20-04-2012

20/04/12 – Steeds minder electronicawinkels

Webshops laten elektronicawinkels verdwijnen

Door de enorme concurrentie van supermarkten en met name online winkels in de elektronicabranche lijken de stenen winkels langzaam verleden tijd te worden. De webshops zijn vaak beter qua prijs, gemak, service, beschikbaarheid, vergelijkingsmogelijkheden en bezorgmogelijkheden.

Slechts een klein aantal mensen wat niet met de computer om kan of wil gaan stapt nog een winkel binnen. Dit zijn vaak senioren die niet gewend zijn aan de huidige technologie. Juist doordat die groep steeds kleiner wordt is het voor webshops een gouden tijd. De meeste elektronicazaken hebben nu ook niet meer de mogelijkheid om nog mee te liften op het succes van de bestaande webshops. Ze zijn vaak te laat gestart, zijn niet hip genoeg en hebben te weinig investeringsmogelijkheden.

De winkeleigenaars die niet mee zijn gegaan in de online revolutie zullen daar naar verwachting toch spijt van krijgen. Ze zijn er vanuit gegaan dat er altijd een grote groep klanten zal zijn die een tastbaar product in handen wil hebben voordat er tot aankoop over wordt gegaan. Maar de huidige generaties zijn zo niet opgegroeid en vinden dat voordeel dus niet opwegen tegen de nadelen. Deze generaties zijn daardoor meer gericht op online winkels. Het straatbeeld zou er dus wel eens heel anders uit kunnen gaan zien over vijf jaar. Reden genoeg om zelf de mogelijkheden van webshops te bekijken, voordat het te laat is.

Bron: www.telegraaf.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!