03-05-2012

03/05/12 – Pinterest: dé nieuwe social media site

PinterestSocial media zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Het is voor de meeste mensen doodnormaal om elke dag in te loggen op een social media website. Grote namen als Facebook, Twitter en Google Plus laten miljarden mensen met elkaar in contact komen. Daarbij is het delen of liken van informatie erg belangrijk. Iedereen lijkt de behoefte te hebben om hun interesses te delen met anderen en uiteraard te ‘gluren’ naar de interesses en contacten van anderen. Door de marktaandelen van een paar enorme bedrijven lijkt het voor een nieuwe social media site erg lastig om door te breken. Maar niets is minder waar: Pinterest is een van de snelst groeiende websites ooit en richt zich volledig op… social media!

Pinterest is een website waarop een enorme verzameling van online prikborden staat. Deze prikborden worden door gebruikers zelf beheerd. Ze stellen de gebruikers in staat om op elk willekeurig moment foto’s te ‘pinnen’ op het eigen prikbord en om zo foto’s te delen met andere gebruikers. De prikborden worden ingedeeld in categorieën. Zo kan iemand bijvoorbeeld een prikbord hebben over zijn huisdier, over favoriete automerken of over wijnen. Op elk prikbord worden dan bijbehorende foto’s gepint. Door een ‘pin-knop’ in de bovenhoek van browsers wordt de gebruiker in staat gesteld direct de foto’s te pinnen op Pinterest. Hij kiest gewoon een van zijn prikborden uit, geeft de foto een onderschrift en klaar is Kees.

Veel mensen hebben ondertussen al een Pinterest profiel.  Meer dan 10 miljoen bezoekers zijn elke maand actief op de site. Juist door deze ontwikkeling is Pinterest erg interessant voor bedrijven en zijn er steeds meer bedrijven op de website actief. Waar mensen bij Facebook kunnen delen welke merken ze leuk vinden, kan de gebruiker bij Pinterest precies aangeven wélk product van een bepaald merk dan zo leuk is. Dit biedt uiteraard veel meer mogelijkheden voor het bedrijfsleven. De webshop van de toekomst zal er steeds meer gepersonaliseerd uit gaan zien. Iedereen krijgt sneller wat hij wil, wanneer hij het wil. Lang leve social media!

Nieuwsgierig geworden? Webton heeft uiteraard een eigen Pinterest-pagina. Neem gerust eens een kijkje!

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!