2 minuten

Wat is Google Website?

Meer dan 60% van de kleine bedrijven wereldwijd beschikt niet over een eigen website. Dat blijkt uit onderzoek van Google. Omdat een site tegenwoordig voor elk bedrijf essentieel is, heeft Google besloten daar iets aan te doen. De zoekgigant heeft een nieuwe tool ontwikkeld, waarmee een simpele bedrijfswebsite in enkele muisklikken gestart kan worden.

Google Website

Onderdeel van Google Mijn Bedrijf

De nieuwe tool van Google, simpelweg Website genaamd, is volledig gratis in gebruik en geschikt voor zowel desktop als mobiel. Het is een onderdeel van Google Mijn Bedrijf, waardoor een aanmelding hiervoor noodzakelijk is om de functionaliteit te kunnen gebruiken. Met het oog op vindbaarheid in de lokale zoekresultaten, is dit echter iets waarbij elk modern bedrijf al ingeschreven zou moeten staan.

De integratie met Google Mijn Bedrijf betekent ook dat je bedrijfsprofiel volledig ingevuld moet zijn. Bij de creatie van je website haalt de tool gegevens uit je profiel, waardoor lege velden geen optie meer zijn. Je kunt de automatisch gegenereerde website vervolgens naar smaak aanpassen met behulp van thema’s, afbeeldingen en tekst.

Aanmelden voor Google Website

Als jij je naar aanleiding van dit bericht besluit aan te melden bij Mijn Bedrijf, nodigt Google je automatisch uit om een bijbehorende website te creëren. Als je reeds een bedrijfsprofiel hebt aangemaakt, vereist het maken van een nieuwe site slechts twee stappen:

  • Login op Google Mijn Bedrijf
  • Klik in het menu aan de linkerzijde op ‘Website’

Ben je toevallig al ingelogd op Mijn Bedrijf tijdens het lezen van dit artikel? Klik dan op deze link om direct te beginnen met het maken van je website. Volg de instructies op het scherm en binnen enkele minuten wordt jouw website aangemaakt.

Standaard kun je de volgende URL-structuur verwachten: ‘jouwbedrijfsnaam.business.site’. Voor een professionelere uitstraling is het daarnaast mogelijk via het Instellingen-menu een eigen domeinnaam aan te schaffen. Google koppelt dit domein dan automatisch aan je nieuwe website.

Wat zijn de voordelen en nadelen van Google Website?

Google’s nieuwe tool heeft zowel voordelen als nadelen. Hieronder zetten we deze in een kort overzicht voor je op een rijtje:

Voordelen

  • Keuze uit 10 gratis thema’s voor controle over het uiterlijk van je website
  • Mogelijkheid om zelf nieuwe content toe te voegen in de vorm van tekst of afbeeldingen
  • Automatische koppeling met Google Mijn Bedrijf (belangrijke informatie zoals openingstijden, contactgegevens en routebeschrijving wordt allemaal weergegeven)

Nadelen

Conclusie

Google Website is een waardevol hulpmiddel voor bedrijven die niet het budget hebben om een professionele website te laten maken. De tool is gratis, snel en makkelijk te gebruiken. Als een professioneel webdesign en een goede vindbaarheid in de zoekresultaten echter een vereiste zijn, schiet Google Website tekort. Het inschakelen van een gespecialiseerde websitebouwer zoals Webton is in dat geval nog altijd de beste keuze.

Ton Heerze

Over de auteur

Ton Heerze
Eigenaar en oprichter

In 1999 heb ik Webton opgericht. Het verbeteren van organische vindbaarheid in Google is een passie van me waarmee ik graag andere bedrijven ook verder help!

138 artikelen

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reageren
STRATEGY DIGITAL DESIGN
Deel dit artikel