02-01-2012

02/01/12 – Verdubbeling mobiel dataverkeer

Verdubbeling mobiel dataverkeer tijdens jaarwisseling

De tijd tikt weg en opeens is het 2012. Wat doe je op zo’n moment? Je dierbaren een gelukkig nieuwjaar wensen natuurlijk! Wanneer je je dierbaren niet in de buurt heb pak je je mobiele telefoon en bel je ze op of stuur je ze een sms.. Of is dit ook alweer ouderwets? De verdubbeling van het gebruik van mobiel dataverkeer tijdens de jaarwisseling doet dit vermoeden.

Uiteraard blijft het normale gebruik van een mobiele telefoon ook populair, maar de stijging van mobiel dataverkeer doet vermoeden dat steeds meer mensen gebruik gaan maken van mobiele internetdiensten zoals de gratis messenger service What’s app of Skype om te communiceren met hun dierbaren.

Uit cijfers van provider Vodafone blijkt dat er tussen 22 uur en 4 uur ruim 26 miljoen sms berichten zijn verzonden door Nederlanders. Een behoorlijk aantal, het is echter wel een daling van 2 miljoen ten opzichte van vorig jaar. Het aantal telefoongesprekken via de provider steeg echter wel dit jaar met 100.000 gesprekken naar 6,5 miljoen.

Hoewel Vodafone deze cijfers bekend maakte, maakte het geen exacte cijfers bekend van het gebruik van mobiel dataverkeer. Wel stelden zij dat er sprake was van een verdubbeling van het gebruik van internet via de mobiele telefoon tijdens de jaarwisseling in vergelijking met vorig jaar. Wanneer gekeken wordt naar een gemiddelde normale dag is er zelfs sprake van een verdrievoudiging van mobiel dataverkeer.

Ook provider T-Mobile zag een stijging in het mobiele internetverkeer tijdens de jaarwisseling. Waar de klanten van T-Mobile vorig jaar nog 3TB mobiel dataverkeer gebruikten, was dat dit jaar ruim 6,2TB, een stijging van 107 procent dus. Ook bij T-Mobile was er sprake van een daling van het aantal verzonden sms berichten, er werden 2 miljoen sms berichten minder gestuurd dan vorig jaar. Het aantal telefoongesprekken steeg wel met 200.000.

De andere grote speler op de telecom-markt, KPN, zag ook een lichte daling in zowel het aantal verzonden sms berichten als het aantal gevoerde telefoongesprekken tijdens de jaarwisseling. Wel verdubbelde het gebruik van het mobiel dataverkeer, van 1,8TB vorig jaar, naar 3,5TB dit jaar.

Bron: Tweakers.net

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!