24-11-2014

De WhatsApp-deelknop

Vergroot je bereik met de WhatsApp-deelknop

WhatsApp is een van de populairste apps voor smartphones van dit moment. Maar liefst 11,7 miljoen Nederlanders maken dagelijks gebruik van het programma om gratis en snel berichten uit te wisselen met hun omgeving.

In tegenstelling tot andere populaire apps zoals Facebook en Twitter, beschikte WhatsApp in het verleden nog niet over een deelknop voor mobiele websites. Daar is nu gelukkig verandering in gekomen. Webton legt in dit artikel uit hoe je de deelknop toevoegt aan jouw website.

WhatsApp-deelknop toevoegen aan je website

Deelknoppen zijn al jarenlang zeer populair onder websitebezoekers. Niet zo gek, want met behulp van deelknoppen kun je met slechts één muisklik een interessante webpagina delen met jouw netwerk.

De meeste websites bieden daarom deelknoppen aan voor populaire diensten zoals Facebook, Twitter, Google+ en e-mail.

De nieuwe deelknop voor WhatsApp is wat ons betreft een waardevolle toevoeging aan je website. Uit kleinschalige experimenten in de Verenigde Staten blijkt de WhatsApp-deelknop namelijk nog populairder te zijn bij bezoekers dan andere deelknoppen.

Mensen geven waarschijnlijk de voorkeur aan WhatsApp omdat bijna iedereen deze app op zijn telefoon heeft en mensen het gedeelde bericht daarom snel zullen lezen en reageren.

Onderstaande afbeelding laat zien hoe de nieuwe WhatsApp-deelknop eruit ziet:

whatsapp

Whatsapp-deelknop op je website plaatsen

De WhatsApp-deelknop is heel eenvoudig op je website te plaatsen door een simpele HTML-code in te voegen. De benodigde HTML-code is te verkrijgen via de speciale website WhatsApp-Sharing.

Interessante feitjes over WhatsApp

Wist jij dat WhatsApp:

  • Ongekend populair is en meer dan 500 miljoen actieve gebruikers heeft?
  • Het meest gebruikte sociale medium is in Nederland?
  • In ons land zelfs populairder is dan Facebook, Youtube, Twitter?
  • Gebruikt wordt door 98% van alle tieners?
  • Zelfs gebruikt wordt door 40% van alle 80-plussers?
  • Al je gesprekken veilig bewaart door middel van geavanceerde end-to-end encryptie?
  • Werkt op smartphones met Android, iOS en Windows?

Unieke voordelen van WhatsApp

Veel SEO-specialisten leggen de nadruk op deelknoppen voor Facebook, Twitter en LinkedIn. Onterecht, wat ons betreft.

WhatsApp troeft alle bovengenoemde namen af op het gebied van bereik. Van mannen tot vrouwen en van pubers tot gepensioneerden – vrijwel iedereen gebruikt het platform tegenwoordig.

Groot voordeel is bovendien de zichtbaarheid van de content die wordt gedeeld. Niet iedereen checkt elke dag zijn Facebook-account, maar berichten op WhatsApp worden vrijwel de hele dag door gelezen.

Al deze eigenschappen maken WhatsApp voor jou een marketinginstrument met een ongekend potentieel. In dat kader is het toevoegen van de deelknop aan je website een kleine moeite.

Vergroot het bereik van je website

Geavanceerde SEO-technieken en innovatieve linkbuildingmethoden hebben overduidelijk hun nut. Toch gaat er nog altijd niets boven ouderwetse mond-tot-mondreclame.

Met deelknoppen kun je de content op jouw website met één muisklik onder de ogen van een gigantische hoeveelheid potentiële klanten laten komen.

WhatsApp is een van de meest populaire berichtendiensten en een WhatsApp-deelknop mag dan ook niet ontbreken op jouw site.

Na het lezen van dit artikel moet je in staat zijn om de knop op simpele wijze aan je website toe te voegen. Heb je hulp nodig of aanvullende vragen? Neem dan contact op via info@webton.nl of bel ons op 074-3030400.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!