25-06-2012

25/06/12 – Volg je medewerkers

Volg je medewerkers via Google Maps Coordinate

Zoekmachine-gigant Google heeft opnieuw een nieuw instrument gelanceerd om het indrukwekkende lijstje van internetdiensten en –producten aan te vullen. Deze nieuwe tool maakt het voor bedrijven mogelijk om hun medewerkers op locatie te volgen. Op deze manier is voor de werkgever inzichtelijk waar de medewerkers aan het werk zijn. Het instrument moet de interne communicatie binnen bedrijven verbeteren. Dit heeft Google bekend gemaakt via zijn blog.

De nieuwe dienst van Google heeft de naam Google Maps Coordinate gekregen. Het biedt niet alleen de mogelijkheid om de locatie van medewerkers op een kaart te weergeven, maar biedt ook de mogelijkheid om taken te weergeven. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid dat een medewerker via een smartphone of tablet niet alleen kan laten weten dat hij/zij op locatie is aangekomen, maar ook wanneer de werkzaamheden op die locatie zijn afgerond. Daarnaast kunnen medewerkers via de nieuwe Google app op hun telefoon of tablet relevante informatie uploaden naar hun werkgever.

Google Maps Coordinate is een overzichtelijke app, zowel voor werkgevers als werknemers. Met name voor bedrijven waarbij de werknemers weinig op kantoor werken en dus veel onderweg zijn naar verschillende locaties om daar werkzaamheden uit te voeren is het een zeer handige tool. Het biedt werkgevers niet alleen de mogelijkheid taken te weergeven, maar ook om teams van medewerkers op te stellen en deze ook taken toe te wijzen. Dit vereenvoudigt de onderlinge communicatie tussen leidinggevende en medewerkers.
Een uitstekend voorbeeld van een bedrijf dat Google Maps Coordinate in kan zetten is een nutsbedrijf. Dankzij de app kan bij een dringende melding snel worden gezien welke reparateur dicht in de buurt is. Ook kan de nieuwe dienst van Google klantgegevens documenteren, hierdoor is het voor bedrijven makkelijker inschatten waar welke werknemers ingezet moeten worden.

Heb je als bedrijf interesse in Google Map Coordinate? Dan kun je contact opnemen met de salesafdeling van Google. Voor de app moet wel worden betaald, hoeveel er moet worden betaald is echter nog niet duidelijk.

Bron: Tweakers.net

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!