4 minuten

De webdesigner en webdesigners van Webton

De webdesigner van Webton levert professioneel en betaalbaar webdesign met alle diensten die daarbij horen. Ook voor u. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan.

Wat is een webdesigner en wat doet hij precies?

Een goede webdesigner zorgt ervoor dat uw website ook aansluit bij uw huisstijl en dit is bij de webdesigners van Webton niet anders. Heeft u nog geen uitgesproken huisstijl, of wilt u deze juist veranderen? Ook hiermee helpen onze grafische vormgevers u graag verder.

nietvergetenUit onderzoek is gebleven dat 90% van de mensen voor het eerst een bezoek aan een website brengt via een zoekmachine. Webton hecht daarom veel waarde aan zoekmachine marketing. Niet alleen zorgen zij ervoor dat u een professionele en aantrekkelijk uitziende website krijgt, ook zorgen onze website bouwers ervoor dat uw website een hogere positie in zoekmachines verkrijgt door middel van linkbuilding.

De meerwaarde van een goede vormgever

Een goede webdesigner biedt dus veel meerwaarde, maar wat maakt een webdesigner nu precies goed? Het is een vakgebied dat verder gaat dan het bedenken en ontwerpen van een fraai ogende website. De website kan immers nog zo mooi zijn, als mensen hem niet weten te vinden sorteert de site geen enkel effect. De website moet daarom ook gebruiksvriendelijk en toegankelijk zijn voor bezoekers. En om deze bezoekers op de website te krijgen, zal de website geoptimaliseerd moeten zijn voor bekende zoekmachines zoals Google. Een goede webdesigner houdt rekening met al deze facetten en heeft naast creatieve vaardigheden ook de nodige technische kennis in huis.

Creatieve vormgever

Ook creativiteit is natuurlijk een onontbeerlijke eigenschap voor een vormgever. Het is een vak apart om een grafisch ontwerp neer te zetten dat naadloos aansluit op de identiteit en het imago van een bedrijf. Omdat sommige opdrachtgevers zeer uiteenlopende doelgroepen hebben, kan het soms lastig zijn een ontwerp te maken dat iedereen tevreden stelt. In dergelijke gevallen is een standaard ontwerp niet voldoende maar moet er een maatwerkoplossing gevonden worden. Webdesigners die daar keer op keer weer in slagen, zijn gezegend met een flinke portie creativiteit.

Communicatie is belangrijk

Er wordt echter meer gevraagd van webdesigners, want vaak dienen creatieve ideeën aan een opdrachtgever gepresenteerd te worden. Ook moet de wensenlijst van de opdrachtgever geïnventariseerd worden en moet er nauw worden samengewerkt met collega’s om uiteindelijk een product af te leveren dat voldoet aan alle verwachtingen van de klant. Communicatieve vaardigheden en een zekere mate van flexibiliteit komen hierbij dus goed van pas!

Webdesigner gezocht? Denk aan de mobiele bezoeker!

Anno 2019 stellen bezoekers andere eisen aan een website dan vijf jaar geleden. Het verschil zit hem onder meer in de opkomst van mobiele apparaten. Vrijwel iedereen gebruikt tegenwoordig smartphones en tablets en inmiddels is ongeveer 60% van uw websitebezoekers van een mobiel device afkomstig.

Het ontwerpen van een website die goed wordt weergegeven op een desktop computer is dan ook niet meer voldoende. Minstens zo belangrijk is een optimale weergave op de kleine schermen van mobiele apparaten. Sommige webdesigners creëren hiertoe, naast een ‘reguliere’ versie, ook een mobiele versie van een site. Dit brengt echter onnodig veel tijd en kosten met zich mee.

De taken van een goede webdesigner: responsive webdesign

Een belangrijke kerncompetentie van een professionele webdesigner is tegenwoordig dan ook responsive webdesign. Deze ontwerpstroming maakt het mogelijk om één website te ontwerpen, die zowel op desktop als mobiel uitstekend wordt weergegeven. Dat komt omdat het siteontwerp schaalt; het past zich automatisch aan op basis van de schermgrootte van het gebruikte apparaat.

Responsive webdesign voor een goede weergave op mobiele apparaten

Hoewel responsive design de inzet van deskundige webdesigners vereist, bespaart het over het geheel genomen veel tijd en geld. U betaalt één vast bedrag voor een website die voor elke bezoeker optimaal wordt weergegeven én die op de toekomst is voorbereid. Bij Webton maken we tegenwoordig alleen nog responsive sites, zodat u met uw website vele jaren vooruit kunt.

Webton levert de beste webdesigners!

Nu u eenmaal weet over welke eigenschappen een topwebdesigner dient te beschikken, bent u zelf in staat om te beoordelen met welke webdesignbureau u in zee wilt gaan. Bij Webton zijn alle webdesigners zorgvuldig geselecteerd op de eerder genoemde competenties en bent u verzekerd van de allerhoogste kwaliteit. Doordat wij diverse specialismen in eigen huis hebben, kunnen wij een state-of-the-art website ontwerp én de complete technische implementatie hiervan verzorgen. Zo kunt u bij één partij terecht voor al uw online wensen. Via één contactpersoon die u helpt bij al uw vragen. Meer weten? Neem dan contact op met een van onze webdesigners via info@webton.nl of bel naar 074 – 3030 400

Ton Heerze

Over de auteur

Ton Heerze
Eigenaar en oprichter

In 1999 heb ik Webton opgericht. Het verbeteren van organische vindbaarheid in Google is een passie van me waarmee ik graag andere bedrijven ook verder help!

138 artikelen

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reageren
STRATEGY DIGITAL DESIGN
Deel dit artikel