18-06-2015

Website maken middels WordPress

Uw website maken met WordPress

wordpress website makenEen website maken met WordPress is voor iedereen weggelegd. Maar het maken van een WordPress site stopt niet bij het installeren van WordPress en het kiezen van een passend thema. Sterker nog: dat is wanneer het echte werk pas begint…
Wil jij een succesvolle website maken met WordPress? Lees dan deze WordPress handleiding om je te kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Website maken met WordPress handleiding

Meer dan de helft van alle websites ter wereld draait op het Content Management System (CMS) WordPress. Dit zegt enerzijds iets over de toegankelijkheid van WordPress, anderzijds maakt het duidelijk dat het gebruik van dit CMS nog geen garantie is voor succes. Want van al deze websites die WordPress gebruiken, vertolkt een groot gedeelte een rol in de anonimiteit.

Website maken met WordPress gratis

Goed, WordPress is dus geen garantie voor succes. Maar dat je er zeer succesvol mee kunt zijn, staat buiten kijf. Vele grote websites zijn gemaakt met WordPress en doordat het bovendien een open source CMS betreft, is WordPress geheel gratis verkrijgbaar. Ook niet onbelangrijk voor de hobbyist of prijsbewuste internetondernemer!

Als je een professionele website met WordPress wilt maken, zijn alle basisingrediënten voor succes dus aanwezig. Maar hoe val je nu op tussen alle andere WordPress websites?

  1. Zorg dat je website qua inhoud, ontwerp en functionaliteit aantoonbaar beter en professioneler is dan het gros van de websites.
  2. Zorg dat je hoger rankt in Google dan concurrerende websites. Deze twee doelstellingen gaan vaak prima samen en in dit artikel lichten wij toe hoe je ze kunt verwezenlijken.
  3. Lees hier enkele misvattingen over WordPress websites

Professionele website maken met WordPress

Een professionele website onderscheidt zich door een doordachte structuur, snelle navigatie en het bieden van bijzondere functionaliteiten die een meerwaarde vormen voor de bezoeker. In onze andere handleiding voor WordPress hebben we reeds uitgelegd hoe je een logische structuur en snelle navigatie kunt bewerkstelligen met behulp van pagina’s en menu’s.

WordPress widgets toevoegen

widgetsEen andere manier om structuur aan te brengen in je WordPress website én tegelijkertijd extra functionaliteit aan de bezoeker te bieden, is door het toevoegen van WordPress widgets. Widgets zijn de elementen die je vaak aan weerskanten van WordPress websites ziet staan. Denk aan items zoals: ‘Populaire berichten’, ‘Laatste reacties’ en ‘Lees ook eens…’.

Dit soort items zijn zeer populair en krijgen meestal veel clicks. Bij het maken van een website met WordPress, zijn widgets dan ook een van de belangrijkste onderdelen om toe te voegen. Doe dit door in het administratiegedeelte van WordPress naar Weergave – Widgets te gaan. Net als menu-items, zijn widgets te verslepen met de muisaanwijzer. Zo kun je ze heel eenvoudig naar de gewenste locatie op je WordPress website slepen.

WordPress plugins installeren

Wordpress pluginsBij een website maken met WordPress, hoort vaak ook het installeren van WordPress plugins. Deze plugins bieden namelijk extra functionaliteiten die niet bij de standaard installatie zijn inbegrepen en tillen hierdoor jouw WordPress site naar een hoger niveau.

De mogelijkheden van WordPress plugins zijn werkelijk eindeloos. Of het nu om een SEO-plugin, een contactformulier, een social media koppeling of een spamfilter gaat: voor elke behoefte is een passende WordPress plugin beschikbaar.

Beste WordPress plugins

De bekendste plugins worden tegenwoordig standaard door veel webmasters van WordPress websites geïnstalleerd. Denk bijvoorbeeld aan populaire plugins zoals WordPress SEO by Yoast, Google Analytics for WordPress en W3 Total Cache. Mensen die een website maken met WordPress, doen er goed aan deze plugins eens uit te proberen.

Een WordPress plugin installeren is heel eenvoudig. Voor automatische installatie ga je in het administratiegedeelte naar Plugins – Nieuwe plugin. Hier kun je plugins zoeken in de WordPress Plugins Directory. Heb je een geschikte plugin gevonden, klik je op ‘Installeren’. Na installatie moet de plugin nog wel geactiveerd worden! Dit doe je via de knop ‘Plugin activeren’.

Prefereer jij een handmatige installatie? Zoek dan geen plugins in de WordPress Plugins Directory, maar klik op ‘Uploaden’ en selecteer het bestand van de door jou reeds gedownloade plugin. Volg daarna dezelfde stappen als hierboven.

WordPress permalinks aanpassen

Het doel van de maatregelen die in dit artikel worden besproken, is het verbeteren van de structuur van je WordPress website en het hoger ranken in Google. Het instellen van permalinks kan aan beide doelstellingen een grote bijdrage leveren.

Een permalink is in feite niets anders dan het adres van jouw WordPress website. Standaard wijst WordPress aan elk bericht een geautomatiseerd adres toe, bijvoorbeeld: http://www.websitemakenmetwordpress.nl/p=123. Een dergelijk adres oogt niet erg aantrekkelijk en is bovendien weinig relevant.

Het aanpassen van permalinks lost dit probleem op. Ga in het administratiegedeelte naar Instellingen – Permalinks en kies daar voor ‘Berichtnaam’. Vanaf nu wordt het adres van een webpagina gebaseerd op de naam van het bijbehorende bericht, zoals bijvoorbeeld: http://www.websitemakenmetwordpress.nl/naamvanmijnbericht.

Deze ogenschijnlijk simpele aanpassing zal flink helpen om jouw website hoger in Google te laten ranken! Zo zie je maar: soms maken kleine dingen echt het verschil.

Na het maken van je wordpress website, moet deze ook voor iedereen op het internet bereikbaar zijn en dus op een webhosting pakket geplaatst worden Wij adviseren hiervoor goedkope WordPress webhosting.

WordPress website laten maken

Je hebt het inmiddels al in de gaten: een website maken met WordPress vergt meer dan een snelle installatie en het verslepen van enkele menu-items.

Hoewel WordPress een relatief gebruiksvriendelijk CMS is, zal het zelf maken van een WordPress website nog steeds de nodige tijd in beslag nemen. Bovendien zal het eindresultaat altijd minder zijn dan wanneer je een WordPress website laat maken door een professioneel webdesign bureau zoals Webton. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op via info@webton.nl of bel naar 074 – 3030400.

WordPress website voorbeelden

Inspiratie opdoen? Bekijk het uitgebreide portfolio van websites die wij gemaakt hebben met behulp van WordPress.

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!