10-07-2008

10/07/08 – Wat betekent ‘PageRank’?

U heeft het vast wel eens gehoord. Webdesigners die praten over de ‘Pagerank’ van een website. Maar wat houdt dit begrip nu eigenlijk in? Een Pagerank is een indicatiecijfer dat Google geeft voor de belangrijkheid van een website. Op deze manier ordent Google de websites in Google op hun belangrijkheid.

Het Pagerank cijfer loopt van 0 tot en met 10. Indien een website van een bedrijf een Pagerank heeft van 5 (en dit is in tegenstelling tot een rapportcijfer vrij hoog) dan wil zeggen dat Google deze website als relevant beschouwt. Als een bedrijf een hoge Pagerank heeft, dan houdt dit over het algemeen in dat er op het Internet veel en belangrijke links verwijzen naar de website van het betreffende bedrijf. Een link vanaf de homepage van uw buurman naar uw website is van minder belang, dan een link vanaf bijvoorbeeld een website als Startpagina naar uw website. Deze belangen worden allemaal gecalculeerd en gewogen in een wiskundige formule waarvan de uitkomst Pagerank heet.

Probeert u het als bedrijf dus voor elkaar te krijgen dat startpagina’s, ondernemersverenigingen en brancheverenigingen linken naar uw website. Maar let op! Het gaat niet om de hoeveelheid links maar om de kwaliteit van de links. Eén link naar uw website op een pagina van uw leverancier kan even belangrijk zijn als duizend links op nietszeggende websites.

Indien u meer informatie wilt neemt u dan eens contact met ons op.

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!