2 minuten

Waar sta ik in Google?

Check hier je positie in Google!

Altijd al de positie van je website in Google willen weten? Je meet het met de handige ranking checker van Webton. Vul hieronder je webadres in en de zoekterm waarop je wilt scoren. In één oogopslag zie je zo waar jouw pagina staat in de zoekresultaten. Handig!

Waar sta ik in Google?

Moment geduld. We checken jouw zoekterm...
Ben je tevreden met deze positie?
Mooi! En hoe scoor je met een ander zoekwoord?Laten we contact opnemen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je positie in Google meten: zo werkt het

Je vindbaarheid in de zoekresultaten van Google kun je op verschillende manieren meten. Twee factoren zijn van belang: de URL van je webpagina en de zoekterm waarop je wilt ranken.

Kies de URL waarvan je de positie wilt meten

Het eerste wat je in onze Google ranking checker invult, is de URL van de pagina waarvan je de positie wilt weten. Zorg ervoor dat je het volledige adres invoert en controleer goed op kleine onjuistheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verschil tussen http:// en https:// in de prefix. Een foutief webadres levert niet de juiste resultaten op.

Kies de zoekterm waarvoor je de ranking check wilt uitvoeren

Net zo belangrijk als het webadres van de pagina, is ook het zoekwoord waarvoor je wilt ranken. Je website kan voor de ene zoekterm immers bovenaan in Google staan en voor de andere pas op de derde pagina bungelen. Voer de zoekwoorden daarom volledig in en let goed op zaken als spelfouten en eventuele spaties. Een incorrecte invoer resulteert in een onbetrouwbare test.

Waarom je positie in Google checken?

Een hoge positie in Google is tegenwoordig van groot belang voor elk ambitieus bedrijf. Ben je op internet onvindbaar voor de doelgroep in jouw vakgebied? Dan mis je de kans om je te bewijzen aan al deze potentiële klanten. Het is daarom essentieel om op ten minste een aantal zoektermen beter te ranken dan de concurrentie.

Het regelmatig bekijken van je positie in Google is dan ook een goed idee. De zoekresultaten zijn dynamisch en worden continu aangepast. Dat geldt ook voor het algoritme dat de zoekmachine gebruikt. Hierdoor kan je positie in de zoekresultaten van de ene op de andere dag drastisch verschillen, terwijl er op jouw website weliswaar niets veranderd is.

Waar sta ik in Google? Gebruik onze ranking checker

Het zelf uitvoeren van een ranking check is over het algemeen niet betrouwbaar. Je kunt een zoekterm wel invoeren in Google en kijken welke van jouw pagina’s het hoogste rankt, maar de positie wordt beïnvloed door meerdere factoren. Zo houdt het algoritme van de zoekmachine bijvoorbeeld rekening met je locatie, waardoor je in Hengelo een ander resultaat krijgt dan in Venlo.

De Google ranking checker van Webton is speciaal ontwikkeld om accurate resultaten weer te geven. Onze tool meet jouw positie realtime, zodat je altijd verzekerd bent van de meest actuele resultaten. Wil jij ook weten waar in Google je precies staat? Maak dan nu gratis gebruik van onze handige position checker.

Ton Heerze

Over de auteur

Ton Heerze
Eigenaar en oprichter

In 1999 heb ik Webton opgericht. Het verbeteren van organische vindbaarheid in Google is een passie van me waarmee ik graag andere bedrijven ook verder help!

138 artikelen

Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reageren
Rob Roest27-01-2020

Werkt super bedankt

Ton Heerze27-01-2020

Graag gedaan! Indien er verdere vragen dan weet je ons te vinden.

STRATEGY DIGITAL DESIGN
Deel dit artikel