24-08-2012

24/08/12 – Zo kom je de zomer door

In de zomermaanden is het mogelijk dat je merkt dat er minder bezoekers naar je website komen. Dit is natuurlijk logisch, want veel mensen hebben vakantie en dit zorgt ervoor dat men minder vaak achter de computer kruipt. Ook het mooie weer draagt hier natuurlijk aan bij. Je zou ervoor kunnen kiezen om achterover te leunen en te wachten tot het aantal bezoekers weer aantrekt, of je zou van de gelegenheid gebruik kunnen maken en het beste uit de zomer kunnen halen. Hieronder 5 tips om optimaal te profiteren van de zomer.

Tip 1: Orden je inbox
Al die extra tijd zorgt ervoor dat je nu taken kan doen waar je normaal niet zo snel aan toe komt, zoals het opschonen van je inbox. Een volle inbox is niet overzichtelijk en draagt dus niet bij aan je productiviteit. Een aantal tips voor het voorkomen van een volle inbox:

  • Las 3 vaste momenten per dag in om je e-mail te checken. Dit voorkomt dat je de hele dag bezig bent met het verwerken van e-mail en zorgt ervoor dat je meer gefocust bent op het werk waar je mee bezig bent.
  • Bepaal direct welke actie je onderneemt wanneer je een e-mail opent. Is het slechts een paar minuten werk, beantwoord de e-mail dan meteen. Kost het beantwoorden van de e-mail toch meer tijd, markeer deze dan en voeg het toe aan je takenlijst.
  • Sluit de dag af met een lege inbox. Zo weet je dat alle e-mail is verwerkt en begin je de volgende dag overzichtelijk.

Tip 2: Controleer je identiteit
In een tijd waarin Social Media erg populair zijn, hebben de meeste bedrijven minstens één of meer Social Media pagina’s. Loop deze sociale netwerken nog eens na en kijk of alle informatie die erop staat nog klopt. Ben je nog wie je zegt dat je bent? Daarnaast is het ook belangrijk dat al deze pagina’s, inclusief je eigen website, dezelfde identiteit uitstralen. Daarnaast is het ook een mooie gelegenheid om even stil te staan bij je identiteit. Ben je nog steeds tevreden met deze identiteit of is het tijd voor verandering of vernieuwing?

Tip 3: Controleer je databases
Veel bedrijven bezitten diverse databases met daarin bijvoorbeeld informatie over klanten. De extra tijd in de zomer biedt de mogelijkheid om deze databases nog eens na te lopen en waar mogelijk aan te vullen en ze ook met elkaar te vergelijken. Overbodige informatie kan uit de databases verwijderd worden en nieuwe informatie kan zorgen voor een nog betere band met de klant.

Tip 4: Maak gebruik van de zomer
De zomer biedt je als bedrijf ook vele kansen. Zo is het mogelijk om nieuwe zomeracties te bedenken of speciale kortingen te geven. Daarnaast kan je ook de website, nieuwsbrief of brochures opfleuren door het een zomerse lay-out te geven. Zo hou je de klanten alert.

Tip 5: Organiseer een brainstorm sessie
Maak gebruik van de creativiteit die er binnen je bedrijf aanwezig is en organiseer een brainstorm sessie. Ongetwijfeld zullen je werknemers met goede acties of ideeën aankomen die een meerwaarde kunnen zijn voor het bedrijf. Ideeën die bijvoorbeeld uit zo’n brainstorm sessie naar voren kunnen komen zijn: een vakantiefoto-actie op Facebook, het weggeven van een zomerse goodiebag via een prijsvraag, het versturen van online vakantie e-cards, etc. Kortom, er zijn ideeën genoeg om de zomer juist in het voordeel te gebruiken, aarzel niet!

Bron: Karelgeenen.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!