07-12-2011

07/12/11 – Social Media belangrijker dan…

Social Media belangrijker dan hoog salaris

Volgens een recent onderzoek in 14 landen door onderzoeksbureau Cisco zijn sommige studenten bereid om salaris en de zekerheid van een baan op te geven in ruil voor toegang tot social media.

Vijfenzestig procent van de studenten gaf aan een baan te weigeren als de werkgever websites als Facebook en Twitter op de werkvloer blokkeert. Als er toch noodzaak is om de baan te accepteren dan zullen de studenten proberen om het beleid te omzeilen. Een derde van de ondervraagden gaf aan dat een omgeving waarin social media gebruikt kunnen worden belangrijker is dan salaris.

Ondanks het feit dat veel bedrijven social media zijn gaan gebruiken, zijn ze hier wel voorzichtig mee. De meeste bedrijven zijn bang dat werknemers een verkeerd beeld van de
organisatie afgeven op sociale netwerken.

Aan de andere kant zijn er bedrijven die juist de sociale netwerken afschermen voor hun werknemers. Zij zijn bang dat het gebruik van deze media ten koste gaat van de productiviteit op de werkvloer. Vanuit consultancybureaus gaan zelfs stemmen op om bedrijven die de sociale netwerken niet afschermen minder salaris te laten betalen aan hun werknemers. Het is namelijk vrijwel zeker dat de productiviteit dan achteruitgaat.

Hoewel een hoger salaris misschien verleidelijk is, geven de studenten aan dat vrijheid en flexibiliteit boven alles gaan.

Bron: News.yahoo.com

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!