24-04-2012

24/04/12 – StumbleUpon..Ontdek het internet

StumbleUpon: Ontdek het internet op een nieuwe manier

We kennen allemaal de online zoekmachines, waarvan Google natuurlijk de bekendste is, die ons helpen om online te vinden wat we zoeken. Je typt een zoekterm in en een scala aan websites verschijnt voor je. De juiste informatie komt op deze manier tot je, maar een beetje saai is het af en toe wel. Want hoe ontdek je nou al die geweldige nieuwe websites? StumbleUpon is geen zoekmachine maar een ontdekkingsmachine, die je meeneemt op avontuur op het internet.

StumbleUpon is niet nieuw, het werd namelijk al opgericht in 2001, maar wel bijzonder interessant. Wat is dan het geheim van StumbleUpon? Dat is heel simpel, je vindt er de leukste websites met één druk op de knop. Dit is de ‘Stumble’ knop, wat niet veel meer betekent dan ‘ergens op stuiten’. Bij iedere klik op deze knop krijg je een andere website te zien, welke opgenomen zijn in de StumbleUpon database. De websites die aan je worden getoond zijn echter niet helemaal willekeurig, bij aanmelding op de website wordt namelijk naar je interesses gevraagd en hierop worden de websites aangepast. Daarnaast is het ook mogelijk om tijdens het zoeken een categorie te selecteren. Categorieën die op StumbleUpon te vinden zijn, zijn bijvoorbeeld: Fotografie, reizen, humor, internet, etc.

Om mee te gaan met de tijd is StumbleUpon de laatste jaren ook veranderd in een sociaal netwerk. Het is namelijk mogelijk om de websites die verschijnen te beoordelen, of te liken zoals het op Facebook wordt genoemd. Bovenaan in de werkbalk staat zowel een ‘duim omhoog’ als een ‘duim omlaag’, wanneer je op de duim omhoog klikt, komt deze website op je profiel te staan. Op deze manier kunnen andere gebruikers zien wat jij leuk vindt, of kun jij bij andere gebruikers zien wat zij leuk vinden. Daarnaast is het ook mogelijk om StumbleUpon te koppelen aan je Facebook of Twitter, zodat je vrienden kunnen zien wat jij allemaal tegenkomt op StumbleUpon.

Al deze mogelijkheden zijn echter optioneel, de kracht achter StumbleUpon is de eenvoud, met één druk op de knop kun je je uren vermaken en kom je de leukste, verrassendste en meeste originele websites van het internet tegen.

Waarschuwing: Deze website kan verslavend zijn!

Bron: StumbleUpon.com

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!