14-11-2011

14/11/11 – Website van het Jaar

Afgelopen donderdag werden in de Amsterdamse Beurs van Berlage weer de prijzen voor ‘Website van het Jaar’ uitgereikt. Deze verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door MetrixLab in samenwerking met Emerce. Grote winnaar dit jaar was de website Tweakers.net.

De ‘Website van het Jaar’ verkiezing is een publieksprijs. Het Nederlandse publiek kan in 22 categorieën stemmen op de, in hun ogen, beste website in die categorie. Op websitevanhetjaar.nl brachten dit jaar 700.000 Nederlanders hun stem uit. Niet alleen populariteit, maar ook kwaliteit van de websites wordt gemeten. De ‘Website van het Jaar’ is hierbij de hoofdprijs. Ook dit jaar verkoos het Nederlands publiek, net als in 2009, de website tweakers.net als beste website van het jaar. Tweakers.net is een informaticawebsite met daarop onder andere nieuws, reviews, een prijsvergelijker, een vacaturebank en een populair forum.

Uiteraard waren er in andere categorieën ook winnaars. Zo won in de categorie populairste  mobiele website de weersite Buienradar.nl, NU.nl won hierbij de prijs voor beste mobiele website. Ook Google viel dit jaar in de prijzen. Niet alleen was Google Maps de beste website in Weer & Verkeer, zoekmachine Google overtrof alle concurrenten in de categorie Vinden & Zoeken.

YouTube blijkt ook een populaire website, dit is te zien aan de overwinning in de categorie populairste entertainment website. DeSpeld won in deze categorie de titel voor beste website. Ook de overheid is uiteraard sterk vertegenwoordigd op het internet, vandaar ook de categorie overheid. In deze categorie won Belastingdienst.nl de prijs voor populairste website en Consuwijzer.nl die voor beste website. Facebook blijkt in de categorie Communities & Sociale Netwerken de populairste website onder het Nederlands publiek.

Grote winnaars van de voorgaande edities van de ‘Website van het Jaar’ verkiezing zijn onder andere NU.nl, Google en Hyves.

Bron: Nu.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!