Introductie casus Groenstate

Voor een bedrijf in vermogensbeheer is een betrouwbare uitstraling richting klanten cruciaal. Dat weet ook Jenneke van Muijden, die bij Groenstate Vermogensbeheer verantwoordelijk is voor het beheer van de website. Als belangrijk digitaal visitekaartje was de site toe aan vernieuwing; een klus die Webton met verve heeft volbracht.

Meedenken in het proces

De band tussen Webton en Groenstate Vermogensbeheer gaat al lange tijd terug. Het Hengelose bedrijf maakte ook de eerdere website van de vermogensbeheerder en bovendien kent Jenneke een aantal mensen in de organisatie nog van vroeger. “In het verleden heb ik samen met directeur Ton en accountmanager Anke bij een callcenter gewerkt. De band is hierdoor altijd warm geweest. Toen onze website aan vernieuwing toe was, lag de keuze voor Webton dan ook voor de hand.”

Van die keuze kreeg Jenneke geen spijt. “Een belangrijk speerpunt voor de nieuwe website was de teampagina met foto’s en het begeleidende verhaal over onze medewerkers. Vaak wordt gezegd dat er in vermogensbeheer weinig vrouwen werkzaam zijn, maar alleen al op ons kantoor werken er vier. Wij wilden dit graag op een originele manier uitlichten en Webton heeft in dit proces uitstekend met ons meegedacht.”

Case: Groenstate

Ontwerp raakt de juiste snaar

Naast de teampagina ondergingen ook andere pagina’s op de website een flinke metamorfose. De oude site was ietwat gedateerd en hierdoor was er met name behoefte aan een frissere en jongere uitstraling. Wat Jenneke betreft zijn de ontwerpers zeker geslaagd in deze opzet: “In het nieuwe webdesign is onze groene huisstijlkleur nog altijd leidend en is er een goede balans tussen frisheid en betrouwbaarheid. Dat laatste is van belang met onze doelgroep in gedachten. In dat kader vormt ook de extra beveiliging in de vorm van een SSL-certificaat een waardevolle toevoeging. Bijzonder vind ik ook de enthousiaste manier waarop de mensen bij Webton zich hebben verdiept in onze sector en dienstverlening. Hierdoor hebben zij een ontwerp weten te creëren dat precies de juiste snaar raakt!”

Case: Groenstate

Vanaf het eerste contact was het gevoel van beide kanten goed. Erg blij was Webton met de door mij gestuurde input voor de website. Ik deed mijn best om deze zo compleet mogelijk aan te leveren en hierdoor liep het gehele websitetraject netjes volgens planning. Het is fijn als je hoort dat de andere partij hier blij mee is – dat is een stukje menselijkheid dat met de moderne communicatiemethoden niet meer vanzelfsprekend is. Diezelfde menselijkheid zag ik bij Webton ook terug in de communicatie op de werkvloer. Tijdens mijn bezoek aan de bedrijfslocatie – de karakteristieke kerk aan de Oelerweg in Hengelo – besloot een buurtbewoner een kijkje te komen nemen in het historische onderkomen. Ze werd hartelijk verwelkomd en kreeg alle ruimte om even rond te wandelen. Ik vind het persoonlijk erg bijzonder dat dit kan bij een bedrijf. Het zegt alles over de fijne en nuchtere sfeer bij Webton.

Jenneke van Muijden
Groenstate

BEKIJK WEBSITE

Case: Groenstate

Bekijk ook eens een andere casus.

We vertellen je graag hoe het project verlopen is.