05-12-2011

05/12/11 – Sinterklaas shopt online

Sinterklaas gaat met de tijd mee. Vandaag de dag worden inkopen voor Sinterklaas niet meer alleen in winkels gekocht, maar ook webwinkels winnen steeds meer terrein.

Dankzij de Sinterklaasperiode verdienen Nederlandse webwinkels dit jaar zo’n 146 miljoen euro meer. Dit is een groei van 6 procent ten opzichte van vorig jaar, toen de Nederlandse webwinkels zo’n 138 miljoen euro meer verdienden tijdens de komst van de Goedheiligman.

In de periode van 1 november tot en met 5 december, waarin de grootste drukte voor Sinterklaas plaatsvindt, verwachten de webwinkels een gemiddelde weekomzet van 110 miljoen euro. Een flinke groei van 29 miljoen euro, want normaal gesproken is deze omzet per maand gemiddeld 81 miljoen euro. Sinterklaas doet dus goede zaken.

De populairste cadeaus die via het internet worden gekocht zijn speelgoedartikelen en elektronica. Enkele zeer populaire cadeaus in webwinkels zijn:

–     LEGO City Passagierstrein
–     Playmobil Stoomboot van Sinterklaas en Zwarte Piet
–     Game: Battlefield 3
–     Game: Modern Warfare 3
–     Boek: Steve Jobs
–     Playstation 3
–     Tablets
–     iPod/MP3/MP4

Webwinkels doen er zelf ook alles aan om de verkoop tijdens de feestdagen te stimuleren. Zo rekenen veel online shops deze periode geen verzendkosten en hanteren sommige webshops de tijdelijke regel ‘voor 10 uur ’s avonds besteld, de volgende dag in huis’.

Thuiswinkel.org, de belangenbehartiger voor online winkeliers, verwacht dat de groei van online aankopen ook in de rest van de maand aan blijft houden, uiteraard in verband met de kerstdagen die voor de deur staan. Volgens Wijnand Jongen, directeur van thuiswinkel.org, biedt online shoppen een aantal belangrijke voordelen: ‘Het is 24 uur per dag beschikbaar vanuit je luie stoel, snelle levering van producten en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding’. Vooral tijdens de drukke periode van de feestdagen komen deze voordelen goed uit, het gemak van winkelen vanuit huis in combinatie met het bredere online aanbod maakt de keuze voor online shoppen erg aantrekkelijk.

Thuiswinkel.org verwacht dat de omzet van webwinkels dit jaar, dankzij Sinterklaas en kerstmis, uitkomt op een omzet van boven de 9 miljard euro. Dit zou een stijging zijn van 10 procent ten opzichte van vorig jaar.

Bron: Nu.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!