Webdesign software

Webdesign software voor eersteklas websites

Webton maakt gebruik van speciale webdesign software die het bouwen van websites vergemakkelijkt. Onze klanten kunnen met deze software bovendien zelf op gebruiksvriendelijke wijze hun website actualiseren. Je nieuwe website moet immers precies datgene uitdragen wat je als klant voor ogen hebt. Dan is het wel zo makkelijk als je de website zelf kunt beheren en aanpassen. Voor Webton is gebruiksvriendelijkheid en zoekmachine vriendelijkheid hierbij een prioriteit. Wij zorgen er dan ook voor dat je tijdens het beheren van je website hetzelfde gebruiksgemak ervaart als bij bekende software pakketten zoals Microsoft Word.

Hét Content Management Systeem: WordPress

De software die ons daartoe in staat stelt is het Content Management System (CMS) van WordPress, een bijzonder staaltje gebruiksvriendelijke software waarmee klanten eenvoudig hun website kunnen beheren. Hoewel van oorsprong een pakket om weblogs te maken, is het in de loop der tijd uitgegroeid tot een volwaardig pakket waarmee elke denkbare website kan worden ontworpen en beheerd. WordPress is een ‘open source’ systeem, wat betekent dat aan dit programma wereldwijd door honderden programmeurs wordt gewerkt.

Wordpress installatie

Goed voorbereid op de toekomst

Hoewel er veel verschillende van dit soort systemen zijn, is WordPress één van de meest bekende softwarepakketten op dit gebied. Het toekomstperspectief van deze software ziet er dan ook rooskleurig uit. Internetbedrijven die met een eigen CMS werken zijn vaak erg kwetsbaar, doordat ze de snelle ontwikkelingen niet kunnen bijbenen. Hier ondervind je met WordPress dus geen hinder van.

Voordelen van WordPress

Webton heeft natuurlijk niet zomaar voor de webdesign software van WordPress gekozen. Aan het gebruik van dit CMS zijn de nodige voordelen verbonden. Niet zonder reden is WordPress wereldwijd het meest populaire CMS. Inmiddels wordt het door zo’n 1 op de 5 websites gebruikt: op mondiale schaal zijn dit meer dan 60 miljoen websites! Hieronder de voordelen van WordPress op een rij:

WordPress is gebruiksvriendelijk

WordPress is op dusdanige wijze ingericht dat vrijwel iedereen, zonder enige vorm van technische knowhow, zijn eigen website kan onderhouden. De brede functionaliteit van het pakket maakt het mogelijk om nieuwe berichten te plaatsen en reacties aan te passen of te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat je als klant niet meer afhankelijk van ons bent wanneer de website eenmaal is ontworpen. Zowel beginners als ervaren gebruikers zullen het systeem vlot onder de knie hebben en snel wijzigingen aan een website kunnen doorvoeren.

WordPress biedt een breed scala aan plugins

Hoewel het standaardpakket van WordPress al de nodige functionaliteiten biedt, zijn er gratis aanvullende WordPress plugins beschikbaar waarmee het CMS kan worden uitgebreid. Op deze wijze kan een website eenvoudig worden uitgebreid met zaken als een WordPress forum of een WordPress webshop, maar kunnen er ook aanpassingen worden doorgevoerd die niet direct zichtbaar zijn, zoals het zoekmachinevriendelijker maken van de website of het optimaliseren van de snelheid van de website. Hieronder een aantal voorbeelden van populaire WordPress plugins die wij absoluut kunnen aanraden.

1. Yoast WordPress SEO

Hoewel WordPress al een uitstekend CMS is voor zoekmachine optimalisatie (SEO), biedt de plugin WordPress SEO van Yoast extra opties waarmee een website nóg zoekmachinevriendelijker kan worden gemaakt. Denk hierbij aan een preview hoe berichten op je website in Google getoond zullen worden, een box bij elk bericht om een titel en meta-omschrijving toe te voegen en een uitgebreide Meta Robots configuratie. Op dit moment is dit waarschijnlijk de beste WordPress SEO plugin en wij kunnen hem dan ook van harte aanbevelen.

2. Akismet

Het is de nachtmerrie van iedere blogger: spam. Een WordPress blog staat dagelijks bloot aan honderden spamreacties die een website vervuilen en bezoekers kunnen afschrikken. Tegenwoordig zijn er echter meer dan voldoende opties beschikbaar om een website spamvrij te houden. De beste anti-spamplugin is naar onze mening Akismet, dat een website op effectieve wijze beschermt tegen spamreacties. Terwijl zakelijke websites slechts 5 dollar per maand hoeven te betalen, is deze plugin voor particuliere websites zelfs helemaal gratis!

3. WP Super Cache

Met WP Super Cache kan een website een stuk sneller gemaakt worden. Deze plugin maakt op handige wijze gebruik van caching, waardoor de laadtijd van een website kan worden gehalveerd. Het is dan wel noodzakelijk dat een gebruiker de tijd neemt om de plugin goed te leren kennen. WP Super Cache bevat een veelvoud aan opties en is daardoor wellicht niet de meest geschikte WordPress plugin voor beginners. Maar wie de plugin eenmaal onder de knie heeft, kan spectaculaire resultaten boeken!

4. Really Simpel SSL
WordPress stimuleert het gebruik van HTTPS door sommige functionaliteiten te beperken tot HTTPS-websites. Dit zijn websites die een beveiligde verbinding tussen de server en bezoeker hebben. Zo’n beveiligde verbinding zorgt ervoor dat persoonlijke gegevens van klanten, zoals wachtwoorden, niet gemakkelijk door derden zijn te achterhalen. Voor een beveiligde verbinding heeft een website een SSL-certificaat nodig. Die kun je als webmaster aanvragen bij de hosting van jouw website.

Nadat je de SSL-certificaat binnen hebt, hoef je hem alleen nog op jouw WordPress website te activeren. Dankzij de gratis plugin Really Simpel SSL kun je dat heel eenvoudig doen.

5. Search WP
Om jouw WordPress website of webshop gebruiksvriendelijker te maken voor jouw bezoekers, kun je een aan zoekbalk toevoegen. Met de Search WP plugin krijg je zelf controle over welke zoekresultaten je op welke plaats van de website wilt laten zien. Tevens kun je met Search WP ook het zoekgedrag van jouw bezoekers zien. Dat is natuurlijk ontzettend waardevol, omdat je hierdoor weet waar jouw bezoekers naar op zoek zijn. Daar kun je natuurlijk ontzettend handig op inspelen. Zoeken veel bezoekers op jouw website naar een dienst die je niet aanbiedt? Dan is het wellicht de overweging waard om dit toch te gaan doen.

6. BACKWPUP
Het is heel belangrijk om regelmatig een back-up te maken van jouw website. Je gaat er niet vanuit, maar er kan altijd iets misgaan waardoor je website offline kan gaan en/of je veel gegevens verliest. Wanneer je geen back-up hebt gemaakt, kun je weer helemaal opnieuw beginnen met de website. En dat wil je natuurlijk niet. Om dit te voorkomen, kun je de plugin BACKWPUp gebruiken om regelmatig backups van jouw website te maken.

Bij deze plugin is het mogelijk om het maken van back-ups vooraf in te plannen. Op de ingeplande tijdstippen maakt de plugin dautomatisch back-ups, waarvoor je zelf verder niets hoeft te doen.

Heb je de laatste back-up nodig, bijvoorbeeld omdat je inderdaad gegevens hebt verloren? Dan kun je de back-up heel eenvoudig als .zip bestand op jouw website installeren.

7. Shareaholic
Om meer bezoekers aan te trekken, is het belangrijk dat de content van jouw website door jouw bezoekers wordt gedeeld, via bijvoorbeeld social media. En hoe meer volgers je op social media hebt, hoe populairder je er bent. Met de plugin Shareaholic kun je heel eenvoudig volg- en deelknoppen aan de pagina’s van jouw WordPress website toevoegen. Je kunt dankzij deze plugin zelfs ook heel handig affiliate links inzetten.

Bovendien kun je in de statistieken van Shareaholic zien wie jouw content deelt en via welke kanalen dit gebeurt. Hierdoor kun je achterhalen wie jouw bezoekers zijn en welke social mediakanalen zij veel gebruiken. Deze informatie kun je weer voor jouw social media strategie gebruiken.

responsive website wordpress

WordPress is geschikt voor alle apparaten

Tegenwoordig worden websites al lang niet meer alleen bezocht vanaf desktopcomputers. Veel bezoekers zijn afkomstig van mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Doordat steeds meer WordPress themes responsive zijn, worden WordPress websites over het algemeen goed weergegeven op een veelvoud aan apparaten met elk denkbaar schermformaat. Zo wordt elke gebruiker op zijn wenken bediend en loopt een website geen potentiële bezoekers mis.

WordPress is zoekmachinevriendelijk

WordPress is ontwikkeld met het oog op zoekmachine optimalisatie. Al in de onderliggende codes die WordPress heeft gemaakt, heeft dit CMS namelijk al rekening gehouden met zoekmachine optimalisatie. Bovendien zijn er op WordPress tal van gratis plugins te vinden, die jou kunnen helpen bij het zoekmachine optimaliseren van jouw content.

seo vriendelijk

Topkwaliteit webdesign software

Webton wil topkwaliteit bieden en dat betekent dat onze webdesign software daar op moet zijn ingesteld. Met onze kennis, ambitie en speciale webdesign software zijn alle randvoorwaarden aanwezig om voor al onze klanten eersteklas websites te bouwen die allemaal goed scoren in Google. En kun je desondanks toch hulp gebruiken bij het beheren van je website? Ook dat is geen probleem, want bij Webton helpen we je graag. Voor meer informatie over onze webdesign software en de uitgebreide mogelijkheden kun je contact opnemen via info@webton.nl of door te bellen naar telefoonnummer: 074-3030400.