27-12-2011

27/12/11 – Poetin zet zinnen op ‘mediatherapie’

De Russische premier Vladimir Poetin maakt op wel heel opmerkelijke wijze gebruik van (sociale) media: hij wil het Russische volk ‘psychotherapie’ geven doormiddel van speeches op televisie en internet. De premier wil naar eigen zeggen ‘de mensen meer vertrouwen in de toekomst geven’.

Poetin geeft aan verder te willen gaan waar voormalig Amerikaans president Franklin Roosevelt gestopt is. Gedurende de Grote Depressie in de jaren dertig van de vorige eeuw gaf president Roosevelt speeches via de radio. Poetin ziet die speeches als een vorm van psychotherapie. Hij is van mening dat deze manier van mediagebruik zal bijdragen aan de visie van de bevolking op de toekomst.

Poetin staat er al langere tijd slecht voor. De Russen zijn de afgelopen weken massaal de straat op gegaan. Ze uitten hun onvrede over de afgelopen parlementsverkiezingen. Hierbij is veel fraude gepleegd ten gunste van de partij van Poetin.

Ook de voormalige president van Rusland Michail Gorbatsjov gaf aan Poetin niet langer als president te willen en verzocht hem te vertrekken.

Poetin ziet de kansen van (sociale) media nog steeds groeien en is vooralsnog niet van plan te stoppen met zijn plannen.

Bron: Vk.nl

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!