24-09-2014

24/09/14 – Stichting Huisvesting Bejaarden

Een nieuwe website voor Stichting Huisvesting Bejaarden Oosterhout

SHBO in het kort

Stichting Huisvesting Bejaarden Oosterhout (SHBO) is opgericht op 26 juli 1989. SHBO is een wooncorporatie dat huisvesting biedt aan senioren die behoefte hebben aan een beschermde woonvorm. Denk hierbij aan comfortabele appartementen waarbij de senioren zorgeloos kunnen wonen. De oude site was erg verouderd en zag er gedateerd uit. Vandaar dat SHBO, in samenwerking met Webton, een nieuw ontwerp met extra functionaliteiten heeft neergezet.

Over de oplossing

De website van SHBO is vernieuwd met een frisser uiterlijk en een prettige navigatie. Aspirant huurders zien direct  het actuele woningaanbod. Verder kan de huurder hier terecht voor allerlei praktische zaken, bijvoorbeeld het indienen van een reparatie- of onderhoudsverzoek. Ook zal het woningaanbod altijd up-to-date op de website staan en staat er per woning uitgebreide informatie. Met de nieuwe website zijn er dan ook meteen een aantal diensten gedigitaliseerd.

Omdat de doelgroep voornamelijk senioren betreft, was het streven om de websites zo toegankelijk mogelijk te maken. Zo kan eenvoudig de lettergrootte aangepast worden. Met één druk op de knop beslis je of het groter of kleiner mag. De responsive site is verder ook geschikt voor mobiel, tablet of pc en past zich automatisch aan, aan de eigenschappen van het apparaat. Wil je dus op een tablet ook het lettertype aanpassen, dan is dat gewoon mogelijk!

Achter de schermen

De website is gebouwd met het content managementsysteem (CMS) WordPress. Het grote voordeel hiervan voor de gebruiker is dat we zowel de website als het CMS volledig op maat hebben gemaakt. Ook het beheer hebben we zo laagdrempelig mogelijk gehouden.

Nog volop in ontwikkeling

Op dit moment wordt de website verder ontwikkeld. De medewerkers zijn druk bezig om de site van content te voorzien zoals het aanvullen van het woningaanbod en toevoegen van overzichtelijke plattegronden. Ben je geïnteresseerd in een seniorenwoning of wil je zien wat wij voor SHBO hebben betekent, bekijk dan de website via: http://www.shbo.nl/.

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!