4 minuten

Social media expert

Social media expert: schakel ons in!

Je wilt aanwezig zijn op social media waar je doelgroep ook aanwezig is. Bovendien wil je opvallen ten opzichte van je concurrenten. Dat kan! Als full service marketingbureau staan wij voor je klaar. Onze social media experts hebben jarenlange ervaring en helpen je graag verder. Lees verder als je wilt weten hoe ze dat doen.

Alles begint met een strategie, ook social media

We gaan niet zomaar wat losse posts bedenken voor je. Er moet immers wel een rode draad in te ontdekken zijn. Daar zorgen we voor. Je strategie is namelijk het eerste waar we mee aan de slag gaan. Omdat elke social media expert je kan vertellen dat het gaat om het totaalplaatje en niet om die ene leuke Facebook-post of tweet. De invulling moet kloppen als onderdeel van het geheel.

Bij een social media strategie is het vooral belangrijk dat je nadenkt over je doelgroep. Waar bevinden zij zich? Wat zijn hun wensen met betrekking tot jouw bedrijf of merk? Willen ze praktische info waar ze direct iets mee kunnen of willen ze vooral kunnen lachen om je spitsvondigheden? Dat zijn essentiële keuzes die we vooraf samen maken.

Zodra we duidelijk hebben met wie je wilt communiceren en op welke manier, maken we het concreet door een contentkalender te maken. Dat doen we voor elke vorm van content marketing, dus ook voor social media. Als expert met jarenlange ervaring weten we dat een kalender houvast biedt voor iedereen. Het is het raamwerk dat we gaan invullen met losse uitingen.

social media shares

Wie maakt en plaatst je berichten?

Na de strategie komen we bij de concrete invulling van je social media berichten. Daarbij kun je met ons alle kanten op. Wij passen ons graag aan. Wil je een social media expert inhuren die alles voor je regelt of wil je zelf de plaatsing ervan verzorgen? Laten we de mogelijkheden eens onderzoeken en op basis van jouw wensen de rollen invullen.

Als je bijvoorbeeld zelf iemand in dienst hebt die content kan schrijven en ontwerpen, dan kun je dit in-house uitvoeren. Maar de meeste bedrijven hebben dit niet. Wij wel. Als full-service marketingbureau kunnen we je van dienst zijn op elk gebied, inclusief het maken en plaatsen van je berichten op social media.

Uit de gezamenlijk ontwikkelde strategie en contentkalender wordt duidelijk wat je van plan bent op welke social media. Is je doelgroep visueel ingesteld? Dan zijn Instagram en/of Pinterest bijvoorbeeld perfect. Is het vooral business to business? Dan zetten we vooral in op LinkedIn. Verder kun je op diverse social media, waaronder Facebook en Twitter, heel goed gesponsorde content via targeting aanbieden aan de juiste doelgroep. Zie het als Google Ads op het social media platform. Dit kan heel interessant zijn voor je. Uiteraard denken we graag met je mee hierover.

Besteed aandacht aan je social media kanalen

Onze experts meten wat werkt en wat niet

Online is vrijwel alles meetbaar. Maar niet elke KPI (Key Performance Indicator) is even nuttig. Zo is een link die je naar je eigen site plaatst via social media niet hetzelfde als een link die we plaatsen als we linkbuilding voor je doen. Daarom is het goed om vooraf te bepalen wat je precies wilt meten en waarom. Onze experts kunnen je precies vertellen wat ze voor je kunnen meten en wat realistische doelen zijn.

Een aantal voorbeelden van social media metrics:

  • Aantal views
  • Hoeveelheid interactie (likes, comments, shares)
  • Sentiment (positief, neutraal, negatief)
  • Totale bereik
  • Aantal nieuwe volgers

Regelmatig overleg en bijsturing

Nu we weten welke social media we gaan inzetten op welke manier en met welke KPI’s, is het een kwestie van doen. Want dat is de enige manier waarop we merken wat werkt en wat niet. Vervolgens hebben we regelmatig overleg op basis van de resultaten. Heb je zelf nog ideeën of wil je advies van onze social media expert? Wij staan voor je klaar om de stijgende lijn van je inspanningen door te zetten.

Er zijn meerdere manieren om bij te sturen. Want je kunt bijvoorbeeld vooral blijven inzetten op de contentsoorten die nu al werken. Maar je kunt ook proberen om de content die nog niet goed scoort verder te verbeteren, zodat je doelgroep zich wél aangesproken voelt. Alles in overleg, uiteraard. Want net als bij zoekmachinemarketing zijn er verschillende wegen die naar Rome leiden.

Door soepel samen te werken komen we uiteindelijk in een flow die je verder helpt. Daardoor zul je merken dat social media een belangrijk onderdeel zijn van je online en offline presentatie als bedrijf of merk. Daarom is het verstandig om een expert in te huren die je écht helpt aan betere resultaten. Lees hier meer informatie over een social media strategie.

Zet onze expertise als social media expert in voor jouw bedrijf:

  • We zetten samen met jou een strategie neer die staat als een huis. Daardoor weet je precies wat je boodschappen zijn voor welke doelgroepen.
  • Onze ontwerpers kunnen alle uitingen vormgeven in de stijl die jij wenst. Ook de plaatsing en het beheer verzorgen we graag voor je.
  • Dankzij de statistieken zien we precies hoe de social media content presteert. Op basis daarvan sturen we bij en zorgen we voor een groter effect van je inspanningen.
  • Vertrouw op onze jarenlange ervaring om het rendement van jouw social media te verhogen.

Wil je weten hoe we te werk gaan als je ons inschakelt als jouw externe social media expert? Neem dan eens contact met ons op. Onder het genot van een inspirerend kopje koffie of thee brainstormen we over onze visie. Wedden dat je enthousiast wordt?

Joshua Kuipers

Over de auteur

Joshua Kuipers
Digital consultant

Online marketing is mijn passie. Ik help bedrijven met de inzet van de juiste online kanalen om online doelstellingen te kunnen behalen.

9 artikelen

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reageren
STRATEGY DIGITAL DESIGN
Deel dit artikel