Introductie casus Gastouderbureau Snoesje

Voor Gastouderbureau Snoesje heeft Webton een nieuwe website en bijbehorende strategie ontwikkeld. Het webdesign is gebruiksvriendelijk en actiegericht en helpt de doelgroep aan een snel antwoord op belangrijke vragen.

Ontzorging op meerdere vlakken

Gastouderbureau Snoesje specialiseert zich in professionele gastouderopvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar in Twente en De Achterhoek. Het bureau biedt kinderen een tweede thuis in de vorm van een veilige en liefdevolle opvangplek. Met deze propositie wil de opvangorganisatie zich onderscheiden in de gedachten en beleving van de doelgroep. Dat vraagt om een nieuwe website, want de oude is al een aantal jaren sterk gedateerd.

Met deze uitdaging klopt Gastouderbureau Snoesje aan bij Webton. Het full-service internetbureau neemt zowel strategie, techniek als ontwerp van de website onder de loep. Wegens drukte hebben medewerkers binnen het gastouderbureau weinig tijd om actief mee te denken over het nieuwe siteontwerp. Daarom is het prettig dat Webton het bureau dankzij zijn brede expertise op alle vlakken kan ontzorgen.

Case: Gastouderbureau Snoesje

Doelgroep op maat bediend

De nieuwe website betekent een grote verbetering voor Gastouderbureau Snoesje. Het ontwerp heeft een speels karakter en is strategisch afgestemd op de belangrijkste doelgroepen: ouders die opvang zoeken voor hun kind en ouders die voor het eerst in verwachting zijn. Opvallend is vooral dat de website voor de doelgroep vanaf het eerste bezoek aanvoelt als een warm bad. Het kindvriendelijke ontwerp en de heldere communicatie wekken direct vertrouwen bij ouders.

De nieuwe zoekfunctionaliteit zorgt ervoor dat gebruikers in één simpele handeling de dichtstbijzijnde opvanglocatie kunnen zoeken op postcode of plaats. Slechts één muisklik verder zien zij aanvullende informatie over de gekozen opvanglocatie. Ook de nieuwe functie Stel een vraag blijkt een regelrechte hit en voldoet merkbaar aan een behoefte onder bezoekers. Sinds de lancering van de nieuwe website gebruiken veel ouders deze functie en krijgen zij van het gastouderbureau direct antwoord op hun vragen. Prettig en makkelijk!

Case: Gastouderbureau Snoesje

Inmiddels werken wij al ruim 10 jaar samen met Webton. De communicatie verloopt bijzonder prettig en ook bij de nieuwe website is het eindresultaat prachtig. Het is fijn dat we bij Webton terecht kunnen voor zowel de techniek, het ontwerp als de strategie rondom de website. Wij zijn erg tevreden en kijken uit naar verdere samenwerking in de toekomst.

Roel van Leeuwen

Roel van Leeuwen
Eigenaar Gastouderbureau Snoesje

BEKIJK WEBSITE

Case: Gastouderbureau Snoesje

Bekijk ook eens een andere casus.

We vertellen je graag hoe het project verlopen is.