1 minuten

Websites zonder SSL onveilig vanaf 1 juli 2018

Vanaf 1 juli 2018 zal Google Chrome alle websites die geen gebruik maken van een SSL-certificaat expliciet als onveilig tonen. Vóór de domeinnaam verschijnt vanaf die datum in de adresbalk de tekst: ‘Niet veilig‘. Dit is iets wat je als eigenaar/houder van een website niet wilt.

https

Hoe zie je of een website een SSL-certificaat heeft?

Een website met een SSL-certificaat toont een groen slotje in de adresbalk en de url begint met https in plaats van http. Voordelen van het gebruik van een SSL-certificaat zijn dat de bezoeker van de website weet dat de domeinnaam in de adresbalk overeenkomt met de website die hij bezoekt en dat het verkeer naar die website versleuteld is. Overigens is het voor websites waar persoonsgegevens worden uitgewisseld, bijvoorbeeld via een webformulier, verplicht om deze uitwisseling te versleutelen.

veilige site ssl

Wat kost een SSL-certificaat?

Een SSL-certificaat neem je ieder jaar opnieuw af bij je domeinnaam- en/of hostingprovider. De jaarlijkse kosten zijn € 49,-. De eenmalige instelkosten bedragen € 99,- (onder voorbehoud van waar nu de domeinnaam en hosting geregeld is).

De tarieven zijn excl. 21% btw. Neem contact op met de mensen van Webton om de mogelijkheden te bespreken!

Ton Heerze

Over de auteur

Ton Heerze
Eigenaar en oprichter

In 1999 heb ik Webton opgericht. Het verbeteren van organische vindbaarheid in Google is een passie van me waarmee ik graag andere bedrijven ook verder help!

138 artikelen

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reageren
STRATEGY DIGITAL DESIGN
Deel dit artikel