23-04-2009

23/04/09 – Wat is Google AdWords?

Wat is Google Adwords?

U heeft de tegoedcoupon van Google AdWords misschien wel eens gezien of zelf ontvangen, maar wat betekent ‘Google AdWords’ nu eigenlijk?

Google AdWords (ook wel ‘gesponsorde koppelingen’ genoemd) is een snelle en eenvoudige manier om te adverteren op Google, ongeacht uw budget. AdWords advertenties worden weergegeven bij de zoekresultaten van Google. U ziet deze vaak aan de rechterkant in zoekmachine Google verschijnen. De laatste maanden worden de eerste AdWords advertenties ook bovenin weergegeven.

Met Google AdWords bereiken uw advertenties een groot publiek via de zoekopdrachten die elke dag worden uitgevoerd op Google. Wanneer u een AdWords advertentie maakt die op Google moet worden weergegeven, selecteert u de zoekwoorden waarvoor uw advertentie wordt weergegeven, en geeft u het maximumbedrag op dat u bereid bent te betalen voor elke klik. U betaalt dus alleen aan Google wanneer iemand op uw advertentie klikt.

U zult wel begrijpen dat Google de lachende derde is. Concurrenten bieden op bepaalde trefwoorden tegen elkaar op. Voor de zoekterm ‘geld lenen’ betaalt u voor de eerste positie 18 euro per klik. Het is dus zeer belangrijk om een goede AdWords campagne in te stellen en deze goed bij te houden anders kunnen de kosten nog wel eens hoog oplopen.

Wilt u advies over het instellen van een AdWords campagne? Neemt u dan eens vrijblijvend contact met Webton op.

Ton Heerze
Directeur Webton.nl

adwords

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!