Wat is een SEO-specialist?

Als ondernemer is je er veel aan gelegen om zo hoog mogelijk in Google te komen. Want je weet: een hoge positie in de zoekresultaten is de eerste stap naar meer bezoekers, klanten en omzet. Maar hoe pak je dit aan? Simpel, je schakelt de hulp in van een expert die al vaker met dit bijltje heeft gehakt. Iemand die weet hoe hij jouw site bovenaan in Google brengt en liefst over een bewezen track record beschikt. Kortom: een SEO-specialist.

wat is een seo specialist

Wat is een SEO-specialist precies?

Een SEO-specialist is iemand die gespecialiseerd is in SEO. Dit is de afkorting voor het Engelse begrip Search Engine Optimization, wat in het Nederlands ook wel bekend staat als zoekmachine optimalisatie. Een specialist in SEO is gespecialiseerd in het optimaliseren van websites. Het doel is altijd om de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google waar mogelijk te verhogen.

SEO is een breed vakgebied dat bestaat uit meerdere subdisciplines. Daarom werkt een SEO-specialist soms ook onder de titel online marketeer. Dit geeft al aan dat zijn werk in principe het hele domein van de online marketing bestrijkt. Hieronder vallen specialismen als linkbuilding, content marketing en vele andere marketingvormen. Niet elke online marketeer is in al deze subdisciplines gespecialiseerd.

Wat moet een SEO-specialist kosten?

Bij de keuze voor een SEO-specialist, is het van belang je doelstellingen eerst helder te formuleren. Wil je bijvoorbeeld jouw linkprofiel verbeteren, sterke content creëren of technische verbeteringen aanbrengen op je website? Het is verstandig om een partij te kiezen die specifiek in het bijbehorende vakgebied is gespecialiseerd.

Als je nog niet weet op welke manier je precies hoger in Google wilt komen, kun jij je hierover ook door een online marketeer laten adviseren. De meest effectieve strategie is vaak een combinatie van meerdere van bovengenoemde marketingvormen, maar dit resulteert ook in hogere kosten. Het exacte kostenplaatje hangt af van de expert waarmee je in zee gaat en de diensten die hij precies levert.

Waarom een SEO-specialist inhuren?

Er kunnen tal van redenen zijn waarom je hoger in Google wilt komen. Wat jouw motivatie ook is; het inhuren van een SEO-specialist is de meest veilige tactiek. Het algoritme van de zoekmachine is uiterst complex en weegt honderden factoren mee bij het bepalen van de positie van je website. Als ondernemer heb je eenvoudigweg niet voldoende tijd om je in dit continu evoluerende vakgebied te bekwamen.

Een online marketeer heeft dat wel. De SEO-specialisten bij Webton zijn elke dag weer bezig met het toepassen van de laatste inzichten op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Dat doen wij met succes, want wij hebben al voor vele klanten prachtige topposities in Google gerealiseerd. Ook het feit dat wij zelf op competitieve zoektermen hoog scoren in de zoekresultaten wekt vertrouwen.

Hoewel SEO nog altijd de beste strategie is om op lange termijn duurzaam organisch bezoekersverkeer te genereren, kan het zijn dat jouw onderneming meer gebaat is bij de korte termijn. In dat geval is SEA (Search Engine Advertising ofwel zoekmachine adverteren) een uitstekende manier om direct bovenaan in de zoekmachine te komen. Ook hiervoor levert Webton SEA-specialisten die jou op maat kunnen bedienen.

Wil je weten wat onze SEO- en SEA-specialisten concreet voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact op en laat je vrijblijvend adviseren. Stuur een mailtje naar info@webton.nl of bel ons op 074 – 3030400.

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!