11-04-2016

Pas op voor spookfacturen!

Veel van onze klanten ontvangen de laatste tijd facturen van het bedrijf NL Domein Host. Het betreft echter spookfacturen voor diensten die nooit geleverd zijn. Wees de komende tijd daarom extra alert op valse facturen en voer een grondige controle uit voordat u tot betaling overgaat.

Valse factuur is in werkelijkheid offerte

NL Domein Host doet zich voor als leverancier van domeinnaamregistratiediensten. Het bedrijf verstuurt facturen voor diensten die zogenaamd geleverd zijn, zoals domeinregistratie en een DNS- / Redirectservice. Uit de kleine lettertjes onderaan elke factuur blijkt echter dat het in werkelijkheid niet om een factuur, maar om een offerte gaat.

NL Domein Host heeft slechte reputatie

NL Domein Host houdt zich al geruime tijd bezig met het versturen van spookfacturen en kwam in juli 2014 voor het eerst negatief in het nieuws. In februari 2015 doken er wederom berichten op over spooknota’s van deze fictieve domeinregistrar. Inmiddels, iets meer dan een jaar later, lijkt het bedrijf weer nieuwe pogingen tot fraude te ondernemen.

Voorbeeld spookfactuur:

domein host spookfactuur

Spookfactuur is acquisitiefraude

Dergelijke valse facturen vallen namelijk binnen de categorie acquisitiefraude en zijn vaak nauwelijks van echt te onderscheiden. Zo worden er bijvoorbeeld woorden of logo’s gebruikt die sterke overeenkomsten vertonen met andere facturen, waardoor de betrouwbaarheid hoog lijkt. De oplichter hoopt op deze manier dat de factuur in de drukte van de administratie wordt voldaan.

Meld de fraude en betaal de factuur niet

Wij raden al onze klanten die een spookfactuur van NL Domein Host ontvangen, sterk af om deze te betalen. Indien gewenst kunt u tevens een melding maken bij het Steunpunt Acquisitiefraude via de website fraudemeldpunt.nl. Hierdoor kunnen de frauduleuze activiteiten van NL Domein Host effectiever worden bestreden.

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!