers precies datgene uitdragen wat je als klant voor ogen hebt. Dan is het wel zo makkelijk als je de website zelf kunt beheren en aanpassen. Voor Webton is gebruiksvriendelijkheid hierbij een prioriteit. Wij zorgen er dan ook voor dat je tijdens het beheren van je website hetzelfde gebruiksgemak ervaart als bij bekende software pakketten zoals Microsoft Word.

Hét Content Management Systeem: WordPress

De software die ons daartoe in staat stelt is het Content Management System (CMS) van WordPress, een bijzonder staaltje gebruiksvriendelijke software waarmee klanten eenvoudig hun website kunnen beheren. Hoewel van oorsprong een pakket om weblogs te maken, is het in de loop der tijd uitgegroeid tot een volwaardig pakket waarmee elke denkbare website kan worden ontworpen en beheerd. WordPress is een ‘open source’ systeem, wat betekent dat aan dit programma wereldwijd door honderden programmeurs wordt gewerkt.

Goed voorbereid op de toekomst

Hoewel er veel verschillende van dit soort systemen zijn, is WordPress één van de meest bekende softwarepakketten op dit gebied. Het toekomstperspectief van deze software ziet er dan ook rooskleurig uit. Internetbedrijven die met een eigen CMS werken zijn vaak erg kwetsbaar, doordat ze de snelle ontwikkelingen niet kunnen bijbenen. Hier ondervind je met WordPress dus geen hinder van.

Voordelen van WordPress

Webton heeft natuurlijk niet zomaar voor de webdesign software van WordPress gekozen. Aan het gebruik van dit CMS zijn de nodige voordelen verbonden. Niet zonder reden is WordPress wereldwijd het meest populaire CMS. Inmiddels wordt het door zo’n 1 op de 5 websites gebruikt: op mondiale schaal zijn dit meer dan 60 miljoen websites! Hieronder de voordelen van WordPress op een rij:

WordPress is gebruiksvriendelijk

WordPress is op dusdanige wijze ingericht dat vrijwel iedereen, zonder enige vorm van technische knowhow, zijn eigen website kan onderhouden. De brede functionaliteit van het pakket maakt het mogelijk om nieuwe berichten te plaatsen en reacties aan te passen of te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat je als klant niet meer afhankelijk van ons bent wanneer de website eenmaal is ontworpen. Zowel beginners als ervaren gebruikers zullen het systeem vlot onder de knie hebben en snel wijzigingen aan een website kunnen doorvoeren.

WordPress biedt een breed scala aan plugins

Hoewel het standaardpakket van WordPress al de nodige functionaliteiten biedt, zijn er gratis aanvullende WordPress plugins beschikbaar waarmee het CMS kan worden uitgebreid. Op deze wijze kan een website eenvoudig worden uitgebreid met zaken als een WordPress forum of een WordPress webshop, maar kunnen er ook aanpassingen worden doorgevoerd die niet direct zichtbaar zijn, zoals het zoekmachinevriendelijker maken van de website of het optimaliseren van de snelheid van de website. Hieronder een aantal voorbeelden van populaire WordPress plugins die wij absoluut kunnen aanraden.

1. Yoast WordPress SEO

Hoewel WordPress al een uitstekend CMS is voor zoekmachine optimalisatie (SEO), biedt de plugin WordPress SEO van Yoast extra opties waarmee een website nóg zoekmachinevriendelijker kan worden gemaakt. Denk hierbij aan een preview hoe berichten op je website in Google getoond zullen worden, een box bij elk bericht om een titel en meta-omschrijving toe te voegen en een uitgebreide Meta Robots configuratie. Op dit moment is dit waarschijnlijk de beste WordPress SEO plugin en wij kunnen hem dan ook van harte aanbevelen.

2. Akismet

Het is de nachtmerrie van iedere blogger: spam. Een WordPress blog staat dagelijks bloot aan honderden spamreacties die een website vervuilen en bezoekers kunnen afschrikken. Tegenwoordig zijn er echter meer dan voldoende opties beschikbaar om een website spamvrij te houden. De beste anti-spamplugin is naar onze mening Akismet, dat een website op effectieve wijze beschermt tegen spamreacties. Terwijl zakelijke websites slechts 5 dollar per maand hoeven te betalen, is deze plugin voor particuliere websites zelfs helemaal gratis!

3. WP Super Cache

Met WP Super Cache kan een website een stuk sneller gemaakt worden. Deze plugin maakt op handige wijze gebruik van caching, waardoor de laadtijd van een website kan worden gehalveerd. Het is dan wel noodzakelijk dat een gebruiker de tijd neemt om de plugin goed te leren kennen. WP Super Cache bevat een veelvoud aan opties en is daardoor wellicht niet de meest geschikte WordPress plugin voor beginners. Maar wie de plugin eenmaal onder de knie heeft, kan spectaculaire resultaten boeken!

WordPress is geschikt voor alle apparaten

Tegenwoordig worden websites al lang niet meer alleen bezocht vanaf desktopcomputers. Veel bezoekers zijn afkomstig van mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Doordat steeds meer WordPress themes responsive zijn, worden WordPress websites over het algemeen goed weergegeven op een veelvoud aan apparaten met elk denkbaar schermformaat. Zo wordt elke gebruiker op zijn wenken bediend en loopt een website geen potentiële bezoekers mis.

WordPress is zoekmachinevriendelijk

Veel WordPress websites zijn succesvol op het gebied van commercie en marketing. Niet zo vreemd, want WordPress is ontwikkeld met het oog op zoekmachine optimalisatie (SEO). En hoe meer bezoekers een website aantrekt, hoe meer klanten dit kan opleveren. Een website met zakelijke doeleinden zal met het CMS van WordPress dus nooit een foute keuze kunnen maken.

Topkwaliteit webdesign software

Webton wil topkwaliteit bieden en dat betekent dat onze webdesign software daar op moet zijn ingesteld. Met onze kennis, ambitie en speciale webdesign software zijn alle randvoorwaarden aanwezig om voor al onze klanten eersteklas websites te bouwen die allemaal goed scoren in Google. En kun je desondanks toch hulp gebruiken bij het beheren van je website? Ook dat is geen probleem, want bij Webton helpen we je graag. Voor meer informatie over onze webdesign software en de uitgebreide mogelijkheden kun je contact opnemen via info@webton.nl of door te bellen naar telefoonnummer: 074-3030400.