2 minuten

Wat is Tumblr?

Soms zie je blogs voorbij komen die je aandacht trekken. Meestal is dat omdat je de inhoud interessant vindt en schenk je verder geen aandacht aan de bijbehorende website. De kans is echter groot dat het om Tumblr gaat, want deze kruising tussen een sociaal medium en microblogging site wint de laatste jaren sterk aan populariteit. Wat Tumblr precies is en hoe het werkt? Dat lees je in dit artikel!

wat is tumblr

Wat is Tumblr precies? Een korte wiki

Tumblr is een microblogging systeem en sociaal netwerk dat al in 2006 werd opgericht. In 2013 werd het overgenomen door Yahoo, dat het potentieel zag in de unieke benadering van het platform. De website maakt het namelijk mogelijk om vrijwel elke gewenste vorm van content (tekst, links, audio, video en afbeeldingen) op eenvoudige wijze met anderen te delen.

Dit resulteert in bijzondere blogs die overgoten zijn met een kenmerkende Tumblr-saus. De nadruk van het systeem ligt op het visuele aspect en hierdoor kun je content op een veelvoud van manieren creëren en bewerken. Inmiddels staan er bijna 400 miljoen blogs op de website en is dit aantal momenteel nog altijd groeiende.

Het grootste voordeel van Tumblr zit hem in de intuïtieve gebruikersprocessen ten opzichte van andere blog- en social media-platforms. Het is bijzonder makkelijk om originele en creatieve content te creëren en dat maakt de site toegankelijk voor doelgroepen uit een breed scala aan leeftijdsklassen. Met name bij jongeren is het netwerk zeer geliefd.

Hoe werkt Tumblr?

Wil jij Tumblr ook uitproberen? Dan moet je net als bij vergelijkbare sites eerst een account aanmaken. Wel is dit volledig gratis en anoniem. Na het aanmaken van je account kun jij je eerste Tumblelog creëren. Je hebt hiervoor 7 verschillende berichttypen tot je beschikking: tekst, foto, citaat, link, chat, audio en video.

Met behulp van deze berichttypen kun je zelf nieuwe content maken of bestaande content bewerken. Door gebruik te maken van de linkfunctie kun je bijvoorbeeld een bestaand artikel als uitgangspunt nemen en dit naar eigen inzicht aanpassen en verfraaien. Hierbij kun je ook zelf de HTML-code wijzigen, waardoor je jouw Tumblelog van elk denkbaar uiterlijk kunt voorzien.

Wat is het nut van Tumblr?

Tumblr verenigt de kenmerken van een blogplatform met die van een sociaal netwerk en biedt daarmee een veelzijdige oplossing voor het creëren, bewerken en delen van content. De intuïtieve werkwijze zorgt ervoor dat de website met name populair is bij jongere generaties. Voor bedrijven die zich op deze doelgroepen richten, is aanwezigheid op Tumblr dan ook van toenemend belang.

Ton Heerze

Over de auteur

Ton Heerze
Eigenaar en oprichter

In 1999 heb ik Webton opgericht. Het verbeteren van organische vindbaarheid in Google is een passie van me waarmee ik graag andere bedrijven ook verder help!

138 artikelen

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reageren
STRATEGY DIGITAL DESIGN
Deel dit artikel