11-03-2016

Zoekmachine optimalisatie gratis: goed idee?

Steeds vaker duiken er in Nederland bedrijven op die claimen zoekmachine optimalisatie gratis of tegen stuntprijzen te verzorgen. Maar hoe betrouwbaar zijn deze bedrijven en vallen er echt goede resultaten te behalen met de hulp van opvallend goedkope dienstverleners? Dat is de vraag die we in dit artikel beantwoorden.

Website optimalisatie: gratis hoger in Google

Zoekmachine optimalisatie gratis, website optimalisatie gratis, zoekmachine optimalisatie SEO en zoekmachine optimalisatie Google: op al dit soort termen wordt regelmatig gezocht door ondernemers die met hun bedrijf graag hoger in Google willen belanden.

Een hogere positie in de zoekmachines betekent namelijk meer bezoekersverkeer, meer klanten en hogere inkomsten. En wat is er nu mooier dan dit alles gratis in je schoot geworpen te krijgen… Klinkt het echter te mooi om waar te zijn? Dan is het dat waarschijnlijk ook!

Natuurlijk zijn er vele bedrijven die inspringen op de behoefte van ondernemers met een beperkt budget. Zij adverteren daarom met gratis of bizar goedkope diensten om hoger in de zoekmachines te ranken en meer bezoekersverkeer te genereren.

Natuurlijk kan het voor deze bedrijven niet uit om veel tijd te steken in kwalitatief hoogwaardige linkbuilding of een gedegen content strategie. Vaak maken zij daarom gebruik van risicovolle geautomatiseerde processen, die ook wel omschreven worden als black hat SEO.

zoekmachine optimalisatie gratis

Zoekmachine optimalisatie gratis vormt groot risico

Een website die zich aantoonbaar schuldig maakt aan dergelijke praktijken, loopt het risico op een forse straf vanuit Google. De ranking van de site zal hierdoor in korte tijd kelderen en zelfs bij een gedragsverbetering zal het lastig zijn de site weer op het oude niveau te krijgen.

Het algoritme van Google wordt continu aangescherpt om manipulatie te detecteren. Vroeg of laat zal een website die gebruik maakt van black hat technieken dan ook tegen de lamp lopen. In dat geval zijn de gevolgen niet te overzien.

Het is daarom sterk aan te bevelen de online toekomst van je bedrijf niet af te laten hangen van een onbetrouwbare externe partij. Het is onmogelijk om solide zoekmachine optimalisatie gratis of tegen bodemprijzen te verzorgen. Bij extreem lage prijzen moeten de alarmbellen gaan rinkelen.

Een zoektocht naar twijfelachtige aanbieders met stuntprijzen is bovendien volkomen onnodig. Goede zoekmachine optimalisatie sorteert op de lange termijn namelijk altijd resultaat. Dit leidt tot een toename van klanten en inkomsten, waardoor de zoekmachine marketing zichzelf terugverdient.

Gratis zoekmachine marketing tips bij Webton

Natuurlijk vormen ook hoge prijzen geen garantie op succes. De beste methode om een betrouwbare partij voor zoekmachine optimalisatie te vinden, is het lezen van online klantenreviews. Webton heeft bijvoorbeeld een 9,6 als gemiddeld cijfer van meer dan 130 klanten!

Hierdoor weet u zeker dat u in zee gaat met een betrouwbaar bedrijf dat daadwerkelijk het resultaat levert waarnaar u op zoek bent. En wilt u desondanks zoveel mogelijk zaken met betrekking tot zoekmachine optimalisatie gratis op de kop tikken?

Lees dan eens een van de andere artikelen op deze website. De blog van Webton staat boordevol gratis informatie over zoekmachine optimalisatie en allerlei aanverwante zaken. Komt u er zelf toch niet helemaal uit? Dan helpen wij u natuurlijk graag!

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!