25-09-2017

Wat zijn Custom Post Types en Taxonomieën?

Het eerste dat opvalt aan een website is het design ervan. Maar voor een succesvolle website is meer vereist dan alleen een mooi ontwerp. Minstens zo belangrijk is een goede structuur, zodat de informatie voor zowel bezoekers als beheerders optimaal is geordend.

Mede daarom is het een goed idee om een website op maat te laten maken. Een websitebouwer zoals Webton ontwikkelt maatwerk websites die zich onderscheiden door een heldere informatiestructuur. Wij maken hiervoor gebruik van functionaliteiten in WordPress zoals Custom Post Types en Taxonomieën. Hieronder lichten we die nader toe en bespreken we de diverse voordelen.

taxonomie

Wat zijn Custom Post Types?

Custom Post Types bestaan sinds WordPress 3.0 en maken het mogelijk om content op basis van type in te delen. Berichten en pagina’s zijn twee content types die reeds standaard in WordPress zijn verwerkt, maar nieuwe types kunnen onbeperkt worden toegevoegd. Dat is handig, want hierdoor kunnen maatwerk onderdelen worden gecreëerd die een meerwaarde vormen voor een bepaalde website.

In de praktijk betekent dit dat klanten van Webton speciale knoppen in de beheeromgeving van hun website krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘Projecten’, ‘Referenties’ of ‘Evenementen’. Elk onderdeel kan worden voorzien van specifieke velden voor extra functionaliteiten.

custom post types wordpressEen website op maat met Custom Post Types biedt verschillende voordelen. Niet alleen is er sprake van een duidelijke navigatiestructuur voor de bezoeker, maar ook is het toevoegen en bewerken van content voor beheerders een fluitje van een cent. Het opdelen van de content dwingt bovendien om beter na te denken over de inhoud. Een win-winsituatie!

Wat zijn Taxonomieën?

Taxonomieën bestaan al geruime tijd in WordPress en maken het mogelijk om content op een website te groeperen en ordenen. Tags en categorieën zijn twee taxonomieën die reeds standaard in WordPress zijn verwerkt, maar nieuwe varianten kunnen onbeperkt worden toegevoegd. Hierdoor is het makkelijker om een heldere informatiestructuur op een website te creëren.

In de praktijk betekent dit dat klanten van Webton speciale taxonomieën kunnen toewijzen aan content op pagina’s zoals referentiepagina’s. Denk bij een dakbedekkingsbedrijf bijvoorbeeld aan de optie om de informatie op de referentiepagina te filteren op verschillende diensten zoals dakbedekking, dakisolatie en dakgootrenovatie.

Op deze manier is het mogelijk om binnen het Custom Post Type ‘Referenties’ een onderverdeling te maken in verschillende diensten. Op het moment dat twee referenties dezelfde taxonomie hebben, ontstaat er een verband en worden deze referenties gegroepeerd weergegeven op de referentiepagina.

Website op maat met Custom Post Types en Taxonomieën

Custom Post Types en taxonomieën bieden grote voordelen als het gaat om de structurering en gebundelde presentatie van grote hoeveelheden informatie op een website. Beide functionaliteiten versterken elkaar en zorgen ervoor dat het ordenen van content makkelijker verloopt.

In de praktijk resulteert dit niet alleen in een makkelijker websitebeheer, maar ook in een betere gebruikerservaring voor bezoekers. Zij navigeren sneller op de website en worden eerder gewezen op gerelateerde content. Hierdoor blijven ze langer op de site en neemt de kans toe dat ze converteren naar klanten.

Uiteraard zijn er nog vele andere voordelen verbonden aan een maatwerk website. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op via info@webton.nl of bel naar 074 – 3030400.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!