26-04-2012

26/04/12 – ‘Vind-ik-niet-leuk-knop’ op Facebook

Voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld; je leven delen op Facebook. Via statusupdates delen veel gebruikers van Facebook met hun vrienden wat hen bezighoudt. Zowel leuk als niet leuk nieuws wordt hierdoor op het sociale netwerk gezet. Voor vrienden is er de mogelijkheid om hierop te reageren en is er natuurlijk de welbekende ‘vind-ik-leuk-knop’. Steeds vaker wordt er echter ook gevraagd om een ‘vind-ik-niet-leuk-knop’.

Een groepje Nederlandse creatievelingen heeft aan dit verzoek gehoor gegeven. De Nederlanders ontwikkelden een app waarmee het mogelijk is om aan te geven dat je iets niet leuk vindt op Facebook. Naar eigen zeggen hebben de ontwikkelaars van de app een goede reden voor het ontwikkelen van de ‘vind-ik-niet-leuk-knop’, zij ergerden zich namelijk aan het feit dat er bij groot, slecht nieuws geen mogelijkheid is om aan te geven dat je iets niet leuk vindt. Als voorbeeld noemden ze de aanslagen van Anders Breivik in Noorwegen, de ‘vind-ik-leuk-knop’ lijkt bij dit nieuws een beetje ongepast. De app van de Nederlanders is sinds gisteren te downloaden.

Facebook zelf heeft aangegeven niet te willen reageren op het ontwikkelen van de knop. Wel gaven zij aan dat zij een goede reden hebben voor het niet invoeren van de ‘vind-ik-niet-leuk-knop’; Om principiële redenen vindt Facebook de knop ‘te negatief’.

Bron: Telegraaf.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!