3 minuten

Waar kan ik een speedtest van mijn website uitvoeren?

De snelheid van een website speelt een steeds belangrijker rol in het succes ervan. Dat komt enerzijds omdat de vele mobiele bezoekers baat hebben bij een hoge laadsnelheid, maar anderzijds omdat Google dit beloont met een hogere positie in de zoekresultaten. Het uitvoeren van een speedtest van je website is dan ook een goede manier om te achterhalen of je op beide vlakken kansen laat liggen.

speedtest website

Waarom moet ik een speedtest van mijn website uitvoeren?

Dat Google tegenwoordig streng toezicht houdt op laadsnelheid, heeft een goede reden. De snelheid van een website blijkt namelijk een ongelooflijke invloed te hebben op een breed scala aan gebruikersstatistieken. Bezoekers die lang moeten wachten op het inladen van een pagina verblijven minder tijd op je site, verlaten deze eerder en zijn ook minder snel geneigd tot een aankoop.

Maar het kan nog erger: met elke seconde dat de laadtijd van je website toeneemt, stijgt de kans dat bezoekers überhaupt niet wachten totdat hij is ingeladen. Ze klikken voortijdig weg en besluiten het bij de concurrent te proberen. Laadt die site wel snel in en blijven ze daar ook langer hangen? Dan is het niet zo vreemd dat Google die concurrerende site beloont met een hogere ranking!

Waar kan ik een speedtest van mijn website uitvoeren?

De snelheid van je website is afhankelijk van velerlei factoren en hoe snel hij voor jou inlaadt, is daarom niet representatief. De locatie, internetverbinding en het gebruikte device spelen bijvoorbeeld allemaal een rol. Er zijn dan ook vele hulpmiddelen om op objectieve wijze een speedtest van je website uit te voeren, waarvan er één in het bijzonder uitspringt.

De tool waar wij op doelen is de Pingdom Website Speed Test, die door websitebouwers en SEO-specialisten over de hele wereld wordt gezien als betrouwbaar meetinstrument voor websitesnelheid. De voordelen van deze tool zijn zeer divers: hij is gratis, eenvoudig in gebruik en biedt meer functionaliteiten dan vergelijkbare tools.

pingdom website speed test

Hoe moet ik een speedtest van mijn website uitvoeren?

Om het maximale uit de Pingdom Speed Test te halen, is het belangrijk dat je weet hoe je hem het beste kunt gebruiken. Bij het uitvoeren van de speedtest zie je twee invoervelden: de URL van de te meten website en een testlocatie. Je hebt de keuze uit 3 locaties, waarvan het Zweedse Stockholm de dichtstbijzijnde is. Kies die daarom als je een Nederlandse of Belgische site hebt.

Na het invullen van de invoervelden, druk je op ‘Start test’ om de speedtest van je website te beginnen. Niet alleen zie je diverse relevante snelheidsstatistieken waaronder het Google PageSpeed prestatiecijfer, de laadtijd en de paginagrootte, maar ook ontvang je een lijst met handige verbeterpunten waarmee jij je site nóg sneller kunt maken.

De Pingdom Website Speed test is dé tool bij uitstek om een speedtest van je website uit te voeren en wordt bij Webton al jarenlang met veel succes gebruikt. Valt de score in de tool je tegen? Laat onze specialisten je site dan eens onder de loep nemen. Wij bouwen graag een website voor je die voldoet aan alle snelheidsbehoeften van de moderne bezoeker en Google.

Meer weten? Neem contact op via 074 – 3030400 of mail vrijblijvend naar info@webton.nl.

Ton Heerze

Over de auteur

Ton Heerze
Eigenaar en oprichter

In 1999 heb ik Webton opgericht. Het verbeteren van organische vindbaarheid in Google is een passie van me waarmee ik graag andere bedrijven ook verder help!

138 artikelen

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reageren
STRATEGY DIGITAL DESIGN
Deel dit artikel