05-04-2012

05-04-12 – Shoppen via de Smartphone

Nu steeds meer mensen in het bezit zijn van een smartphone of tablet met internetverbinding, loopt het aantal online aankopen dat via een mobiele telefoon of tablet wordt gedaan zeer snel op. De laatste 6 maanden van 2011 maakten maar liefst een miljoen mensen gebruik van de mogelijkheid om via een mobiel apparaat een aankoop te doen op het internet. Met name de webshops die door een verstandige linkbuildingstrategie hoog in Google staan (lees hier meer over linkbuilden), profiteren van de toenemende mobiele aankopen.

Deze resultaten blijken uit de gegevens van het onderzoek dat Thuiswinkel Waarborg uit liet voeren door Blauw Research. Dat in de 2e helft van 2011 maar liefst een miljoen mensen iets via een mobiel apparaat op het internet kocht is een stijging van 60 procent ten opzichte van exact dezelfde periode een jaar eerder. In de 2e helft van 2010 waren er namelijk slechts 600.000 mobiele shoppers. Een zeer sterke vooruitgang dus in ‘mobile commerce’,  zoals het shoppen via een smartphone of tablet wordt genoemd. Naar verwachting zal de groei in 2012 alleen maar toenemen, het is dus zeer belangrijk voor online aanbieders om hierop in te spelen.

Het gebruik van internet op een mobiel apparaat maakt het mogelijk om niet alleen thuis gebruik te maken van het internet, maar ook wanneer je onderweg bent. In welke mate doet men dan onderweg aankopen via de mobiele telefoon? Uit het onderzoek blijkt dat dit nog maar een klein percentage van de mobiele shoppers is. 30 procent van de mobiele shoppers deed hun aankoop onderweg, terwijl  70 procent van de mobiele shoppers hun aankoop vanuit huis deed.

Interessant om te weten is natuurlijk ook welke producten populair zijn bij mobiele shoppers. Uit het onderzoek komt naar voren dat het op dit moment vooral kleine aankopen zijn die worden gedaan via een mobiel apparaat. Niet geheel verrassend zijn de populairste aankopen apps, applicaties die gebruikt kunnen worden op een smartphone of tablet. Andere aankopen die in de top 5 staan zijn DVD’s, muziek, boeken en kleding.

Bron: Thuiswinkel.org

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!