10-09-2013

10/09/13 – Nieuwe website Sprekersplatform

Webton ontwikkelt nieuwe website Sprekersplatform

“Door de website geschikt te maken voor zoekmachines, kan Sprekersplatform nieuwe klandizie genereren.”

Sprekersplatform.nl bemiddelt sprekers die optimaal aansluiten op de wensen en doelgroep van de klant. Zo levert het bedrijf maatwerkconcepten voor bijeenkomsten, maar ook diverse diensten en producten voor, tijdens en na een evenement. Met een exclusief aanbod van meer dan 500 sprekers uit een diversiteit aan branches zoals ondernemen, duurzaamheid, communicatie en motivatie kunnen de sprekers elke gewenste rol tijdens een evenement bekleden. Als grote speler in de markt had Sprekersplatform behoefte aan een website van passende kwaliteit. Directeur Ton Heerze van Webton Internetdesign vertelt hoe zijn bedrijf de nieuwe website ontwikkelde.

In een digitaal tijdperk waarin de technische ontwikkelingen niet bij te benen zijn, is een website al snel verouderd. Zo ook het uiterlijk van de oude website van Sprekersplatform, dat derhalve in een nieuw jasje gestoken diende te worden. Heerze: “De oude website was ongeveer 4 tot 5 jaar oud. Op zich valt dit nog mee, maar anno 2013 kun je natuurlijk veel meer met een website doen dan destijds. Zo worden beeldschermen steeds groter, waardoor er ook op grafisch gebied steeds meer mogelijkheden zijn voor ontwerpers. We hebben de website dan ook zorgvuldig geanalyseerd en vervolgens een complete make-over gegeven.”

Uitgebreide functionaliteit

Niet alleen het uiterlijk, maar ook het technische gedeelte van de website was voor verbetering vatbaar, herinnert Heerze zich. “De belangrijkste activiteit van Sprekersplatform is het bemiddelen van sprekers, dus het is van groot belang dat de website in alle informatie voorziet waar geïnteresseerde partijen behoefte aan zouden kunnen hebben. Om dit te ondersteunen hebben wij een database ontwikkeld die alle sprekers bevat die zijn aangesloten bij Sprekersplatform. Elke spreker is voorzien van uitgebreide informatie, zodat mensen niet alleen een bekende naam kunnen inhuren, maar ook daadwerkelijk kunnen zien in welke onderwerpen de spreker thuis is en welke rol hij of zij bij voorkeur bekleedt. Het gaat dus een stuk verder dan het tonen van een overzicht van sprekers met een bepaalde prijs erbij. Om het zoekproces nog verder te vergemakkelijken voor bezoekers van de website, heeft Webton zoekfunctionaliteit in de website geïntegreerd die het mogelijk maakt om sprekers te zoeken op basis van thema of rol. Zo kan er veel gerichter worden gezocht naar sprekers met specifieke kennis of expertise en komen mensen eerder in contact met sprekers die wellicht minder voor de hand liggen, maar inhoudelijk veel te bieden hebben.”

Eenvoudig beheer

De website is op dusdanige wijze gebouwd dat Sprekersplatform de website zelf eenvoudig kan onderhouden. “Het achterliggende CMS (Content Management System, red.) is WordPress. Dit systeem staat bekend om zijn toegankelijkheid en gebruiksgemak. In het geval van Sprekersplatform is dit erg praktisch; als er immers een spreker bijkomt of er actualiteiten moeten worden toegevoegd aan de website, kan een medewerker van Sprekersplatform dit heel eenvoudig zelf doen en is men niet afhankelijk van ons om de inhoud van de website bij te werken.”

Top 10-notering

Specifieke aandacht is uitgegaan naar het zoekmachinevriendelijk maken van de website, onthult Heerze. “97% van de Nederlanders oriënteert zich nog altijd via Google. Dit geldt dus ook voor zakenmensen die een spreker willen inhuren. Door de website geschikt te maken voor zoekmachines, kan Sprekersplatform nieuwe klandizie genereren doordat de kans heel groot is dat mensen die op zoek zijn naar een spreker bij Sprekersplatform uitkomen. De website is onder meer zoekmachinevriendelijk gemaakt door rekening te houden met de benaming van de URL’s (het adres van verschillende pagina’s van de website, red.) en de teksten uniek te maken. Een andere methode om de website vindbaar te maken is linkbuilding, deze techniek willen we in de nabije toekomst ook gaan implementeren voor Sprekersplatform. Al eerder hebben wij deze techniek met succes ingezet voor verschillende van onze klanten, met als resultaat fantastische top 10-noteringen in Google.”

Robert Tjalsma

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!