24-11-2014

De WhatsApp-deelknop

24 november 2014

Vergroot je bereik met de WhatsApp-deelknop

WhatsApp is een van de populairste apps voor smartphones van dit moment. Maar liefst 8,7 miljoen Nederlanders maken dagelijks gebruik van het programma om gratis en snel berichten uit te wisselen met hun omgeving. In tegenstelling tot andere populaire apps zoals Facebook en Twitter, beschikte WhatsApp in het verleden echter nog niet over een deelknop voor mobiele websites. Daar is nu gelukkig verandering in gekomen. Webton legt in dit artikel uit hoe je de deelknop toevoegt aan jouw website.

WhatsApp-deelknop toevoegen aan website

Deelknoppen zijn al jarenlang zeer populair onder websitebezoekers. Niet zo gek, want met behulp van deelknoppen kan iemand met slechts één muisklik een interessante webpagina delen met zijn netwerk. De meeste websites bieden daarom deelknoppen aan voor populaire diensten zoals Facebook, Twitter, Google+ en e-mail.

De nieuwe deelknop voor WhatsApp is sterk aan te bevelen voor websites. Uit kleinschalige experimenten in Amerika blijkt de WhatsApp-deelknop namelijk nog populairder te zijn bij bezoekers dan andere deelknoppen. Mensen geven waarschijnlijk de voorkeur aan WhatsApp omdat bijna iedereen deze app op zijn telefoon heeft en mensen het gedeelde bericht daarom snel zullen lezen en reageren.

Onderstaande afbeelding laat zien hoe de nieuwe WhatsApp-deelknop eruit ziet:

whatsapp

Feiten over WhatsApp

WhatsApp is ongekend populair en heeft wereldwijd meer dan 500 miljoen actieve gebruikers. Meer dan de helft van de Nederlanders gebruikt de app regelmatig en elk jaar komen hier gemiddeld een miljoen gebruikers bij. Bijna elke smartphonebezitter heeft het programma geïnstalleerd: 90% van de vrouwen en 80% van de mannen.

WhatsApp-deelknop nog niet Android-compatible

Aangezien bijna elke smartphonebezitter WhatsApp gebruikt, is het programma geschikt voor verschillende merken smartphones en besturingssystemen. De deelknop werkt vooralsnog echter alleen voor iPhone-gebruikers. In de nabije toekomst zal hier ongetwijfeld snel verandering in komen. Zodra dit het geval is, zullen wij hier uiteraard melding van maken.

Whatsapp-deelknop op website plaatsen

De WhatsApp-deelknop is heel eenvoudig op je website te plaatsen door een simpele HTML-code in te voegen. Alleen gebruikers van iPhones zullen de knop te zien krijgen; Android-gebruikers zullen simpelweg niets zien staan. De benodigde HTML-code is te verkrijgen via de speciale website WhatsApp-Sharing.

Vergroot het bereik van je website

Geavanceerde SEO-technieken en nauwgezet uitgestippelde linkbuildingmethoden kunnen zeer nuttig zijn, maar er gaat nog altijd niets boven ouderwetse mond-tot-mondreclame. Met behulp van deelknoppen kan de content op jouw website met één muisklik onder de ogen van een gigantische hoeveelheid potentiële klanten komen. WhatsApp is een van de meest populaire berichtendiensten en een WhatsApp-deelknop mag dan ook echt niet ontbreken op jouw site. Na het lezen van dit artikel zou je in staat moeten zijn om de knop op simpele wijze aan je website toe te voegen. Heb je hulp nodig of aanvullende vragen? Neem dan contact op via info@webton.nl of bel ons op 074-3030400.

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!